Mis je het eilandleven en heb je zin om er even lekker tussenuit te gaan? Dan weet ik wel iets leuks voor je, boek eens een weekendje weg naar Texel. Dit is een heerlijk Waddeneiland en één van je beste opties voor een vakantie in Nederland. Het eiland wordt jaarlijks door meer dan een half miljoen toeristen bezocht en is een echte trekpleister. Dat is natuurlijk niet voor niets, want op Texel is van alles te doen. In deze blog deel ik mijn tips voor een weekendje weg naar Texel. Ik vertel je welke mogelijkheden er zijn om te overnachten en wat je er allemaal kunt doen. 

Tips voor een weekendje weg naar Texel

Hoe bereik je Texel?

Om op Texel te komen, moet je allereerst de boot nemen vanuit Den Helder. Vanuit hier is het slechts 20 minuutjes varen en bij helder weer kun je Texel al zien liggen. Indien je zeker wilt zijn van een plekje op de boot, kun je van tevoren tickets bestellen bij veerdienst TESO. Ook is het mogelijk om tickets te kopen in haven. Je kunt dan doorgeven met welk vervoersmiddel je het eiland wilt betreden en koopt te allen tijde een retourticket. Je kunt simpelweg geen enkele tickets bestellen, omdat je als toerist hoe dan ook een keer retour moet. 

Molen Texel

Overnachten op Texel

Wat betreft het vinden van een leuke accommodatie, zijn er op Texel meer dan voldoende mogelijkheden. In totaal zijn er 15 vakantieparken op het eiland en daarnaast zijn er ook veel luxe hotels op Texel. Qua budget kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Op de vakantieparken kun je voor een schappelijke prijs een mooi vakantiehuisje huren, terwijl er ook luxe hotelkamers beschikbaar zijn met een sauna of jacuzzi op de kamer. Het hoeft dus niet heel moeilijk te zijn om een accommodatie te vinden die bij jouw wensen past. 

Tip; Heb je kinderen en wil je in het hoogseizoen een weekendje weg naar Texel? Dan raad ik je aan om je verblijf zo vroeg mogelijk te boeken. Ouders met kinderen zijn namelijk genoodzaakt om hun vakanties binnen de schoolvakanties te boeken. Om die reden zijn de vakantiehuizen op Texel voor 6 personen vaak al snel volgeboekt. Wees er dus op tijd bij

Strandhuisjes Texel

8 Leuke activiteiten tijdens een weekendje Texel

1. Fietsen en wandelen

Texel is een mooi eiland om fiets- en wandeltochten te maken. Wil je graag fietsen? Dan raad ik je aan om langs alle 4 de dorpjes van Texel te bezoeken en tussendoor te stoppen op één van de gezellige terrasjes. Ga je liever wandelen? Dan is natuurgebied de Slufter een dikke aanrader. Dit is een uniek gebied dat in verbinding staat met de Noordzee. Je treft hier zeldzame plantsoorten en een grote diversiteit aan vogelsoorten. Ook kun je doorlopen naar het uitkijkpunt, waar je een mooi uitzicht hebt over dit unieke landschap. 

Natuur Texel

2. Zeehonden spotten op Texel

Een andere leuke activiteit tijdens een weekendje weg naar Texel is zeehonden spotten. Het is echt super gaaf om deze schattige diertjes in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Vanuit Texel zijn er meerdere boten die rondvaarten aanbieden. Zij varen naar de zandbanken vlakbij de Texelse kust, waar het hele jaar door grote groepen zeehonden leven. Naar schatting leven er zo’n 10.000 zeehonden in het Waddengebied, dus de kans dat je daadwerkelijk een zeehond spot is vrijwel 100%.  

3. Ecomare

Naast de rondvaarten kun je ook een bezoekje brengen aan natuurmuseum en zeehondencentrum Ecomare. Hier worden zwakke zeehonden opgevangen en verzorgd, om ze vervolgens weer vrij te laten in de Waddenzee. Super gaaf toch? Je kunt de zeehondjes zien zwemmen en ook kun je hier bruinvissen, vogels en andere zeedieren van dichtbij bekijken. Wil je graag meer weten over ontstaan van de Waddeneilanden? Dat kan in het natuurmuseum, waar je op een interactieve manier Texel, de Noordzee en de Waddenzee ontdekt. Wat mij betreft is Ecomare een gezellig dagje uit voor zowel jong als oud.

