Sardinië, het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalhelder water, historische bezienswaardigheden en authentieke Italiaanse cultuur. Het eiland biedt een scala aan ervaringen die elke vakantieganger zal betoveren. In dit artikel ontdek je de 10 hoogtepunten van een vakantie op Sardinië die je absoluut niet mag missen!

Hoogtepunten van Sardinië in beeld

Raak jij niet uitgekeken op drone video’s? Bekijk dan eens de website van Drone Me Away. Hier vind je prachtige video’s van diverse vakantiebestemmingen. En in de Drone Me Away webshop kun je zelfs je favoriete vakantiefoto’s  downloaden. Zo ook van Sardinië!

1. Costa Smeralda

De Costa Smeralda, gelegen aan de noordelijke kust van Sardinië, is een paradijs voor strandliefhebbers en jetsetters. Met zijn azuurblauwe water, fijne zandstranden en luxe resorts is dit gebied een populaire bestemming voor zowel Italianen als internationale reizigers. Bezoek het iconische strand van Spiaggia del Principe en geniet van de exclusieve
sfeer in Porto Cervo, het centrum van de Costa Smeralda.

Vakantie Op Sardinie
Afbeelding van papaveru via Pixabay

2. La Maddalena-archipel

De La Maddalena-archipel, bestaande uit zeven grote eilanden en talloze kleinere eilandjes, is een natuurlijk paradijs dat je kunt verkennen tijdens je vakantie op Sardinië. Neem een boottocht en ontdek de betoverende baaien, verborgen stranden en kristalheldere wateren. Het nationale park van La Maddalena biedt ook mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te snorkelen.

Niets is unieker dan overnachten op een luxe Riva Jacht in de La Maddalena-archipel.  hier is zo weinig lichtpollutie dat je zelfs de melkweg ziet.

3. Nuraghe Su Nuraxi

Een bezoek aan Sardinië is niet compleet zonder het ontdekken van de Nuraghe Su Nuraxi, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest indrukwekkende archeologische sites van het eiland. Deze goed bewaarde nuraghe, een prehistorische verdedigingstoren, dateert uit de bronstijd en biedt inzicht in de oude beschaving die ooit op Sardinië bloeide. Verken de toren en de omliggende nederzetting en leer meer over de geschiedenis van het eiland.

4. Alghero

De stad Alghero, gelegen aan de westkust van Sardinië, heeft een unieke charme dankzij zijn Catalaanse invloeden. Wandel door de geplaveide straten van de oude binnenstad en bewonder de middeleeuwse stadsmuren. Bezoek de kathedraal van Santa Maria en geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de Torre di San Giovanni. Proef ook de heerlijke lokale specialiteiten, zoals de beroemde kreeft van Alghero.

5. Costa Paradiso

De Costa Paradiso, gelegen in het noorden van Sardinië, is een ruige kuststrook die bekend staat om zijn rotsachtige kliffen en verborgen baaien. Verken de adembenemende stranden zoals Li Cossi en Tinnari en geniet van de rust en schoonheid van dit ongerepte gebied. Voor avontuurlijke reizigers biedt Costa Paradiso ook mogelijkheden om te snorkelen en te duiken in het kristalheldere water, waar je de kleurrijke onderwaterwereld kunt verkennen.

Sardinie
Afbeelding van Giglio_di_mare via Pixabay

6. Su Gorropu-kloof

De Su Gorropu-kloof, ook wel bekend als de Grand Canyon van Sardinië, is een natuurlijk wonder dat je niet mag missen. Deze spectaculaire kloof is een paradijs voor wandelaars en avonturiers. Trek je wandelschoenen aan en volg het pad dat je diep de kloof in leidt, omringd door imposante kalkstenen wanden. Het is een uitdagende, maar lonende ervaring
om de prachtige natuurlijke schoonheid van Su Gorropu te ontdekken.

7. Cagliari

De hoofdstad van Sardinië, Cagliari, is een levendige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Verken de oude stad, Castello, waar je door smalle straatjes kunt dwalen en kunt genieten van adembenemende uitzichten over de stad en de zee. Bezoek het Archeologisch Museum om meer te weten te komen over de oude geschiedenis van Sardinië. Vergeet ook niet om te ontspannen op het Poetto-strand, een van de populairste stranden van Cagliari.

8. Neptune's Grotto

Gelegen aan de westkust van Sardinië, is de Grotta di Nettuno (Neptune's Grotto) een indrukwekkende kustgrot die alleen toegankelijk is via de zee of een lange trap van 654 treden. Eenmaal binnen word je getrakteerd op een prachtig schouwspel van stalagmieten, stalactieten en ondergrondse meren. Maak een boottocht of neem de trap om deze
natuurlijke wonderen te aanschouwen en te genieten van de magische sfeer van de grot.

Hoogtepunten Van Sardinie
Afbeelding van G.C. via Pixabay

9. Tharros

Ontdek de oude Romeinse geschiedenis van Sardinië in Tharros, een archeologische vindplaats aan de westkust van het eiland. Wandel door de ruïnes van deze voormalige Romeinse stad en bewonder de goed bewaarde overblijfselen, waaronder een amfitheater, thermale baden en een basiliek. Tharros biedt niet alleen een fascinerende glimp in het
verleden, maar ook een prachtig uitzicht over de zee.

10. Tavolara-eiland

Het Tavolara-eiland, gelegen voor de noordoostelijke kust van Sardinië, is een paradijs voor natuurliefhebbers en snorkelaars. Dit kleine eiland, bekend om zijn kristalheldere water en kleurrijke zeeleven, biedt fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Geniet van het verkennen van de onderwaterwereld en ontspan op de ongerepte stranden van Tavolara. 


Welke hoogtepunten ga jij bezoeken tijdens jouw vakantie op Sardinië?

Sardinië biedt een schat aan onvergetelijke ervaringen voor elke reiziger. Van adembenemende natuurlijke landschappen en prachtige stranden tot historische en archeologische schatten, het eiland zal je betoveren met zijn unieke charme. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, cultuur of culinaire hoogstandjes, een vakantie op
Sardinië zal zeker aan al je verwachtingen voldoen. Vergeet niet om deze 10 hoogtepunten in je reisroute op te nemen en geniet van een onvergetelijke vakantie op dit betoverende eiland.

Bewaar voor later!
Hoogtepunten Sardinie