Een verre reis naar een tropische bestemming buiten Europa maak je niet elke dag. Het is hartstikke fijn om andere culturen te leren kennen, nieuwe plaatsen te ontdekken, lokale gerechten uit te proberen en te genieten van de prachtige natuur. Het is echter wél belangrijk om je goed voor te bereiden. Heel wat zaken zijn in het buitenland namelijk een tikkeltje anders dan hier en daarboven wil je natuurlijk nergens tegen een probleem opbotsen omdat je niet de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Zo haal jij het meeste uit je reis en kan je met een gerust hart vertrekken!

1. Maak een reisplan

Begin met het maken van een reisplan. Dit plan kan best alle details bevatten over de plaatsen die je wilt bezoeken, de juiste data waarop je daar wilt zijn en hoe je van de ene plaats naar de andere gaat reizen. Houd daarbij ook rekening met eventuele visa-vereisten en paspoortvernieuwingen. Heel wat research kan je op voorhand doen via het internet, blogs en boeken. Ga je bijvoorbeeld een reis naar Australië maken? Dan is het fijn om een reisgids over Australië aan te schaffen. Die staat niet enkel vol nuttige tips maar is ook leuk om later in je boekenkast te zetten!

 

Reisplan Maken

2. Zorg dat je reisdocumenten in orde zijn

Zorg ervoor dat je alle nodige reisdocumenten hebt, waaronder paspoorten, visa, verzekeringspolissen en vaccinatiebewijzen. Je wilt echt vermijden dat je op de luchthaven je vlucht mist omdat je paspoort of visum niet in orde is. Online kan je per land nagaan welke reisdocumenten je nodig hebt en via welke instanties je deze kan aanvragen. Begin hier op tijd mee zodat je niet hoeft te stressen in de week voor je vertrek. 

Heb je nog andere belangrijke documentatie mee, laat deze dan vertalen door een professional.

3. Vaccinaties nodig?

Voor veel landen buiten Europa is het aangeraden om op voorhand verschillende vaccinaties te krijgen. Ga je bijvoorbeeld een rondreis in Kenia maken? Daar kunnen infecties voorkomen die wij hier niet kennen en waarvoor we dus vatbaar zijn. Vaak kunnen wij ons hiervoor beschermen met simpele gezondheidsmaatregelen. Check goed welke vaccinaties nodig zijn voor jouw reisbestemming en maak hier tijdig werk van. Bovendien is het slim om een medicijnenkit mee te nemen met alle basis medicijnen voor hoofdpijn, buikpijn en dergelijke. 

3. Bereid je bagage voor

Maak een lijstje van alles wat je nodig hebt om mee te nemen, waaronder kleding, schoenen, toiletartikelen, camera, laptop, reisgidsen en kaarten. Denk ook eens na of het voor jou gemakkelijker is om een koffer mee te nemen of een rugzak. Een goede tip? Als je voor een langere tijd op reis gaat is het niet nodig om heel je kleerkast mee te sleuren. Neem gewoon voldoende kleren mee en houd in gedachte dat je op jouw vakantiebestemming heus wel ergens je kleren zal kunnen wassen wanneer dat nodig is. 

Like it? Pin it!

 

Verre Reis