Vanaf april klimmen de Europese temperaturen, vooral in het zuiden al naar een aangenaam niveau.  Perfect voor een citytrip. Het is nog niet te warm om de stad te verkennen en het is meestal niet zo druk.  Bovendien is het nog geen hoogseizoen (tenzij je in de paasvakantie reist), waardoor de prijs vaak nog redelijk is.  Hier zijn een paar suggesties:


Cyprus

Hier stijgt de temperatuur al naar een aangename 24 graden.  Met een beetje geluk kan je dus al heerlijk aan het zwembad liggen.  Let wel op dat je een hotel met verwarmd zwembad boekt. Daarnaast is het ook nog niet te warm om wat cultuur op te snuiven.  Cyprus telt heel wat goed bewaarde ruines die een bezoekje waard zijn.  In het Troödosgebergte kan je prachtige wandelingen maken.  Alle planten staan nu in bloei, dus het is de mooiste tijd van het jaar.

 

Cyprus 2003360

Georgië

Ook in Georgië stijgt het kwik al tot 20 graden. Aan de Zwarte Zee zijn de temperaturen het hoogst, maar valt ook de meeste regen. In het Oosten van het land zijn de temperaturen extremer met koude winters en warme zomers. De cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in de hoofdstad Tbilisi. In het  zuiden van het land vind je het prachtige klooster Davit Gareja. Als je de Kaukasus in wil trekken, wacht je beter nog wat langer want op deze hoogte kan het in april nog koud zijn.

Yvonne Van der Laan vertelt je hoe Tbilisi haar hart veroverde.

Tbilisi 683944

Madeira

Dit Portugese eiland heeft een zacht klimaat. In de winter regent het er vrij veel, maar vanaf april zijn de temperaturen aangenaam en is het er nog vrij rustig.

Madeira 2009313

Spanje

In het Zuiden van Spanje valt zoveel te beleven. In de zomer vind ik het persoonlijk te warm om steden als Malaga en Sevilla te bezoeken. Het voorjaar is het ideale moment. Minder druk, aangename temperaturen,…   Ook de Canarische eilanden en Ibiza en Mallorca zijn vanaf nu (bijna) zonzeker.

Plaza Espana Sevilla

Waar ga jij in april naartoe?

European Destinations April