Aziatische gerechten zijn kleurrijk, smaakvol en zo verschillend als de culturen die ze vertegenwoordigen. Of je nu fan bent van Indiaas curry's of Japanse sushi, de Aziatische keuken heeft iets voor iedereen. Van de traditionele gerechten zoals Peking eend tot nieuwere gerechten als Vietnamese Pho, de Aziatische keuken heeft veel te bieden. Hieronder vind je een lijst met 10 heerlijke Aziatische gerechten die jouw smaakpapillen zeker zullen verrassen.

 

 

10 heerlijke Aziatische gerechten

1. Pad Thai uit Thailand:

Pad Thai is een van Thailands nationale gerechten. Het bestaat uit fijngehakte rijstnoedels, kip of garnalen, knapperig gesneden groenten, eieren en pinda's. Het is gekruid met chilipeper, knoflook en korianderzaad.

10 Heerlijke Aziatische Gerechten

2. Sukiyaki uit Japan:

Sukiyaki is een Japanse stoofpot die wordt gemaakt met vlees (meestal dun gesneden rundvlees), knapperige groenten zoals kool en shiitake-paddenstoelen. De warme bouillon waar de ingrediënten in worden gekookt, is net zo belangrijk als het recept zelf.

Sukiyaki

3. Dim Sum uit Hong Kong:

Dim sum is een traditionele snack met veel verschillende ingrediënten. Het bestaat uit een variatie aan gefrituurde, gekookte of gestoomde dumplings die worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen.

Dim Sum

4. Gado-Gado uit Indonesië:

Gado-Gado is een populair en heerlijk saladegerecht dat veel groenten bevat, zoals spinazie, komkommer en paprika's. De bijgerechten zijn gebakken kroepoek, hardgekookt ei en pindasaus. Jeroen Meus van Dagelijkse kost is alvast ook fan.

Gado Gado Jakarta

Credits: https://en.wikipedia.org/wiki/Gado-gado#/media/File:Gado_gado_jakarta.jpg

5. Pho uit Vietnam:

Pho is een heerlijke Vietnamese soep met rijstnoedels, verschillende groenten en kruiden. Het wordt geserveerd met verse koriander, lente-uitjes en limoen om er een extra smaak aan toe te voegen.

 

Pho In Saigon

6. Kimchi uit Zuid-Korea:

Kimchi is een populaire Koreaanse bijgerecht gemaakt van radijs, knoflook, chilipeper en andere kruiden. Het wordt vaak gecombineerd met rijst of noedelgerechten voor een extra smaak.

 

Various Kimchi

Credits: https://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi#/media/File:Various_kimchi.jpg

7. Bakmi uit Indonesië:

Bakmi is een populair gerecht in Indonesië gemaakt van slappe, vers gekookte tarwe- of rijstnoedels met vlees, groenten en saus. Het wordt meestal op straat verkocht als snack of lunch.

 

Bakmi Aloi Grogol 2

Credits: https://en.wikipedia.org/wiki/Bakmi#/media/File:Bakmi_Aloi_Grogol_2.jpg

8. Shabu Shabu uit Japan: 

Shabu Shabu is een populair Japans stoofgerecht met dunne plakjes rundvlees, vis en groenten die in een zeer hete bouillon worden gekookt. Om de kosten te drukken kan je altijd kijken wat voor vlees, vis en groenten er in de aanbieding zijn. 
 
Zo vind je in de Delhaize folder van volgende week het rundvlees terug aan -20% en ook tal van vis en groenten staan sterk afgeprijsd.
Shabushabu

Credits: https://en.wikipedia.org/wiki/Shabu-shabu#/media/File:Shabushabu.jpg

9. Khao Soi uit Thailand:

Khao Soi is een soepgerecht gemaakt van dunne, gestoomde of gebakken noedels, kip en verschillende groenten in een kokosmelksoep. Het heeft een zoete smaak door kurkuma, wat uniek is voor Thaise gerechten.

 

800px Khao Soi Nam Na

Credits: https://en.wikipedia.org/wiki/Khao_soi#/media/File:Khao_soi_nam_na.jpg

10. Biryani uit India:

Biryani is een Indiaas rijstgerecht gemaakt van rijst, kruiden en gekruid vlees of groenten. Het wordt meestal met geurige saffraan geparfumeerd om het extra smaak te geven.

 

Biryani Of Lahore

Credits: https://en.wikipedia.org/wiki/Biryani#/media/File:Biryani_of_Lahore.jpg

Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht?

Bewaar voor later!
Aziatische Gerechten