Kroatië is een betoverend land dat veel mensen aanspreekt.  Wij gaan het echter hebben over de reden waarom die zich ook makkelijk een weekje op een exotisch eiland kunnen veroorloven toch voor Kroatië kiezen.

De geografische ligging, in voormalig oorlogsgebied, doet niet meteen denken aan een luxe vakantie in Kroatië.  Luxe reizen is er echter heel erg populair.   Van dure steden tot met Michelinsterren bekroonde restaurants en van panoramavluchten tot privé jachten, hier volgend de beste activiteiten voor een luxe vakantie in Kroatië.

Bezoek Dubrovnik

Dubrovnik is één van de duurste steden in Kroatië.  Het is meteen ook één van de populairste steden want het is een waanzinnig mooie plaats.  Je kan budgetvriendelijk naar Dubrovnik maar als je diep in de buidel tast kan je hier echt een onvergetelijke tijd beleven.

Dubrovnik is al jarenlang populair omwille van de prachtige stranden en de charmante Oude Stad.   Een wandeling over de stadsmuren is een absolute must tijdens je verblijf in Dubrovnik.  Je kan helemaal rond de stad wandelen en onderweg geniet je van prachtige vergezichten over de stad en de zee.  De aantrekkingskracht van Dubrovnik nam de laatste jaren nog toe doordat hier verscheidene scenes uit Game of Thrones werden opgenomen.

Tijdens je luxe vakantie in Dubrovnik logeer je in één van de vele luxe resorts met privé stranden en waanzinnige uitzichten.  Deze resorts trekken een high end publiek en je komt hier dan ook regelmatig beroemdheden als Beyonce, Tom Cruise, Nick Nolte en vele anderen tegen.

In Dubrovnik vind je ook een aantal van de beste restaurants die Kroatië te bieden heeft.  Restaurant 360 is bekroond met een Michelinster en serveert hemelse gerechten en topwijnen. Voeg daar nog een fabelachtig uitzicht over de stad aan toe en je hebt een top ervaring te pakken tijdens je luxe reis in Kroatië.

Credits: https://www.pexels.com/photo/architectural-design-beach-buildings-coast-580897/

Dubrovnik

Kerst in Zagreb

Zagreb is geen peperdure stad en aangezien het de hoofdstad van Kroatië is, vallen de prijzen zelfs erg mee.  In december schieten de prijzen echter de hoogte in.

Deze prijsstijging is te wijten aan de Kerstmarkt in Zagreb, één van de mooiste van Europa.  Het is dan ook echt de moeite om Zagreb in december te bezoeken.  Geniet van gluhwein, ijspistes en sprookjesachtige versieringen.  Vergeet ook niet te shoppen in Ilica, de langste en drukste winkelstraat van de stad.

Huur een privé jacht

Luxe reizen in Kroatië wil niet zeggen dat je aan land moet blijven.  Charter een jacht en cruise langs de Kroatische kustlijn.

Het is bovendien ook de beste manier om de Kroatische eilanden te ontdekken.  Ervaar een absoluut gevoel van vrijheid en bezoek de gezellige stadjes en kleine eilandjes, die enkel bereikbaar zijn per boot, op je eigen tempo.

Het charteren van een jacht is extreem populair bij de rich and famous.  Vorig jaar meerde het superjacht van de Duitse multi miljonair Richard Würth nog aan in Lumbarda, een klein stadje op het eiland Korcula.  

Superyacht In Korcula

Bezoek Korcula

Het eiland Korcula is één van de populairste en mooiste eiland van Kroatië.  De hoofdattractie is het stadje Korcula waarvan men beweert dat het de geboorteplaats van Marco Polo is.

De stad heeft handig hier handig gebruik van gemaakt en tegenwoordig kan je hier overal Marco Polo souvenirs kopen.  Uiteraard moet je hier ook het Marco Polo museum bezoeken. 

Korcula is één van de duurdere steden in Kroatië.  Vooral in het hoogseizoen swingen de prijzen de pan uit in de bars en restaurants in de Oude Stad.  Dineren in één van de betere restaurants van de stad mag niet ontbreken tijdens je luxe vakantie in Kroatië.

Geniet van de heerlijke gerechten, overgoten met locale wijnen terwijl je uitkijkt over het Peljesac schiereiland.  Je kan hier ook terecht voor de prachtigste juwelen van rood koraal.

Korcula Town

Vlieg over de Adriatische kust

Een vlucht over Kroatië is een fantastische manier om het land te bekijken.  Maak zeker een panorama vlucht over de Zadar Regio

Je vliegt over de charmante stad Zadar maar ook over Šibenik, Krka National Park en Kornati National Park.  Krka verken je achteraf al wandelen maar het zicht op Kornati vanuit de lucht is met niets te vergelijken.

Credits: https://pixabay.com/photos/zadar-croatia-summer-sea-organ-1991278/

Panoramic Flight

Luxe vakantie op Hvar Island

Net zoals Dubrovnik trekt ook Hvar heel veel beroemdheden.  Het is dan ook een betoverend stadje met heel veel luxe resorts.  De stad valt in de smaak bij jong en oud en heeft voor ieder wat wils.

De schattige Oude Stad, het meest levendige nachtleven van alle Kroatische eilanden en parelwitte stranden, verborgen in afgesloten baaitjes.  Deze stranden zijn enkel bereikbaar per boot dus charter hier zeker een jacht omde mooiste stranden van het land, of zelfs van Europa, te ontdekken.

Eén van de populairste clubs is Carpe Diem. In deze hippe club kan je flessen wijn van 120,000 Euro bestellen. Dat is nog eens een luxe ervaring waar je over kan opscheppen!

Credit: https://unsplash.com/photos/rdosS1Y5Ehs

Hvar Island (1)

Huur een luxe villa in Kroatië

De prijzen van luxe villa's in Kroatië stijgen elk jaar.  We hebben het dan ook niet over een gewoon luxe verblijf maar over fenomenale villa's met zwembaden, hot tubs, privé stranden en meer badkamers dan je kan tellen.

Op Korcula eiland kan je de villa huren waar Ludacris afgelopen zomer verbleef.  Als het chique genoeg is voor deze rapper zal het voor ons ook wel in de smaak vallen.   Een verblijf in Villa Diamond is dan ook extreme luxe tijdens je vakantie in Kroatië. 

Er zijn meer dan genoeg luxe villa's met zwembad op de Kroatische eilanden dus aan jou de keuze waar je het liefst wil verblijven.  Denk aan de Istrië, Opatija of Pula in het Noorden.  Of misschien verkies je Hvar of Mljet in het Zuiden.

Over Mike, de schrijver van dit artikel

Mike is verslaafd aan avontuur en reizen dus hij heeft beslist de twee te combineren in de vorm van TheAdventourist.  Hij neemt je mee van de ene adrenaline rush tijdens zijn zoektocht naar nieuwe bestemmingen.  Je kan zijn reizen volgen op  Facebook.

Like it? Pin it!

Luxe Reis Naar Kroatie