Voor een leuke vakantie moet je niet perse ver weg.  Ook in eigen land valt er heel wat te beleven.  De veelzijdige provincie Limburg biedt leuke steden, prachtige natuurgebieden en talloze gastronomische restaurants.  Een weekendje Limburg is dus een absolute aanrader.

Weekendje Limburg

Logeren in Limburg

Voor je weekendje weg in Limburg kan je terecht bij Hotel Mardaga in As, nabij Genk.  Dit onlangs gerenoveerde hotel huist in een pand dat meer dan 110 jaar oud is.  Daarmee is het het oudste hotel van Limburg.  

Het hotel is rustig gelegen, tegenover de ingang van het Nationaal Park Limburg.  Perfect dus voor een rustgevende wandeling of fietstocht in het groen.

De kamers zijn eigentijds ingericht en van alle gemakken voorzien.  Of je nu kiest voor een standaard luxe kamer of een junior suite je voelt je hier tijdens je vakantie in Limburg meteen thuis.

Hotel Mardaga As

In hotel Mardaga start je de dag goed met een ontbijt met bubbels., verse broodjes, eitjes en Limburgse lekkernijen om van te watertanden.  

’s Avonds kan je terecht in het gastronomisch restaurant.  De chefs werden door GaultMillau beloond met een score van 14/20 en in de Michelin-gids krijgen ze 3 culinaire vorkjes.  Het water loopt me nog in de mond als ik aan de Chef’s signature dish, ‘Nummer 34’ denk.   

Hotel Mardaga 1
Hotel Mardaga 2
Hotel Mardaga 4

Voor of na het diner kan je terecht in de hippe Bar M.  Net zoals in het restaurant serveren ze hier heerlijke wijntjes maar uiteraard ook Limburgse biertjes, een ruime selectie gin en ander lekkers.

Bar M Mardaga

Bij mooi weer geniet serveert men het diner op het overdekt en verwarmd tuinterras.  Je hebt hier prachtig zicht op de bosrijke tuin.

Je parkeert je wagen gratis aan het hotel.  Er zijn 2 oplaadpalen voor Tesla en 1 neutrale oplaadpaal.  Laat je wagen staan en huur in het hotel een fiets, e-bike of vespa voor een leuke ontdekkingstocht door Limburg.

Als je op zoek bent naar de perfecte vergaderzaal, seminarieruimte of als je een locatie zoekt voor je volgende incentive dan is Hotel Mardaga het uitgelezen adres.  Zij werden in 2019 namelijk verkozen tot beste vergaderlocatie van het jaar.

De beste restaurants in Limburg

Gastronomen komen zeker aan hun trekken tijdens hun weekendje Limburg.   Niet enkel Hotel Mardaga serveert heerlijke gerechten maar in de regio zijn nog heel wat bijzonder goede restaurants.

  • De Slagmolen in Opglabbeek: Dit gastronomisch restaurant huist in een oude watermolen en werd bekroond met 2 Michelinsterren.   De chef is bekend van TV en werd verkozen tot beste chef van 2019.  Reserveer minstens 3 maanden vooraf.
Slagmolen
  • Vivendum: Ook dit restaurant huist in een historisch pand uit de 18de eeuw.  Alex Clevers roert hier al 15 jaar met veel passie door de potten.  
  • La Botte: Tijdens je vakantie in Limburg moet je minstens één keer bij een goed Italiaans restaurants eten.  Ondertussen zwaaien de twee broers Peppe en Gaspara, 2de generatie, de scepter over één van de hipste Italiaanse restaurants in Limburg.  De linguine met gambas en kaviaar is overheerlijk.
  • Cuccina di Gio: hier kan je terecht in het gastronomisch restaurant of in de Italian Bar & Pizzeria. 
Cuccina Di Gio

Activiteiten in Limburg

Naast gastronomische hoogtepunten zijn er ook nog tal van leuke activiteiten om je weekendje in Limburg mee te vullen. 

Wandelen in Limburg

Wandelen is één van de topactiviteiten in Limburg.  Hotel Mardaga ligt aan de ingang van het Nationaal Park Hoge Kempen en 3 van de mooiste wandel-en fietsroutes in Limburg starten aan het hotel zelf.

Ook het blote voetenpad in Zutendaal is één van de vele leuke wandelingen in Limburg.

Nationaal Park Hoge Kempen

Fietsen in Limburg

In Limburg fiets je niet alleen door het Nationaal Park Hoge Kempen.  Je fietst door het water in Bokrijk of door de bomen in Hechtel-Eksel. 

In Bokrijk bezoek je uiteraard het Openluchtmuseum, maar je maakt hier ook een fietstocht door een vijver, zonder nat te worden.

In Hechtel-Eksel is een fietsbrug aangelegd tussen de boomkruinen.  Het is even flink doortrappen, maar ééns je boven bent, is het uitzicht spectaculair.

Fietsen Door Het Water In Bokrijk
Fietsen Door De Bomen

Andere activiteiten in Limburg

Geen zin om te fietsen of wandelen in Limburg? 

  • Wat dachten je dan van een dagje in het Terhills Cable Park in Dilsen Stokkem.  Je vliegt met je wakeboard of waterski’s over het water, leeft je uit in het aquapark of je geniet in de beachbar van een verfrissende cocktail.
  • Ontdek alle bezienswaardigheden in Hasselt
  • Paardenliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij Sentower Park, het grootste jumping center van Vlaanderen.
  • Ben je in de ban van technologie, energie en innovatie dan moet je tijdens je weekend in Limburg zeker naar Thor Park.
  • Leer je graag wat meer over de historie van de mijnen in Limburg dan is C-Mine een must tijdens je vakantie in Limburg.  Je kan hier fietsen of een tochtje met de vespa maken.  Er zijn rondleidingen maar ook heel wat goede restaurants.
  • Voor de fashionista’s liggen Shopping Maasmechelen Village, de outlet in Roermond  en winkelsteden Maastricht en Hasselt op een boogscheut van Hotel Mardaga.  
  • Wil je echt helemaal niets doen, dan is het gloednieuwe wellness center Elaisa in Maasmechelen een absolute aanrader.

Kortom, of je nu wil relaxen, fietsen of wandelen in Limburg, een weekendje weg in Limburg is altijd een goed idee.

Wil jij ook een luxe weekendje weg in Limburg, bekijk dan zeker onze aanbieding.

Like it? Pin it!

Weekendje Weg In Limburg