 

Ecomare

 

4. Bierproeven

Ben jij een echte fijnproever? Ook dan ben op Texel aan het juiste adres. Op Texel staat namelijk een bierbrouwerij waar ze verschillende soorten speciaal bier maken. Vooral het biertje ‘Skuumkoppe’ is een echte specialiteit die je echt eens geproefd wilt hebben. Ook kun je hier een rondleiding krijgen en zien hoe het bier gemaakt wordt. Dit wordt gegarandeerd een leuk uitje, zeker voor de mannen! 

5. Kaasproeven

Lust je geen bier? Dan kun je er ook voor kiezen om een kaasproeverij te boeken. Dit kan bij kaasboerderij Wezenspyk. Naast het kaasproeven kom je hier ook meer te weten over de schapenhouderij en kun je een rondleiding krijgen door de kaasmakerij en de kaasopslag. Het is indrukwekkend om te zien hoe hier meer dan 25.000 kg kaas wordt geproduceerd en opgeslagen. Daarnaast kun je hier ook lekkere streekproducten proeven zoals wijn, lamsvlees, mosterd en jam. 

 

Kaasproeverij Texel

6. Vuurtoren van Texel

Een weekendje weg naar Texel is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de vuurtoren van Texel. Voor € 5,- kun je een ticket kopen en klim je naar de 6e verdieping. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de kust, de zee en de rest van het eiland. Vergeet ook zeker niet een leuke vakantiefoto te maken, want de Texelse vuurtoren is het symbool van het eiland. 

 

Vuurtoren Texel 3

7. Rondvlucht boven Texel 

Zoek je toch iets meer spanning en actie? Dan kun je ook een rondvlucht of vliegles boven Texel boeken. Helaas heb ik dit zelf niet kunnen doen, maar ik kan me voorstellen dat het uitzicht geweldig is. Je kunt het hele eiland zien en als je een vlucht van 45 tot 60 minuten boekt, is het zelfs mogelijk om naar de Engelsmanplaat te vliegen. Dit is een enorme zandplaat waar grote groepen zeehonden leven. Super gaaf om van bovenaf te zien natuurlijk! 

 

Rondvlucht Texel

8. Parachutespringen boven Texel

Mocht je een rondvlucht nog niet spannend genoeg vinden, dan kun je ook een skydive maken. Je springt dan samen met een instructeur op een hoogte van minimaal 3 km uit het vliegtuig en valt met ongeveer 200 km per uur naar beneden. Zeker voor de adrenalinezoekers is skydiven een ultiem uitje tijdens een weekendje weg naar Texel.  

Wanneer ga jij een weekendje weg naar Texel? 

Dit waren mijn tips voor een weekendje weg naar Texel. Ben je enthousiast geworden? Dan ben ik erg nieuwsgierig wanneer jij Texel gaat bezoeken. Laat het me vooral even weten via een reactie onder deze blog. Heb je nog vragen? Stel ze gerust en ik probeer je zo goed mogelijk op weg te helpen. Ik wens je een geweldig weekendje Texel toe! 

 

 

Tom Galekkeropvakantie.nl

Deze blog is geschreven door Tom van Galekkeropvakantie.nl. Tom is een echte reis- en vakantieliefhebber die samen met zijn drone en onderwatercamera de mooiste plekjes op aarde ontdekt. Het is zijn doel om jou te inspireren voor een prachtige reis of vakantie. Wekelijks schrijft hij informatie blogs waarin hij zijn tips met je deelt. Hierbij kun je denken aan mooie reisroutes en vakantiebestemmingen, maar ook aan tips over wereldreizen en unieke vakantie adresjes. Daarnaast maakt hij unieke dronebeelden, waardoor je alvast kunt fantaseren over jouw volgende droomvakantie. 

 

Like it? Pin it!

Weekendje Weg Texel