Tel Aviv is een smeltkroes van allerlei culturen met als grootste gemene deler het Joodse geloof.  Culinaire gewoontes van over de hele wereld zorgen ervoor dat Tel Aviv het walhalla is voor gastronomen. Bovendien ligt Tel Aviv aan de zee dus ze serveren hier de heerlijkste visgerechten. Hieronder vind je dan ook een aantal van de beste restaurants in Tel Aviv.

Eten in Tel Aviv

In Tel Aviv houden ze van eten. Of je nu op het strand zit of in een nachtclub, lekker eten hoort er altijd bij.  De meeste restaurants sluiten ook niet voor 23u want de Tel Avivi eten de hele dag door. Ze houden hier van groenten en gerechten zoals humus en falafel.  Ideaal voor vegetariërs en veganisten.  

Koffie in Tel Aviv

In Tel Aviv houden ze van koffie.  Er zijn dan ook talrijke koffiehuizen en kleine kioskjes waar je terecht kan voor een lekker tasje ('kopje' voor de Nederlanders) koffie.  Aangezien ze hier ook van zoet houden, hoort er ook een lekker taartje bij.

Ontbijt in Tel Aviv

In tegenstelling tot bij ons, kan je in Tel Aviv de hele dag door ontbijt bestellen.  Bij een typisch Israëlisch ontbijt horen slaatjes, humus, brood en eieren, maar ook fruit en yoghurt.

Tel Aviv (118)

Lunch en diner in Tel Aviv

Eten is in Tel Aviv heel belangrijk.  Je vindt er een cosmopolitische keuken.  De oorspronkelijke Israelische keuken is streek- en seizoensgebonden en maakt veel gebruik van groenten. De meeste restaurants in Tel Aviv serveren een Israelische keuken met mediterraanse, Afrikaanse of Oosterse toets.

De beste restaurants in Tel Aviv

Tijdens je citytrip Tel aviv moet je deze restaurants zeker proberen:

Vicky Cristina  

Deze tapas & wine bar ligt in het oude treinstation in de Neve Tzedek buurt.  Het restaurant is geschikt voor een gezellig etentje met z’n 2, maar ook grote groepen kunnen hier terecht.

Vicky Cristina  bestaat uit 2 afzonderlijke delen:

  • The Vicky waar ze een heerlijke tapas keuken met een Israelische twist serveren.  Ze verwijzen naar tapas omdat ze hier voornamelijk kleine gerechten serveren die je met de hele tafel kan delen.  Uiteraard beperken ze zich niet alleen tot de Spaanse keuken.  Wij proefden de heerlijkste salades,  ceviche, zeebaars en inktvis, maar ook malse kip en smakelijke burgers.   Ook de desserts zijn om van te watertanden.  Wat dacht je van Chourros met vanillesaus en chocolade of creme Catalan met een crunchy bodem? The Vicky hoort absoluut bij de beste restaurants in Tel Aviv.
  • The Cristina Als je niet zo’n honger hebt kan je aan de andere kant van de tuin terecht in deze geweldige wijnbar.    Naast 120 verschillende wijnen serveren ze hier ook sangria en andere iconische drankjes.  Proef zeker een Israëlische wijn uit de Golan hoogvlakte.
Tel Aviv (51)

House NO 3 

Een bezoek aan House NO3 in Jaffa is beslist één van de highlights tijdens je reis naar Israel. 

Hamudi en zijn vrouw kochten lang geleden een 150 jaar oud Ottomaans paleis.  Om de kosten van de renovaties te dragen, beslisten ze om hun huiskamer open te stellen en er te koken voor gasten.  

Dit was zo’n geslaagd initiatief dat ze nu bij de beste restaurants in Tel Aviv horen.  Ze kunnen zelfs groepen van meer dan 200 personen ontvangen.   Met kleinere gezelschappen geniet je echter nog steeds van de huiselijke sfeer.  De warme ontvangst en de onovertroffen gerechten zorgen voor een onvergetelijke gastronomische ervaring in één van de beste restaurants van Tel Aviv.

Hamudi en Layla verzorgen op verzoek ook een culinaire workshop of ze nemen je mee naar de markt en leren je hoe je hier de beste producten uitzoekt.

32ca0592 9a21 4fe0 80f1 2725b2a472ee
661a0de0 54bd 4b18 89e3 3ed6526bab65

Claro 

Claro ligt in Sarona, de gastronomische buurt van Tel Aviv.  In deze omgeving vind je trendy winkels die lokale specialiteiten verkopen en de beste Israëlische chefs hebben hier een restaurant.  In de 19de eeuwse kelders van de Tempeliers vind je tegenwoordig hippe ondergrondse wijnbars.

Claro is gehuisvest in een oud pand, volledig begroeid met klimop en ongelooflijk gezellig ingericht.  Chef Ran Shmueli heeft zijn sporen in de keuken de afgelopen 25 jaar verdiend. Hij serveert heerlijke gerechten met een mediterraanse invloed uit Spanje, Frankrijk, Italië, Turkije, Griekenland en Llibanon.   

From Farm to table is hier geen loze kreet.  Shmueli kookt enkel met regionale seizoensingrediënten.  Er staan dan ook veel groenten en fruit op het bijna dagelijks veranderende menu.   De intkvis, pasta, salades en vlees smaakten zalig, maar het dessert sloeg alles.   Het water loopt me in de mond als ik aan de mille-feuille met toffee saus denk.  Ik heb nog nooit zo’n lekker dessert geproefd.  Ook de broodpudding met crème brulée, vers fruit en zure room mocht er wezen.

