To cruise or not to cruise, dat was jarenlang the question. Ook wij hadden altijd het idee dat het iets voor bejaarden was. Enkele jaren geleden lieten we ons toch overtuigen en vertrokken we naar Singapore om van daaruit met Royal Caribbean Legend of the Seas een korte cruise (stel je voor dat het echt niks is) in de regio te maken.

Singapore

Als je gaat cruisen, arriveer je minstens 1 dag op voorhand want het cruiseschip wacht niet als jij je vlucht mist.  Een dagje in Singapore verblijven is geen straf.  Het is er netjes, veilig en bovendien is het de meest groene stad ter wereld.  Ik zou je dus adviseren om zelfs 2 dagen op voorhand te arriveren zodat je deze geweldige stad wat uitgebreider kan verkennen.   48 uur in Singapore is lang genoeg voor een eerste kennismaking en korte genoeg om nog een keer terug te willen.

Bali En Singapore Wm (83) 2

De eerste dag van onze cruise vakantie met Royal Caribbean Legend of the Seas brachten we op zee door zodat we tijd hadden om het schip te verkennen en de jetlag te verwerken. Vooral de kids vonden het fantastisch. Een zwembad, jacuzzi, lunapark, winkels, restaurants,… binnen handbereik. Drankjes en ijsjes à volonté. Wat wil je nog meer als je 4 en 7 jaar bent.

Singapore, Thailand, Maleisie En Indonesie 383

Thailand

De eerste stop tijdens onze cruise vakantie was Phuket in Thailand.   Royal Caribbean Legend of the Seas kan hier niet aan een dok liggen dus we werden met tenders (de reddingssloepen van het schip) naar de kust gebracht. Onze eerste stappen op Thaise bodem waren een flinke tegenvaller.  Patong Beach is dan ook één van de mindere kantjes van Thailand en is vooral bekend om het sekstoerisme. Na een korte blik regelden we een taxi om zo wat meer van de regio te zien.     

We bezochten een Cashewnoten fabriek en begrijpen nu ook waarom die noten zo duur zijn.   De noten worden eerst 2 maal gekookt.  Daarna wordt de harde schil met een soort naaimachine verwijderd en het velletje wordt met een klein mesje weggehaald.   1 arbeidster kan per dag maximaal 100 kilo noten verwerken.  Ik eet mijn nootje volgende keer met iets meer respect.

Even verderop vind je de  Boedhistische tempel ‘Wat Mongkol Nimit’.    Binnen staat een glazen bol waar volgens de legende een stukje bot van Boeddha bewaard wordt.   Vanop het balkon heb je een mooi uitzicht over de omgeving. 

Wat Mongkol Minit

Vervolgens brengt de taxi ons naar Island Safari Club. In dit park kan je een ritje maken met een olifant. Dat ritje hebben we godzijdank niet gemaakt want ik weet nu wat die arme olifanten achter de schermen moeten doorstaan.  Zelfs de parken die zeggen dat ze enkel met dieren werken die ze gered hebben, zijn meestal niet ok.  Als je op de olifant mag rijden, als hij kunstjes doet of als je ze mag wassen, komt er sowieso mishandeling aan te passen.  Een olifant laat dat echt niet zomaar toe.   Er zijn betrouwbare adressen waar ze bijvoorbeeld oude of gewonde olifanten opvangen.   Hier kan je de dieren van dichtbij zien en soms mag je ze voeren.    Het mooiste is het echter om olifanten in het wild te zien.  reis dan bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika om ze in hun natuurlijke habitat te observeren.   In Azië is Sri Lanka een goede optie.

Na een lange vermoeiende dag keren we terug naar het schip om nog wat te luieren en te genieten van een heerlijk diner.

Ondertussen hebben we onze plannen waar gemaakt en hebben we nog een stukje van Thailand ontdekt.  Lees hier verder over al het moois dat we in Bangkok en omgeving zagen.

Olifanten In Thailand

Maleisië

Onze jongste zoon werd elke ochtend wakker op de Royal Caribbean Legend of the Seas, zat rechtop in bed en riep ‘mama, in welk land zijn we nu?’    Vanochtend was dat dus in Maleisië (Langkawi).

Hier boekten we een boottocht door de mangroves.  Onderweg zagen we leguanen, apen en prachtige vogels.   De kinderen genoten van de ‘griezelige’ omgeving.    Tijdens een korte stop bezochten we een grot die bewoond werd door duizenden vleermuizen.    In de fishfarm zagen we dan weer pijlstaartroggen, krabben en kleine visjes die meters hoog kunnen spugen om insecten te vangen.   Onderweg genoten we van een aantal arenden die hoog boven ons heen en weer vlogen en af en toe loodrecht naar beneden doken om een vis te vangen.  

