Het was onlangs weer tijd voor het jaarlijkse uitstapje met mijn BFF.  Eén van onze eerste trips bracht ons 16 jaar geleden naar Londen.  Sindsdien ben ik er nog een keer geweest, tijdens de Olympische spelen van 2012.  Toen heb ik niets van de stad gezien (laat staan kunnen shoppen) omdat we van het ene evenement naar het andere raceten.  Hoog tijd dus voor een hernieuwde kennismaking.  Als smulpapen gingen we uiteraard ook op zoek naar de meest bijzondere restaurants in Londen.

Londen has it all!  Cosmopolitisch, cultuur en fashion zijn een paar woorden die meteen bij me opkomen als ik aan Londen denk.  Het is dus de ideale bestemming voor een citytrip.  Maar in Londen weten ze ook wat lekker eten is.  Hieronder neem ik jullie graag mee naar een paar bijzondere restaurants in Londen.

Bijzondere restaurants in Londen

Harrods

Bij Harrods, één van de mooiste warenhuizen ter wereld, vind je een aantal leuke betaalbare restaurants in Londen.  Je kan er terecht voor een hamburger, pizza, sushi,…   Maar uiteraard serveren ze ook de meer traditionele Engelse gerechten als fish and chips.  

Midden in de Food Hall vind je het restaurant Fish & Chips waar we plaats namen aan de gezellige toog.  Uiteraard gingen we voor de klassieker fish and chips.  Bij ons vind je vaak een grijzig stukje vis, waarvan de herkomst twijfelachtig is, onder het beslag.  Hier niet!  Ze serveerden ons een kraakvers stukje kabeljauw in een heerlijk krokant en smaakvol korstje.  Ook de frietjes kunnen concurreren met de Belgische (want dat zijn toch nog altijd de lekkerste).   Niet zo’n fan van fish and chips?  Je kan hier ook terecht voor een heerlijke bouillabaise, kreeft of gegrilde vis.

Img 5811

Voor de lekkerste oesters schuif je aan bij de Caviar House Oyster Bar en voor iets zoets kan je terecht bij Ladurée voor een zalige macaron.

Als je in Londen bent, moet je volgens mij toch minstens één keer bij Harrods passeren want het is één van de tofste plaatsten om te eten in Londen.

Mijn advies: eet hier tijdens de middag.  Zo verlies je niet teveel shoppingtijd.

Img 5809
Img 5807

Jamie Oliver

Noem één bekende Engelse chef en je komt al snel bij Jamie Oliver uit.  In Londen heeft hij maar liefst 4 restaurants.  Een steakhouse voor een heerlijk stukje gegrild vlees, een Diner voor de perfecte hamburger of hotdog en Fifteen voor een sjieker avondje uit.  Wij kozen echter voor Jamie’s Italian aan de ingang van Covent Garden.  Aan de achterkant is een gezellige binnenplaats zodat je bij mooi weer ook buiten kan zitten.  

London 2018 (79)

Wij kozen voor de seafood linguine en de Jamie Oliver Caesar Salad.  Allebei een schot in de roos.  
Ook de rekening viel mee.  Nog geen 40 pond voor  2 personen.  Jamie’s Italian is dus een leuk betaalbaar restaurant in Londen.  

Jammer genoeg hadden we deze keer minder geluk dan 16 jaar geleden.  Toen gingen we bij Antonio Carluccio eten en de bekende TV-kok zat zelf in het restaurant.  Na het eten kwam hij informeren of het ons gesmaakt had.  We trokken onze stoute schoenen aan en gingen met hem op de foto.  Jamie Oliver hebben we niet gezien.

Advies: perfect adres voor je diner.  Reserveren is nodig, maar kan meestal de dag zelf nog.

