Corona dwong ons deze zomer om het een keer dichter bij huis te zoeken.  We waren al eerder gecharmeerd door Duitsland en dat niet alleen door de prachtige omgeving, Duitsland en meer bepaald het Zwarte Woud heeft namelijk ook een groot aanbod aan luxe hotels.  Hieronder vind je dan ook de beste hotels in het Zwarte Woud.

De 5 beste hotels in het Zwarte Woud in Duitsland

Hotel Liberty***** in Offenburg

Hotel Liberty ligt in Offenburg dat men ook wel de toegangspoort tot het Zwarte Woud noemt.  Het is dan ook een perfecte stop is als je de rit naar het hart van het Zwarte Woud niet in 1 keer wil maken.

Deze voormalige gevangenis uit de 19de eeuw kent een donkere geschiedenis.  Tijdens de 2de Wereldoorlog werden hier Joden opgesloten voor ze naar Dachau werden gedeporteerd om maar een feit te noemen.  Tijdens hun verblijf moest één van de gevangen constant voorlezen uit Hitler’s ‘Mein Kampf’.

Ondanks felle tegenstand werd een nog een tweede gebouw gezet om ruimte te bieden voor meer gevangenen.  De omgeving was hier fel tegen gekant omdat de gevangenis midden in het centrum lag, naast een schooL

In 2009 werd er een nieuwe strafinrichting gebouwd en kreeg de voormalige gevangenis een nieuwe bestemming. Hotel Liberty opende in 2017 zijn deuren.  De 2 oude gebouwen werden door een metalen constructie met heel veel glas met elkaar verbonden.  In deze glazen ruimte zit de receptie, lobby en restaurant.   De oude cellen zijn omgetoverd tot prachtige, sfeervolle hotelkamers.   In de gangen zie je nog de oude, kleine, houten gevangenisdeuren en ook de tralies voor de ramen zijn op veel plaatsen bewaard gebleven.

Liberty Hotel Zwarte Woud

Kamers in Hotel Liberty

De standaard kamers zijn niet zo groot, maar door de praktische inrichting ontbreekt het je aan niets.  Oude elementen werden bewaard en verwerkt in de strakke, moderne inrichting.  

Gebruik  van de minibar is gratis (m.u..v alcoholische drankjes)

 

Kamer Liberty Hotel Zwarte Woud
Hotel Liberty Zwarte Woud Duitsland

Restaurant in Hotel Liberty

Het restaurant heet heel toepasselijk ‘Wasser & Brot’ maar je krijgt hier heel wat meer dan dat.  Centraal, achter een glazen wand, worden de heerlijkste gerechten op de grill bereid.  

Tijdens het ontbijt staat er een overheerlijk, uitgebreid buffet.  Dat moesten we nu, omwille van Corona, missen.   Je krijgt een assortiment van allerlei lekkers aan tafel geserveerd.

 

Restaurant Hotel Liberty Zwarte Woud
Het beste hotel in het Zwarte Woud

Prijs

Een standaardkamer heb je vanaf 170 euro per nacht.  In verhouding tot de andere hotels is dat een prijsje.  Hotel Liberty mag zich voor ons dus bij de beste hotels van het Zwarte Woud rekenen.


Hotel Traube Tonbach*****  in Baiersbronn

Hotel Traube Tonbach in het Zwarte Woud opende haar deuren in 1789.  Het hotel heeft al heel lang een ontzettend goede reputatie als één van de beste hotels in het Zwarte Woud en stond dus hoog op ons verlanglijstje.  Dit luxe wellness hotel in Baiersbronn heeft meerdere restaurants, waaronder één dat bekroond werd met 1 Michelinster.   Wij genoten hier van een overheerlijk 7-gangen menu. Absoluut een aanrader.

Hotel Traube Tonbach in Baiersbronn

Kamers in Hotel Traube Tonbach

Wij boekten een standaard tweepersoonskamer.  Die was echter wel heel erg klein en viel qua inrichting ook een beetje tegen in vergelijking met de andere vijf-sterren hotels in de omgeving.

Kamer hotel Traube Tonbach in het Zwarte Woud

Restaurants in Traube Tonbach

Zoals gezegd, moet je hier vooral zijn voor het heerlijke eten.  Hun paradepaardje heeft al meer dan 30 jaar een Michelinster.  Jammer genoeg werd het restaurant in januari 2020 verwoest door een brand.  In afwachting van de renovatie, kan je tijdelijk terecht in “#temporaire”.   Een feest voor de smaakpapillen.

 

Zwarte Woud (52) 2
Zwarte Woud (55) 2
Zwarte Woud (56)

Prijs

Een standaard kamer met queensize bed heb je vanaf 209 euro per nacht.

Hotel Engel Obertal***** in Baiersbronn

Hotel Engel Obertal kwam al eens aan bod in mijn overzicht van de beste wellness hotels in Duitsland.  De wellness van dit hotel kent zijn gelijke dan ook niet.  Prachtige zwembaden, een grote verscheidenheid aan sauna’s, dampbaden en relaxruimtes.  In de donkere ruimte met waterbedden kom ik helemaal tot rust.  Ook de floating pool met heel zout water is zalig.  De ruimte is vrij donker en het lijkt alsof je onder een sterrenhemel ligt terwijl je ontspannen dobbert. Een dagje slecht weer in het Zwarte Woud is dan ook geen drama.

