Een tijdje geleden was ik een week in Cuba.  Tijdens de voorbereidingen ontdekte ik dat er op veel plaatsen in Cuba geen hotels zijn en je dus aangewezen bent op Casas Particulares.  Deze kamers bij mensen thuis, trokken mij niet echt aan.  Ik associeerde het met weinig luxe en geen privacy. Bovendien was er ook niet veel informatie te vinden op het web. 

Ondertussen weet ik dat ik me vergist heb.  Ik werd namelijk gecontacteerd door Matthew. Hij had mijn blog gelezen en was ontdaan over mijn mening over de Casas Particulares.

 

Casas Particulares Suite Havana

Hij kan wel bevestigen dat het bijna onmogelijk is om goede adressen te vinden via het internet.  Internet is namelijk nog bijna onbestaande in Cuba en het is van zeer slechte kwaliteit. Bovendien spreken de meeste Cubanen enkel Spaans, waardoor er een flinke taalbarriëre is.  Maar daar heeft Matthew een oplossing voor in de vorm van de website CubaCasa.

Er zijn blijkbaar veel prachtige Casas Particulares die zich makkelijk kunnen meten met de betere hotels.

 

Casas Particulares Cuba 3
Casas Particulares Cuba 2

Door te logeren bij Cubanen, krijg je uiteraard een veel beter idee over het land.  Bovendien is het vaak goedkoper dan een hotel.

Als je dus een reis naar Cuba plant, kan ik je  Cuba Casa van hart aanbevelen.

Heb jij al in een leuke Casa Particulare gelogeerd?  Deel je geheim hieronder zodat wij er ook van mee kunnen genieten.

Casas Particulares In Cuba