Ben jij nog op zoek naar een nieuwe reiservaring?  Hou dan zeker de website van Star Clippers in de gaten.        

Wij maakten enkele jaren geleden een prachtige reis met één van hun viermasters, Star Clipper.   Meer hierover lees je hier.

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de vloot, wordt momenteel in Split (Kroatië) hard gewerkt aan de bouw van een vijfmaster die Flying Clipper zal worden gedoopt.  De maidentrip staat gepland voor 2018.   Het zal dan meteen het grootste vierkant getuigd zeilschip zijn, dat ooit werd gebouwd.

Wij mochten Michael Krafft, de Zweedse eigenaar  ontmoeten tijdens onze reis met de Star Clipper.  Een zeer sympathieke, gedreven man met een missie.  We spendeerden een namiddag met hem in een zodiac op zoek naar goede snorkellocaties in Honduras.

Zijn eerste schepen, Star Flyer en Star Clipper hebben plaats voor 170 gasten en de Royal Clipper voor 227 gasten.   Het nieuwe paradepaardje, Flying Clipper, zal plaats bieden aan 300 passagiers.   

De Flying CLipper heeft 35 masten met een totale oppervlakte van 6350 m². Er zal plaats zijn voor 3 zwembaden en een watersportcentrum op het platform achteraan het schip. Naast de standaard kajuiten (die al prachtig zijn), zullen er ook 34 suites met balkon en 4 eigenaarssuites beschikbaar zijn.  Net als bij de zusterschepen opteren ze hier voor het zogenaamde ‘open-seating dining’. Je kan dus elke avond kiezen of je aansluit bij een ander gezelschap of geniet van een romantische tête-à-tête.

Ik zet een reis met de Flying Clipper in elk geval op mijn bucketlist.  Jij ook?