Als je geen tijd hebt voor de lunch, moet je hier absoluut langs voor een koffie met een dessertje in de namiddag. Voor mij was dit het beste restaurant in Tel Aviv.

Tel Aviv (2) 2
Tel Aviv (79) 2
Tel Aviv (80)

Sarona market

Voor een kleine honger of een snelle lunch kan je terecht in deze foodmarket.  Je vind hier een grote verzameling delicatessenwinkeltjes, bars  en restaurants waar je terecht kan voor een snelle hap.  

De 18 restaurants serveren gerechten uit de hele wereld.

Passeer zeker even bij Vom Fass.  Hier bottelen ze ter plaatse de beste olijfolie, azijn of likeur.  

Sarona Market Tel Aviv
Sarona Market Tel Aviv 1

Messa

Messa is een stijlvol ingericht restaurant in Tel Aviv.  Alles is wit en de gigantische kroonluchters geven het een speciale look. 

Het restaurant opende zijn deuren in 2004 en is sindsdien één van de beste restaurants in Tel Aviv, en zelfs in heel Israël.  Condé Nast Traveller nam Messa op in de lijst van beste en hipste restaurants ter wereld.  Het wordt dan ook druk bezocht door politici, kunstenaars en celebrities.  De chef, Aviv Moshe, startte zijn carrière als legerkok.

De voorgerechten werden in het midden van de tafel geserveerd zodat je van alles wat kan proeven. De shawarma, tonijn sashimi en beef carpaccio waren zalig.  Mijn beef fillet was te hard gebakken, maar de gecarameliseerde zalm en ravioli waren blijkbaar hemels.

Na de lunch kan je in de bar terecht voor een afzakkertje.

Messa
Tel Aviv (101)
Tel Aviv (100)

Tips van andere reizigers

Een collega-smulpaap was al eerder in Tel Aviv.  Hij testte een heleboel restaurants en volgens hem horen onderstaande ook tot de beste restaurants van Tel Aviv.

Santa Katarina

Dit restaurant ligt achter de grote synagoog in Tel Aviv in een Bauhaus pand. Chef Tomer Agay combineert traditionele gerechten met een moderne twist.

Manta Ray

Manta Ray ligt aan het strand en is dan ook gespecialiseerd in vis en zeevruchten.  Open vanaf 9u 's morgens tot middernacht!

Burek

Chef Barak Yehezkli serveert vanuit zijn open keuken een verrassingsmenu.  Hij kookt in het midden van het restaurant en slaat graag een babbeltje met zijn gasten.  Met recht en rede een van de beste restaurants in Tel Aviv.

Kitchen Market

Kitchen Market ligt op de bovenste etage van Shuk HaNamal farmer's market in de haven van Tel Aviv.  Aan de ene kant kijk je over de zee en aan de andere kant over de markt.  Verser dan hier wordt het niet.

Port Said

Overdag kan je hier terecht voor een eenvoudige lunch aan een van de picknicktafels.  s' Avonds is het een van de hipste plekken in Tel Aviv.

Yaffo

Haim Cohen is één van de toonaangevende chefs in Israël.  Hij serveert traditionele Israelische gerechten.  Yaffo is absoluut één van de beste restaurants in Tel Aviv.

Hatraklin Meat & Wine Bistro

Hatraklin opende 10 jaar geleden zijn deuren.  De eigenaar, Yossi Ben-Udys was toen de jongste sommelier van Israël.  Hij droomde als kleine jongen al van zijn eigen restaurant.  Alleen al het geklasseerde gebouw waarin het restaurant huist, is de moeite waard.

Ha' Achim

In Ha' Achim voel je je meteen thuis.  Verse ingrediënten en een gezellige atmosfeer.  Proef zeker de huisgemaakte salades en kebabs.

Zepra

Zepra serveert Aziatische gerechten met een twist.  Volgens vele het beste Aziatische restaurant in Tel Aviv.

 

De beste bars in Tel Aviv

Heb je na je etentje nog geen zin om terug te keren naar je hotel, passeer dan even langs één van de beste bars in Tel Aviv.

The Chapel

The Chapel is gevestigd in Jaffa, in een oude kerk die is omgetoverd in een hippe bar.  Verwacht je hier aan een indrukwekkend interieur, bijzondere cocktails en luide muziek.  De ideale plaats om eens flink door te zakken.

The Chappel Bar Tel Aviv

Haiku Skybar

Als je op zoek bent naar een fenomenaal uitzicht over Tel Aviv, dan moet je bij Hotel Lighthouse TLV zijn.  Dit hotel van de Brown groep, heeft een hippe rooftopbar met een waanzinnig uitzicht.  Arriveer iets voor zonsondergang en zie, met een cocktail in de hand, de zon vanaf hier in de zee zakken.  Bovendien is het zicht over Tel Aviv by night ook spectaculair.

Tel Aviv (86)
Tel Aviv (83)
Tel Aviv (82)
Tel Aviv (94)
Tel Aviv (93)

 

 

 

Je moet dus niet alleen naar Tel Aviv om cultuur te snuiven maar ook om te genieten van het heerlijke eten in de beste restaurants en bars.

Staat Tel Aviv op jouw verlanglijstje?  Kijk dan snel naar onze 7-daagse rondreis door Israël of vraag een offerte voor een citytrip naar Tel Aviv via onderstaand formulier.

Like it? Pin it!

De Beste Restaurants In Tel Aviv