London 2018 (87)

Burger & Lobster

Ben je net als ik fan van een goede hamburger en van kreeft?  Dan ben je bij Burger & Lobster aan het goede adres.  Ze hebben maar liefst 9 restaurants in Londen, dus er is er altijd eentje in de buurt.   Wij bezochten het restaurant aan Leicester Square, precies aan de hoofdingang van China Town (je kan naar binnen langs de lobby van het W hotel).   Het is echt een van de tofste plaatsen om te eten in Londen.  Dit bijzondere restaurant is gigantisch groot en sfeervol ingericht.  Overal zie je aquaria met kreeften.  

London 2018 (38)

Ze serveren heerlijke kreeftenkroketjes als voorgerecht.  Als hoofdgerecht kan je uiteraard gaan voor de gegrilde kreeft of een authentieke hamburger.  Of wat dacht je van een Lobster Roll (als ik die proef, zit ik meteen weer in New York, de plaats waar ik deze lekkernij ontdekte).

London 2018 (39)
London 2018 (41)

Kan je, net als ik, niet kiezen?  No problem.  Dan bestel je toch de B&L Combo.  Een heerlijk krokant hamburger broodje met daartussen een hamburger EN een flink stuk kreeft.   Heaven on a bun!

Advies: perfect voor de lunch.  Aangezien ze op zoveel plaatsen zitten, moet je er meestal niet ver voor om.

London 2018 (40)

Sketch

Save the best for last!  Als je echt een fantastische avond wil, moet je naar Sketch in 9 Conduit Street in London.  
Dit spectaculaire, bijzondere restaurant in Londen is werkelijk uniek.  Het huist in een gebouw uit 1779 en was in eerste instantie het hoofdkwartier van the Royal Institute of British Architects en werd later het atelier van Christian Dior.  Sketch doet het gebouw alle eer aan door veel belang te hechten aan design, kunst en architectuur.

Sketch opende zijn deuren in 2002 door restauranthouder Mourad Mazouz en chef Pierre Gagnaire en wil een ontmoetingsplaats zijn voor food, kunst en muziek

Het restaurant bestaat uit een aantal verschillende onderdelen:

  • the Lecture Room & Library:  Dit gedeelte kreeg in 2005 een eerste en in 20012 zelfs een tweede Michelinster.
01.03.2018 Lectureroomandlibrary 05 Highres
  • the Parlour: start hier de dag met een geweldig ontbijt of een heerlijke brunch en sluit de avond af met een cocktail en muziek
Parlour Sketch Room 1
  • the Glade: hier waan je je in een oerwoud.  Let vooral op het bijzondere tapijt.
Glade Overview
Gladecarpet Alexandrakehayoglou(2)
  • the East bar: een super gezellige cocktailbar met DJ.  De perfecte plaats om een geweldige avond in dit bijzondere restaurant af te sluiten.
East Bar 2015 Rgb
  • the Gallery: mijn BFF boekte voor ons een tafeltje in the Gallerij.  Zij is nogal into pink en toevallig is het thema hier ‘Forever Pink’.  Aan de muren sieren kunstwerken van David Shrighley.  Je kan hier terecht voor een typisch Engelse Afternoon Tea of voor het diner.
London 2018 (105)
Sketch Thegallery2018 8a

Stuk voor stuk ingericht in een unieke, adembenemende stijl.  Je kijkt hier echt je ogen uit.   Het is een plaats om te zien en gezien te worden.  Trek je mafste outfit uit de kast want de dresscode is hier ‘art smart’ (wat dat ook moge zijn).

Must: ga naar het toilet. Het is het meest bijzondere toilet dat ik ooit zag!

Pods 2015 Rgb

En dan zou ik nog vergeten te melden dat het eten ook fantastisch is.  Ze serveerden voor de eerste avond een nieuwe menukaart.  Wij probeerden de oester met broccoli velouté en anchovis.  Klinkt als een gewaagde combinatie maar het smaakte fantastisch.  Ook de pitchi tortellini en de Sketch peppered fillet steak zijn aanraders.

Advies: reserveren ruim op voorhand want dit is echt the place to be 

London 2018 (112)
London 2018 (111)

Like it? Pin it!

Bijzondere Restaurants In London

Weet jij een adresje dat we volgende keer zeker niet mogen missen?  Deel het hieronder in de reacties.