We vierden oudjaar aan boord van de Royal Caribbean Legend of the Seas en lieten de verplichte kitsch-foto maken.     De volgende stop was Kuala Lumpur.  Aangezien we hier enkele jaren eerder al waren, beslisten we om deze laatste dag aan boord te blijven zodat de kinderen nog konden genieten van het zwembad en de overige animatie aan boord.  

Als je ooit beslist om naar Maleisië te reizen, probeer het dan zeker te combineren met enkele dagen in Borneo.

Maleisie
Maleisie Vissers
Maleisie Grot

Bintan, Indonesië

Onze cruise vakantie eindigde in Singapore.  Daar namen we de speedferry naar Bintan. Op minder dan 2 uur sta je op dit prachtige Indonesische eiland.  Ideaal voor een korte strandvakantie. Wij verbleven in hotel Angsana Bintan.  

Aangezien wij geen echte strandgangers zijn, regelden we ook hier nog een uitstapje.  Onze kinderen hadden tijdens de cruise vakantie genoten van het boottochtje door de mangrove, dus dat gingen we hier nog eens overdoen. Onderweg  passeerden we een grote berg zand waarin het mangrovehout wekenland werd verbrand tot het houtskool wordt.    Gelukkig is het kappen van mangrove ondertussen verboden.  Een eindje verder zagen we een heleboel kinderen die bij laagwater op zoek waren naar krabben en schelpen. Plots werd het heel erg donker en werden we vergast op een gigantische stortbui.   Tijd dus om terug naar het hotel te gaan. We spraken af dat de taxichauffeur ons de volgende dag zou oppikken voor een toer rond het eiland.

We bezochten met hem een ananasplantage.

Wist je dat een ananas aan een kleine struik groeit? Het eerste jaar levert de struik een grote ananas, de volgende 2 jaar een kleine en daarna sterft de plant af. Het is dus behoorlijk arbeidsintensief om ananas te kweken.

In de voormiddag maakten we een korte stop aan het strand en leerden onze kinderen uit een kokosnoot drinken.  Op het strand stond een houten constructie die bij vloed blijkbaar gaat drijven en dan een drijvende vissersboot met slaapgelegenheid is. ’s Middags stopten we aan een sjofel restaurantje waar we de lekkerste krab ooit aten.  Een geweldige afsluiter van onze vakantie.

Indonesie Bintan Ananas
Indonesie Bintan 2
Indonesie Bintan

De volgende ochtend namen we opnieuw de speedferry naar Singapore om daarna met KLM terug naar Amsterdam te vliegen.

To cruise or not to cruise?

We moeten het toegeven, een cruise vakantie is ons heel erg meegevallen.  Zonder kinderen zouden we absoluut voor een kleinere boot kiezen, maar zeker met kinderen is het een heel comfortabele manier van reizen. Je kan op korte tijd veel bezoeken en toch kan je je koffers uitpakken en moet je geen uren in de auto zitten (want dat laatste vinden de meeste kinderen niet zo leuk).  Je bezoekt uiteraard maar een klein stukje van de landen die je aandoet, maar je krijgt wel een goede indruk en kan beslissen welke landen een uitgebreider bezoek waard zijn.  Dus, zeker voor herhaling vatbaar!

REISDUUR: 10 dagen

REISTIJD: december

Staat cruisen op jouw lijstje?   Of kan je bepaalde routes/schepen aanbevelen?   Laat het ons weten.

Lees je graag nog wat meer over onze cruises?

  • Cruise vanuit New York naar de Caraïben  New York is een fantastische plek om je cruise te starten want je kan er meteen een top citytrip aan vastplakken.  Tijdens deze cruise deden we Haïti, Puerto Rico, Sint-Maarten, Martinique, Barbados en St Kitts & Nevis aan.  Absoluut een aanrader.   Anthem of the Seas van Royal Caribbean is nog steeds een van de grootste cruiseschepen.
  • Een Middellandse Zee cruise met MSC is een perfecte eerste kennismaking.  Op een week tijd bezochten we Bari, Mykonos, Kreta, Corfu, Dubrovnik en Venetië.
  • Met Celebrity Silhouette ontdekten we Mexico, Kaaiman Eilanden,  Jamaica en Haïti.
  • Wil je een keer echt iets bijzonders, overweeg dan een cruise met Star Clippers.  Een reis met deze viermasters kan je absoluut niet vergelijken met bovenstaande cruises.  Wij vaarden de Maya route, een onvergetelijke ervaring.

 

Like it? Pin it!

Cruise Met Royal Caribbean Legend Of The Seas