Hotel Engel Obertal in Baiersbronn Zwarte Woud

Kamers in Engel Obertal

Duitse charme alom.  De kamers zijn ruim, hedendaags en heel gezellig.  Het meubilair en de overgordijnen brengen je meteen in Duitse sfeer.  Bij aankomst staat er en fles champagne op je kamer om je vakantie meteen in de juiste sfeer te starten.  Zo hebben wij het graag. Engel Obertal is met recht één van de beste hotels in het Zwarte Woud

Kamer hotel Engel Obertal in het Zwarte Woud

Restaurants in Engel Obertal

In het uber-gezellige restaurant serveren ze tongstrelende gerechten.  Je eet à la carte of een menu als je half pension boekt.  Eén keer per week serveren ze een gastronomisch buffet (volledig Corona-proof).

 

Zwarte Woud (79) 2

Prijs

Tijdens ons verblijf waren ze druk bezig met de bouw van enkele chalets.  Een chalet voor 4 personen (met 2 slaapkamers en 2 badkamers) boek je vanaf 516 euro per nacht.  Een kamer in het hotel boek je vanaf 272 euro per nacht.  Voor die prijs geniet je dan wel van één van de beste wellness hotels van Duitsland.

Relais et châteaux Hotel Dollenberg*****S

De eigenaar van één van de beste hotels in het Zwarte Woud startte zijn carriere als kok en droomde ervan om ooit directeur van een luxe hotel te worden.  Op zijn 21ste kocht hij een kleine B&B met snackbar en toverde dit om in een luxe 5-sterren hotel. Zijn zus trouwde met de kok, zodat deze ook deel werd van de familie.  Ondertussen verdiende hun restaurant 2 Michelinsterren.

Hotel Dollenberg Zwarte Woud

Kamers in Hotel Dollenberg

De kamers zijn gezellig ingericht en van alle comfort voorzien.  Schuif de in between gordijnen opzij en geniet van het panoramisch uitzicht over de wijngaarden of op de vallei. 

 

Hotel Dollenberg Baiersbronn

Restaurant in Hotel Dollenberg

Restaurant Le Pavillon kreeg in  1998 1 en in 2010 een tweede Michelinster.   In de Kaminstube kan je terecht voor excellente regionale gerechten.  Op zondag serveren ze een overheerlijke brunch.  Elke dinsdagavond krijg je een rondleiding door de 2-sterren keuken.

Prijs

Vanaf 128 euro pr persoon boek je een standaard 2-persoonskamer.  


Hotel Bareiss*****S  in Baiersbronn

Saved the best for last.  Hotel Bareiss in Baiersbronn is echt het neusje van de zalm.  Dit super de luxe wellness hotel in het Zwarte Woud wordt gerund door de 3de generatie van de familie Bareiss.  Het goed getrainde personeel heeft een warm hart voor de familie Bareiss en ze gaan dan ook the extra mile voor hun gasten.

Hotel Bareiss in Baiersbronn Zwarte Woud

De familie Bareiss kocht enkele jaren geleden de dorpskerk en toverde die om in de ‘Bareiss Academy’.  Alle nieuwe personeelsleden krijgen hier enkele weken opleiding voor ze in het hotel aan de slag gaan.   In het gebouw zit ook een fitness centrum dat de personeelsleden gratis mogen gebruiken.

Als je iets te vieren hebt, kan je terecht in ‘Forellenhof Buhlbach’.  Deze accommodatie in een natuurreservaat zorgde jarenlang voor de aanvoer van verse forellen. In 2017 kocht het hotel de forellenkwekerij.  De vissersstubbe werd volledig gerenoveerd en verwelkomt gasten voor en heerlijk etentje.  Uiteraard staat er veel forel op de menu.

Kamers in Hotel Bareiss

De kamers zijn geweldig! Ruim, elegant ingericht, met terras of balkon en met een fenomenaal uitzicht over het Zwarte Woud.  Dankzij de extra verduisterende gordijnen slaap je hier heerlijk. Volgens ons is dit het beste hotel in het Zwarte Woud.

 

Hotel Bareiss Zwarte Woud
Zwarte Woud (97) 2

Restaurants in Hotel Bareiss

Het hotel beschikt over meerdere restaurants en is een paradijs voor gastronomen.  Voor een typisch Duits gerecht kan je terecht in de Dorfstuben.  Prachtig ingericht en zooooo gezellig.  De echte gastronomen moeten in Restaurant Bareiss zijn.  Bekroond met maar liefst 3 Michelinsterren en top of the bill.  Bij mooi weer geniet je van je lunch of diner op het sfeervolle terras.

 

Dorfstubbe in hotel Bareiss
Zwarte Woud (142)
Zwarte Woud (133)

Kinderen in Hotel Bareiss

Ook kinderen zijn meer dan welkom in dit hotel in het Zwarte Woud.  Ze worden onder professionele begeleiding opgevangen in een apart gebouw op het terrein.  Er staat een pipowagen in de tuin en ze kunnen een keertje (onder begeleiding) overnachten in de boomhut.   Wil jij op je gemak van je diner genieten, dan kunnen de kids in de kinderopvang eten.   Jong en oud wordt dus op zijn wenken bediend in het beste hotel van het Zwarte Woud.

Zwarte Woud (107)

Prijs

Ongeveer 330 euo per persoon per nacht voor een verblijf in half pension

Met deze handige map kan je je vakantie in de beste hotels van het Zwarte Woud perfect plannen.

Als je tijdens je vakantie in Duitsland één van deze hotels in het Zwarte Woud boekt, beleef je ongetwijfeld een fantastische tijd.  Service van top niveau en uitstekende restaurants in een prachtige omgeving.  Bovendien beschikken al deze hotels over een prachtige wellness.  Bekijk hier mijn reisvoorstel boordevol Gastronomie en Wellness in het Zwarte Woud.

Like it? Pin it!

De 5 Beste Hotels In Het Zwarte Woud