Kayla Widmer en haar echtgenoot Bill  zijn echte fans van reizen met een camper of mobilhome.  Ze schrijven over deze bijzondere levensstijl op het site The Wandering RV.  Hieronder delen ze hun favorieten camper road trips in Maine.

Maine is mijn favoriete staat in Amerika.  Als de winters niet zo streng zouden zijn, zou ik meteen verhuize (ik kan echt niet tegen de kou).

Met een camper door Maine reizen is de max.   Het landschap is adembenemd, de wegen zijn perfect en de locals heten je van harte welkom.

Hier zijn dan ook mijn 4 favoriete camper road trips in Maine

Heb je zelf geen camper?  Geen probleem.  Via Camper Champ kan je de perfecte camper in de Verenigde Staten huren.  Het is goedkoper dan een camper kopen en je rijdt altijd met een recent model.

De 4 beste camper road trips in Maine

Er zijn massa's prachtige plaatsjes in main.  Om het je wat makkelijker te maken, verklappen wij onze 4 favoriete bestemmingen in Maine

1. Acadia, Maine

In Maine

Acadia is mijn favoriete plaats in Maine om een aantal redenen.  

 • Eerst en vooral is het de plaats waar Bill en ik ons verloofden.  Om meer precies te zijn deden we dat terwijl we van de zonsopgang genoten op de top van Cadillac Mountain.
 • Ten tweede is het het beste van twee werelden.   Als je gek bent van de bergen kan je hier fantastische wandelingen maken.  The Beehive is één van de populairste wandelingen.  Opgelet, het is een pittige trip en niet geschikt als je hoogtevrees hebt.   Als je echter meer een strandliefhebber bent, kan je terecht op één van de vele stranden.  Thunder hole, een van de rustige stranden, is een echte aanrader. 
 • Dicht bij Bar Harbor (een klant stadje in Acadia), ligt een eilandje.  Bij laag tij kan je naar het eiland wandelen.  Let wel op dat je weer terugkeert voor het hoog tij wordt zodat je niet vast komt te zitten op het eiland.

Top kampeerplaatsen vor je camper tijdens je verblijf in Acadia

Hieronder vind je de meest camper-vriendelijke kampeerplaatsen in Acadia

 • Mount Desert Campground

Mount Desert is adembenemend.  Als je een plaatsje met zeezicht wil, moet je wel maanden op voorhand een plaats reserveren.

Ze hebben kampeerplaatsen voor een tent.  Campers zijn welkom als ze maximum 6 meter lang zijn.

 • Seawall Campground

Deze prachtige camping ligt in het westen van Mount Desert Island. Je kan 6 maanden op voorhand een plaatsje reserveren;   The plaatsen voor je camper hebben echter geen elektriciteit waardoor je dus zelf water en elektriciteit moet voorzien.

2. Bethel, Maine

Rv

Bethel heeft een speciaal plaatsje in mijn hart.  Het is de eerste bestemming die we bezochten met onze camper.   Het is één van de vredigste plaatsjes die we ooit bezochten.

We konden makkelijk met de fiets van de camping naar de winkel om boodschappen te doen.  En ook het park, waar vaak life optredens zijn, bereik je makkelijk met de fiets.

Bethel ligt op 2 uur rijden van de zee.  De route ernaartoe is echter prachtig, dus perfect voor een mini road trip.

Beste beste campings voor je verblijf in Bethel

Deze twee camper-vriendelijke campings kunnen we absoluut aanraden:

 • Bethel Outdoor Adventure and Campground

Wij verbleven hier maar liefst drie maanden.  De eigenaars zijn super vriendelijk.  Bovendien bieden ze allerlei activiteiten aan.  Je kan bijvoorbeeld kajakken, raften, het privé eiland bezoeken,...

 • Pleasant River Campground

Hier zijn we zelf niet geweest, maar we horen alleen maar goede commentaren over deze camper-vriendelijke camping.

Ook hier kan je een kajak of kano huren.   Bovendien is er gratis wifi.

3. Camden Hills State Park

Rv Camping

Als je dol bent op de natuur is Camden Hills State Park de perfecte stop tijdens je road trip in Maine. 

Volgens velen is Camden Hills de mooiste plaats in Maine. De vergezichten over de haven en de baai van Penobscot zijn prachtig.  Bovendien valt er vanalles te beleven:

 • Hiking
 • Vogels spotten
 • Paardrijden
 • Wandelen met sneeuwschoenen

Bovenstaande is nog maar het topje van de ijsberg.  In Camden Hills State Park is namelijk zoveel te doen dat het echt een stop waard is tijdens je camper road trip in Maine.

Kamperen tijdens je verblijf in Camden Hills State Park

Als je in de buurt van Camden Hills State Park wil camperen is er eigenlijk maar 1 optie:

 • Camden Hills Campground

Laat je niet ontmoedigen door de beperkte keuzen want Camden Hills Campground is een prachtige camping met zwembad, free WiFi, volleybal, enz.

4. Baxter State Park

Baxter State Park

In Baxter State Park ligt de hoogste berg van Maine, Mount Katahdin.

Fans van pittige wandelingen kunnen hier hun hart ophalen.  Het landschap is weergaloos en er zijn heel wat uitgestippelde wandelroutes.  Naast wandelen kan je hier ook kajakken en vissen.

Bovendien heb je in heel Maine nergens meer kans om een eland te spotten.  

Campings voor je verblijf in Baxter State Park

Ben je klaar voor een camper road trip naar Baxter State Park? Hieronder vind je een aantal campings die een perfecte uitvalsbasis zijn om de omgeving te verkennen.

 • Abol Bridge Campground

Deze camping in Maine is uniek.  Er is een winkel op het terrein en je kan elke morgen aanschuiven voor een gratis, warm ontbijt.

Opgelet: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor campers dus tijdig boeken is de boodschap.

 • Wilderness Edge Campground

Als je tijdens je camper road trip in Maine tijdens de herfst of de lente op de Wilderness Edge Campground verblijft moet je zeker een van hun wildernis excursies boeken! 

Wilderness Edge is diervriendelijk en heeft een shuttle serive naar Baxter State Park (en enkele andere locaties),  Als je een camper road trip met kinderen maakt, moet je hier zijn.  Ze hebben hier namelijk een prachtige speeltuin.  Deze familie camping is dus ideaal voor je road trip in Maine.

Waar wacht je nog op?

Rv Camping 2

Je passeert zoveel mooie plaatsen tijdens je camper road trip in Maine!

Als je beperkt ben in tijd zou ik voor Acadia kiezen.  Het is mijn favoriete vakantieplaats in Maine.  Daarna gaat mijn voorkeur naar Baxter State Park omdat ik zo graag een keer een eland wil tegenkomen.  Bovendien wil ik ook wel eens de top van de hoogste berg in Maine bereiken. 

Wat zou jouw favoriete bestemming zijn tijdens je camper road trip in Maine? 

Like it? Pin it!

De Beste Camper Roadtrips In Maine