Wanderlust, het is een woord dat perfect in je woordenboek past. Je hebt al de helft van de wereld verkend en vindt het geweldig om nieuwe culturen, gastronomieën en mensen te leren kennen. Voor elke reis ga je op zoek naar een kleine, maar gezellige B&B waar een huiselijke sfeer centraal staat. Intussen voel je je klaar om jouw huis ook open te stellen voor gasten van over de hele wereld. Wij geven je enkele tips om zelf een B&B te verhuren.

Zelf een B&B verhuren

Wederzijds vertrouwen en flexibiliteit

Wat ik zelf ontzettend belangrijk vind in een B&B is een huiselijke sfeer en gastvrijheid. Een B&B mag in geen geval als een hotel aanvoelen: onpersoonlijk en afstandelijk. Integendeel, in een B&B moet het voelen alsof je thuiskomt en zijn ook de ruimtes zoals de keuken en de living gemeenschappelijk. Het principe is gebaseerd op wederzijds vertrouwen, denk maar aan de honesty bar. 

Hetzelfde geldt voor de aankomst of het vertrek van gasten. Is de gastheer- of gastvrouw niet aanwezig, dan laat hij of zij de sleutel van je kamer achter in een sleutelkluis. Sleutelkluizen vind je doorgaans in de buurt van de toegang tot het huis zodat elke gast binnenkan. Aan de kamerdeuren wordt er meestal met toegangspasjes gewerkt. Heel wat B&B-uitbaters hebben namelijk nog een andere job - kwestie van een vast inkomen te hebben - en dan zijn sleutelkluizen erg handig omdat je niet de hele tijd aanwezig moet zijn.

Sleutelkluis

Speel in op de verlangens van je gasten

Zoals de naam het zegt, staan een goed bed en een heerlijk ontbijt centraal bij een B&B. Een goede matras en een zacht - maar niet te zacht - hoofdkussen zijn cruciaal voor een goede nachtrust. En dat is toch wat elke gast verlangt? Daarnaast is het fijn als je de kamer gezellig en met een persoonlijke touch inricht. Bevindt jouw B&B zich midden in de velden, dan kies je best voor een landelijke stijl. 

De persoonlijke touch breng je aan door een briefje achter te laten waarin je je gasten verwelkomt of door spullen te personaliseren. Laat bijvoorbeeld het logo van je B&B bedrukken op de badhanddoeken. Het is ook een goed idee om een gastenboek achter te laten waarin gasten hun ervaring kunnen neerschrijven. Eventueel kan je er een kleine enquête bijleggen om te peilen naar de verlangens van de gasten. Missen ze bijvoorbeeld kluizen in de kamers of vinden ze dat eerder iets voor op hotel? Appreciëren ze een koffiemachine op de kamer of volstaat een verse koffie bij het ontbijt? Deze feedback zorgt ervoor dat jij je gasten een nog betere service kan bieden.

Op zoek naar een luxe vakantievilla of B&B?  Check zeker onze pagina over Casa Gonzales in Javea.

Bewaar voor later!

Wil Jij Zelf Een B&b Verhuren