Een reis naar Australië staat op de bucketlist van heel wat reizigers.  Het land van de kangoeroe's heeft dan ook heel wat te bieden.   Wij nemen je mee langs de mooiste plekken Down Under.

De mooiste plekken Down Under

1. Sydney

Uiteraard is een bezoek aan Sydney een absolute must.  De prachtige ligging aan het water bezorgen de stad een bijzondere sfeer.  Het iconische Opera House moet je zeker een keer van dichtbij bekijken.  Waaghalzen moeten absoluut de Harbour Bridge beklimmen.  De shopping mogelijkheden zijn eindeloos, de restaurants geweldig en het uitgaansleven is top.   Breng ook zeker een namiddag door aan Bondi Beach, één van de bekendste stranden van Australië.

Sydney
Afbeelding van Patty Jansen via Pixabay

2. Great Ocean Road

Deze iconische route is 243 kilometer lang en loopt van Torquay tot Allansford.  De vergezichten zijn adembenemend.   Je passeert o.a. Surf Coast, Shipwreck Coast, de Twaalf Apostelen, een gigantisch zinkgat, gigantische kliffen en meer.  Dit is absoluut één van de roadtrips die je ooit gemaakt moet hebben.

Great Ocean Road
Afbeelding van Julian Hacker via Pixabay

3. Melbourne

Als je de Great Ocean Road volgt, maak je zeker een stop in het bruisende Melbourne.  De Royal Botanic Gardens, Queen Victoria Market, de dwergpinguins op Phillip Island, het roze meer,  de vergezichten vanaf Hamer Hall,  Melbourne Aquarium,....   Ook voor de beste croissants, het goedkoopste Michelinsterren restaurant en het lekkerste bier moet je in Melbourne zijn.

4. Fraser Island

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld.  Het is 122 km lang en 5 tot 25 km breed.  Fraser Island is begroeid met mangrovebossen en tropisch regenwoud.  Sinds 1992 is het eiland Unesco Werelderfgoed.  Het is dan ook een van de mooiste plekken Down Under.

Fraser Island
Afbeelding van David Mark via Pixabay

5.  Kakadu National Park

In dit Nationaal Park vind je watervallen, rotsplateaus en regenwoud.  Mis hier zeker de rotstekeningen van de Aboriginals niet.

6. Ayers Rock

Midden in de outback, het ongerepte binnenland van Australië, ligt Ayers Rock (of Uluru in de taal van de Aboriginals).  Deze gigantische oranje rots is één van de iconische plaatsen Down Under.  Het is een flinke trip ernaartoe, maar het is de inspanning zeker waard.

Ayers Rock
Afbeelding van Angelo Giordano via Pixabay

7.  Noosa

Noosa is één van de leukste plaatsen aan de Sunshine Coast.  De witte stranden en het azuurblauwe water maken dit tot een waar paradijs.  

8. Byron Bay

Echte sufers kunnen hier hun hart ophalen want dit is het surfersparadijs van Australië.

Byron Bay
Afbeelding van Tao Jones via Pixabay

9. Port Arthur

Voor Port Arthur moet je een klein uitstapje naar Tasmanië maken.   In deze voormalige strafkolonie kwamen de Britse gevangenen destijds terecht.  Vandaag is het een openluchtmuseum over de kolonisatie van Australië.

10. Gold Coast

Eén van de grootste steden van Australië en vooral bekend omwille van haar eindeloze stranden en subtropisch klimaat.

Gold Coast
Afbeelding van DroneImagineNation via Pixabay

TIP: heb je veel tijd, combineer Australië met Nieuw-Zeeland.  Beide bestemmigen worden vaak in één adem genoemd maar zijn een wereld van verschil.  In Nieuw-Zeeland staat voor ongerepte natuur, fjorden, geisers en meer.  Hier maak je ook kennis met de Maori, de oorspronkelijke bewoners.

Staat Australië op jouw bucketlist?

Like it? Pin it!

10 Mooiste Plekken Down Under