Begin mei is het weer tijd voor het jaarlijkse weekendje weg met  mijn BFF Isabelle. Venetië hadden we allebei, eeuwen geleden, al eens afzonderlijk bezocht. Hoog tijd dus om het samen te herontdekken.

Aangezien we de highlights al gezien hebben, gingen we op zoek naar een bijzondere ervaring. Zo kwamen we bij Wanderjack terecht. 

Wanderjack is een nieuwe, Italiaanse touroperator.  Ze omschrijven zichzelf echter liever als ‘belevenis-designers’.  Bij hen boek je niet zomaar een trip, maar een ‘ervaring’.  Denk aan een bezoek aan een Venetiaanse gondelbouwer, Grappa proeven in Vicenza, skydiven boven Venetie, enz.

Je kiest een basispakket en kan daar nog extra ‘daily experiences’ aan toe voegen en op verzoek stelt Wanderjack een heel programma voor je samen.  

Bij aankomst krijg je van hen een ‘Wanderbook’, een soort dagboek, waarin de ‘experiences’ die je boekte, zijn opgenomen. Daarnaast staat er nog allerlei informatie in over je bestemming en er is ruimte voor je eigen notities.

Neem alvast een kijkje op hun site.

Venetie Wanderjack (4)

Kijk even welke ‘Jack’ het best bij jou past:

  • Heartpacker Jack: altijd in voor een snelle trip, maar geen zin om de meest voor de hand liggende ‘attracties’ te bezoeken.
  • Family Jack: je reist met je kinderen.
  • Tracker Jack: voor de avontuurlijke, sportieve reiziger
  • Wise Jack: heeft al veel gezien, maar is nog steeds even leergierig 

Wanderjack stelt je dan meteen de belevenissen voor die het best bij jouw  type passen. Hoe handig is dat!

Momenteel is er nog maar een beperkt aantal bestemmingen beschikbaar, maar de Jacks werken hard om het programma uit te breiden.  Kijk vooral eens naar het aanbod in Sicilië.  Daar zitten  echte pareltjes tussen.

Wanderjack zag het wel zitten om met ons samen te werken dus wij gaan binnenkort een dagje fietsen in Venetië.  

Venetie Wanderjack (3)

Onze 'local Jack' neemt ons mee langs de mooiste plekjes ‘off the beaten track’. Onderweg is er tijd om te genieten van lokale wijnen en Venetiaanse specialiteiten.  Ik kijk er nu al naar uit.

Binnenkort weet ik je te vertellen hoe fantastisch onze ‘belevenis’ in Venetië was.

Wanderjack