Ben jij een echte light-traveller of sleep jij alles mee op vakantie?   Heb je als handbagage genoeg aan je handtas of moet er toch nog iets extra mee?  Voor elk type reiziger bestaat de perfecte handbagage.   Hieronder stel ik je mijn favorieten voor.  

De 5 handigste reistassen voor je handbagage

1. Trolley als handbagage koffer

Ik ben sinds kort fan van het reizen met handbagage.  Voor onze tripjes naar Spanje zweer ik dan ook bij mijn trolley.   Er kan best wat in en het dwingt je om na te denken of dat derde paar schoenen nu echt mee moet.  Bovendien is het een stuk goedkoper want je moet niet betalen voor de ruimbagage.  Maar het allergrootste voordeel is het feit dat je niet moet aanschuiven aan de bagageband.  Zeker handig als je een auto moet huren, want met wat geluk sta jij bij de autoverhuurder als eerste in de rij.

TIP: reis je met twee en heb je allebei een trolley als handbagage?  Verdeel je spullen.  Stop in de ene reistas alle kleding en gebruik de ander voor schoenen.  Koop je toiletspullen in mini-uitvoering of bewaar de staaltjes die je bij de parfumerie krijgt.   Grote flessen vloeistof mogen toch niet in je handbagage en je spaart heel wat ruimte.

Trolley

2. Rugzak als reistas

Rugzakken zijn er in alle maten en uitvoeringen en zijn uitermate geschikt als reisbagage.  Let op dat je reistas als handbagage meestal niet groter mag zijn dan 55 x 35 x 20 cm.  Onze rugzak reisde al de hele wereld over, van een citytrip Amsterdam tot een rondreis door Afrika. 

De rugzak is vooral handig als je rondtrekt tijdens je vakantie.  

TIP: om toch wat overzicht te houden in je rugzak, kan je packing cubes gebruiken.  Sinds ik deze handige tasjes ontdekte, reis ik nooit meer zonder.  Een pakje voor t-shorts en blousjes, eentje voor broeken, eentje voor ondergoed en sokken,....    Geen rommelige koffers meer en je spullen blijven veel beter kreukvrij.  

Cabinzero Backpack (6) 2

3. Combinatie computertas en handbagage

Voor zakenreizen zweert mijn man al jaren bij deze prachtige lederen reistas van The Bridge.  Er is ruimte voor zijn laptop, dossiers, toiletgerief, de krant en kleding voor 1 of 2 dagen. Er zit een aparte riem bij zodat hij hem ook over zijn schouder kan dragen.   Perfect want zo hoeft hij geen aparte laptoptas mee te nemen.  Klein nadeel (voor mij): hij weegt vrij zwaar.

Business Trip

4. Grote handtas als reistas

Als ik toch met ruimbagage reis, vind ik mijnhandtas vaak n et te klein als handbagage.  Ik neem namelijk altijd en overal mijn e-reader en ander leesvoer mee.  Bovendien stop ik, sinds mijn bagage een keer verdween, graag een proper blousje, ondergoed en tandenborstel mee in mijn handbagage.  Daarom neem ik naast mijn kleine, mooie  handtasje steeds een grotere versie mee als handbagage.  Momenteel is dit mijn favoriete reistas als handbagage.

Handtas

5. Weekendtas als handbagage

Mijn zoon zweert dan weer bij deze tijdloze klassieker als reistas.   In deze weekendtas krijg hij meer dan nog in voor een weekend Kopenhagen of korte reis naar Spanje.   Bovendien zijn er massa's hippe modellen op de markt zodat iedereen zijn favoriet kan vinden.  

Reistas

Wat is jouw favorieten handbagage?

Bewaar deze voor later!

De Handigste Reistas Voor Je Handbagage