Thailand is een geliefd vakantieland voor veel mensen. Zon, zee, strand en lekker eten. Het kan er allemaal. Ook voor duikliefhebbers en feestgangers is Thailand een ideale vakantiebestemming. In dit artikel zullen wij de 5 mooiste plekken in Thailand bespreken die je nu eenmaal eens gezien moet hebben.

De 5 mooiste plekken in Thailand

Bangkok

Het is misschien niet per se een van de mooiste plekken in Thailand, maar aangezien vrijwel alle vluchten naar Thailand aankomen op Suvarnabhumi Airport in Bangkok, kan het geen kwaad de bezienswaardigheden in Bangkok te bewonderen. Hoewel veel mensen direct vanuit Bangkok doorreizen naar bijvoorbeeld Chiang Mai of Koh Tao, is er in Bangkok zelf nog best veel te doen.

Een van de dingen die je zou kunnen doen is de floating market bezoeken of zelfs een boottour doen over de Chao Phraya. Dit is de grote rivier die door Bangkok loopt. Tijdens dergelijke boottour zal de gids je van alles vertellen over de bezienswaardigheden en er zullen diverse tussenstops gemaakt worden, onder andere bij de grootste en bekendste tempels van de stad.

Img 3931

Koh Tao

Als je dol bent op mooie stranden en palmbomen, dan is Koh Tao waarschijnlijk jouw place to be in Thailand. Het is een van de mooiste eilanden van het land, waar een laid back cultuur heerst en men lekker languit kan genieten van een verse kokosnoot. 

Een van de leukste dingen om te doen op Koh Tao is duiken of leren om te duiken. Er zijn verschillende duikcentra aanwezig waar je relatief gezien goedkoop je PADI duikdiploma kunt bemachtigen. Afgezien van duiken kun je op Koh Tao ook kayaken, snorkelen of zelfs een potje golfen in het Koh Tao Leisure Park.

Koh Tao

Chiang Mai

Wie juist weer eens wat anders wil dan zon, zee en strand, kan goed vertoeven in Chiang Mai. Dit is een rustig stadje in het noorden van Thailand, dat grenst aan Laos. Chiang Mai ligt midden in de jungle, er is dan ook de mogelijkheid diverse jungle treks te doen en dierenreservaten te bezoeken. Ook bevindt er zich in Chiang Mai een 3D museum, dat zeker het bezoeken waard is voor kunstliefhebbers. 

 

Chiang Mai

Ko Pha Ngan

Ko Pha Ngan is het feesteiland van Thailand en de thuisplek van de beroemde of beruchte Full Moon Party. Als je dus van feesten houdt, is Ko Pha Ngan een van de bestemmingen die op je bucket list moet staan. Er worden op dit eiland iedere dag feesten gehouden, van Waterfall Party tot Jungle Rave, er is iedere dag wel feest op Koh Phangan. Wel is het aan te raden een scooter te huren en hondensnoepjes op voorraad te hebben, aangezien er aardig veel zwerfhonden over het eiland struinen en je niet gebeten wil worden. Je hebt namelijk de kans hondsdolheid op te lopen, en nee, niet van het feesten.

Koh Samui

Koh Samui is het meest familievriendelijke eiland van Thailand. Als je dus op vakantie bent met je familie is dit een aanrader. Ook op Koh Samui zijn mooie stranden, kan men lekker uit eten bij een van de vele authentieke Thaise restaurants en duiken. 

Op Koh Samui zijn ook enkele van de beste spa- en massagesalons van Thailand gevestigd. Voor wie dus eens lekker wil ontspannen en genieten is Koh Samui de aangewezen plek om dit te doen. Daarnaast is er op Koh Samui de spraakmakende Namuang waterval die zeker het bezoeken waard is.               

 

Mooiste Plekken In Thailand
Afbeelding van Astrid Schmid via Pixabay

Wat zijn jouw favoriete plekken in Thailand?

Bewaar voor later!
Mooiste Plekken In Thailand