Voor ons jaarlijkse girls-only-tripje waren we op zoek naar een gezellig, centraal gelegen hotelletje in Antwerpen. Maison Emile voldeed aan alle criteria en was een waar schot in de roos.

Ligging

Maison Emile ligt in een rustige straat in Antwerpen Zuid.  Ik parkeerde mijn auto aan de achterkant (het hotel ligt tussen 2 straten) en verwachtte mij bij het zien van de gevel meteen aan het ergste.  Gelukkig ontdekte ik even later dat ik in de verkeerde straat stond en dat de ingang aan de Emiel Banningstraat lag.  De voorgevel is stukken charmanter en veelbelovender.

 

Me Varia 71

Als je het hotel buiten stapt, sta je pal voor het nieuwe justitiepaleis.  Een paar minuutjes wandelen en je bent in het hartje van Antwerpen Zuid.  Hier barst het van de café’s en restaurants.  Na een avondje stappen, lig je zo in je bed.

Me Varia 35

Op 100 meter afstand staat een fietsenstalling van Vélo Antwerpen.  Voor 4 euro per dag huur je hier een stadsfiets. 

Antwerpen (8) 2

Kamers

Maison Emile is een boutique hotel, gevestigd in een historisch herenhuis met een prachtige voorgevel.   Als je binnen komt, voel je je meteen thuis.  Geen saaie lobby, maar een gezellige woonkamer waar de gastheer je ontvangt.  Enkele minuten later ben je ingecheckt en kan je naar je thuis voor de komende nacht(en). De 10 kamers zijn allemaal stijlvol en sfeervol ingericht.  De matrassen zijn heerlijk zacht en de donsdeken verderlicht.

Ook de badkamers zijn een pareltje.  Spierwit in combinatie met sfeervol hout en van alle gemakken voorzien

 

Me Varia 59
Me 17 8

Ontbijt

In een kleinschalig boutique hotel staat uiteraard geen gigantisch buffet.  Toch hebben ze bij Maison Emile aan alles gedacht.   Een uitgebreid assortiment brood, vleeswaren en kaas, yoghurtjes en vers fruit.  Je eitje bereiden de gastheren à la minute zoals jij het wenst.  Ondertussen maken ze ook nog tijd om te informeren naar de plannen voor die dag en staan ze klaar met tips en weetjes.

 

Me Varia 44

Als je op zoek bent naar een leuk adresje in Antwerpen, kan ik Maison Emile van harte aanbevelen.

Like it? Pin it!

Maison Emile Antwerpen (1)

.