Cedar City wordt vaak enkel aanzien als een stopplaats tijdens je roadtrip naar Las Vegas of Salt Lake City.  Maar het is meer dan dat!  Cedar City leent zich perfect voor een echte vakantie.

Cedar City is een universiteitsstadje met slechts 32,000 inwoners.  Toch ontvangt het elk jaar 120,000 bezoekers tijdens het Utah Shakespeare Festival. Veel families maken er generatie na generatie een jaarlijkse traditie van om Cedar City te bezoeken. TIjdens het festival wordt niet alleen werk van Shakespear gebracht, maar er worden ook musicals, tragedies en comedies, zowel modern als klassiek, gebracht.  “The Greenshow”, de avond voor het grote toneelstuk, entertaint de hele familie.  Het stadje is trots op het festival en steekt dat niet onder stoelen of banken. Slenter een keer door Main Street om een bezoekje te brengen aan de plaatselijke winkels en restaurants.  

Cedar Breaks

De omgeving rond Cedar City biedt bezienswaardigheden die dateren van voor de menselijke bewoning.  Een korte rit buiten de stad voert je naar Cedar Breaks waar je geniet van panoramische vergezichten over de rode rotsen en dennenbossen.

Cedar Breaks 2

Mammoth Cave

Vlak naast Cedar ligt Dixie National Forest met het magische Navajo Lake waar vissers, kampeerders en bezoekers volledig tot rust kunnen komen.  Je kan in dit nationale park fietsen, mountainbiken, skiën en met sneeuwscooters rondrijden.  Een van de belangrijkste attracties is echter Mammoth Cave.  Hier vind je de perfecte activiteit voor je gezin.  De trip is kort genoeg zodat kinderen kunnen deelnemen en toch pittig genoeg om de volwassenen te plezieren.  Mammoth Cave is een grot waar je doorheen kan wandelen.  De tocht begint met een korte wandeling en wat klauterwerk.  Direct na de ingang kom je in een door de natuur gemaakte ruimte waar je prachtige foto's kan maken.  Ook het einde van de grot is prachtig.

Mammoth Cave

Cascade Falls

Een ander populair avontuur is een bezoek aan  Cascade Falls. Deze korte trip biedt een van de meest wonderbaarlijke vergezichten in het zuidwesten.

Naaste het ongekende pittoreske uitzicht is het pad voor de kinderen net lang genoeg voor een avontuurlijke tocht. In de verte zie je de toppen van pieken van Zions National Park.  Iedereen die al dan niet vertrouwd is met het rood oranje zand van zuidelijk Utah zal genieten van de combinatie met het groene landschap.  Aan het einde van het pas is een waterval waarvan de kleur scherp afsteekt tegen het rode rotslandschap.  Wil je nog meer avontuur?  Spring dan in het water en ontdek de smalle grot die achter de waterval ligt.  Wees voorzichtig want de stroming is soms sterk.

Cascade Falls (1)

Kanarraville Falls hike

Ongeveer 15 minuten ten noorden van Cedar City kun je de pittoreske Kanarraville Falls hike makenEen mijl (1.6 km) verder kom je een canyon tegen.  Vanaf hier heb je waterschoenen nodig want je zal nat moeten worden als je nog verder wil.  Klim langs ladders omhoog en ga langs een rotsglijbaan naar omlaag terwijl je de kloof verder ontdekt.

Logeren in Cedar City?

Nu je een goede planning hebt voor een week plezier met het hele gezin, zal ik je ook nog de moeite besparen om zelf een goed hotel te zoeken.  Als je op zoek bent naar een betaalbaar hotel, kijk dan eens naar Abbey Inn. Het is een geweldig hotel dat bekend staat om zijn betaalbare luxe. Het hotel heeft een groot overdekt zwembad zodat je tijdens de warmste maanden beschermd bent tegen de brandende zon.  De ruimte rond het zwembad geniet van veel natuurlijke lichtinval zodat je je toch een beetje buiten voelt.  's Morgens serveren ze hier een heerlijk continentaal ontbijt.  

Pool

Like it? Pin it!

Cedar City Nl