Tijdens deze culinaire reis door Zuid-Afrika ontdekt u niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheden maar besteden we ook veel tijd aan de culinaire hoogtepunten rond de Kaap. We selecteerden voor u de beste restaurants (van streetfood tot sterren) en enkele top wine estates in Stellenbosch en Franschhoek. Deze culinaire reis is de perfecte trip voor liefhebbers van natuur, cultuur en gastronomie.

Highlights van deze culinaire reis Zuid-Afrika

 • Kaapstad
 • Paternoster
 • Stellenbosch
 • Franschhoek
 • La Petit Colombe
 • The Test Kitchen
 • Wolfgat

Verblijf

Tijdens deze culinaire reis door Zuid-Afrika verblijft u in charmante boutique hotelletjes van top niveau.

 • 3 nachten Paternoster: Abalone House*****
 • 3 nachten Stellenbosch: Asara Wine Estate & Hotel*****
 • 3 nachten Kaapstad: Camps Bay Retreat*****

Circuit

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad haalt u uw huurwagen op voor een rit van ongeveer 1.5 uur naar uw eerste stop.  Uw culinaire reis door Zuid-Afrika kan beginnen. Afhankelijk van de aankomsttijd kan u onderweg meteen een stop maken in IJzerfontein voor een ontspannen lunch op het strand. Strandkombuis serveert tussen december en april de heerlijkste kreeften.

U logeert 3 nachten in het pittoreske Paternoster, de culinaire hoofdplaats van Zuid-Afrika. Bezoek hier zeker de gezellige Panty Bar, Cape Columbine Nature Reserve, West Coast National Park, Langebaan Lagune en Darling Brewery.  Maak tijd voor enkele wijndegustaties bij Groote Post, Ormonde Estate, Cloof of één van de vele andere wijnhuizen in deze regio.

Eten doet u bij Wolfgat (beste restaurant ter wereld in 2019), Gaaitjie Restaurant, the Hungry Monk of ...   De sfeer is overal gemoedelijk, de prijzen laag en de smaak voortreffelijk.  Reserveren is aangewezen.

Na 3 nachten verlaat u Paternoster om 2 uur later in een totaal ander landschap terecht te komen.  De wijnstreek van de Kaap met wijnranken zover het oog kijkt, is één van de top regio's voor gastronomen.  Uiteraard bezoekt u het charmante centrum van Franschhoek en Stellenbosch.  Neem in Franschhoek de wijntram.  Tijdens deze nostaligische tramrit kan u op- en afstappen bij tientallen wine estates die vrij te bezoeken zijn.  Als u een echte topper wil bezoeken, maken wij graag een afspraak voor u.  Onze favoriet: Toren Wine Cellars!

Eten doet u bij La Petite Colombe.  Het kleine zusje van La Colombe.  Zij behoren al jaren tot de culinaire top van Zuid-Afrika.  Wij reserveren graag een tafeltje voor u (minstens 3 maanden op voorhand).

Kaapstad is de laatste halte van deze reis.  Maak hier zeker een road trip over het Kaaps Schiereiland.  Ook een helikoptervlucht boven Kaapstad is een absolute aanrader.  Ook Robbeneiland en de top van de Tafelberg mag u niet missen. Wij reserveren graag een food tour door Kaapstad voor u.

U eet in Waterfront Foodmarket, The Test Kitchen, La Colombe, The Pot Luck Club,....

Maatwerk

Uiteraard is deze reis slechts een voorbeeld.  Deze culinaire reis kan volledig aan uw wensen worden aangepast.  

Verleng deze reis bijvoorbeeld met een safari in één van de wildparken aan de Kaap.  Groot voordeel: u hoeft hiervoor geen malariapillen te nemen.

Prijsindicatie: vanaf 2499 euro per persoon

Inclusief:

 • 6 overnachtingen in vernoemde hotels of gelijkwaardig
 • Inclusief ontbijt
 • Internationale vlucht
 • Reserveringen voor restaurants en wijndegustaties
 • Huurwagen

Exclusief:

 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Verzekering

Algemene informatie de Kaap

Kaapstad is met 2.9 miljoen inwoners de tweede grootste stad van Zuid-Afrika.  Bijna de helft van de inwoners spreekt Afrikaans, dat zeer sterk op Nederlands lijkt.

De Tafelberg, de prachtige natuur, de wijnregio en de hoogstaande gastronomie maken de streek rond Kaapstad zeer populair bij toeristen.

De Tuinroute van Kaapstad naar Port Elisabeth is de populairste route.  De route langs de westkust van Zuid-Afrika wint aan populariteit dankzij o.a. Paternoster, het paradijs voor gastronomen.

 

 

Klimaat Kaapstad en omgeving

In principe kan je de Kaap het hele jaar bezoeken.  Tijdens onze zomermaanden kan het er echter wel fris zijn.

De beste reistijd (hoogseizoen) voor de Kaap loopt van november tot en met februari.  Tijdens onze paasvakantie/meivakantie is het echter ook meestal aangenaam weer in Zuid-Afrika. 

Zuid Afrika Klimaat
https://www.goafrica.nl/klimaat-zuid-afrika/

Bewaar deze voor later!

Culinaire Reis Zuid Afrika

Wil jij ook de culinaire hoogtepunten van de Kaap ontdekken?  Neem vrijblijvend contact op!