Vrijdagochtend trokken we er met z'n tweetjes op uit. Om 7 uur vlogen we vanuit Eindhoven met Transavia naar Denemarken voor een weekend in Kopenhagen. Ideaal, want een uur later sta je al op Deense bodem.

Belangrijke Kopenhagen tip: Aangezien er geshopt zou worden, haalden we met de kaart cash af aan de ATM op de luchthaven en we wisselden wat euro's naar Deense Kronen.  Dat laatste is zeker geen aanrader.  Achteraf werden we naar de winkelstraat gestuurd en daar was de wisselkoers veel beter! Je hebt Kronen nodig voor de taxi hoewel je tegenwoordig in de taxi ook vaak met de kaart kan betalen.

Een weekend in Kopenhagen

Where to stay?

We verbleven tijdens ons weekend in Kopenhagen in Hotel SP34 . Ik had een early check in gevraagd  en gelukkig was onze kamer klaar zodat we onze spulletjes konden installeren en ons konden opfrissen alvorens de stad in te trekken. Je hebt alle bezienswaardigheden op loopafstand en veel leuke restaurants en barretjes in de buurt .Ook de allerleukste boutiques zitten vlakbij! Samsoe&samsoe ligt maar 1 straat verder! (nvdr dit is een van Mascha's favoriete winkels)

Wij hadden een kleine kamer, maar vonden dat geen probleem want we zijn toch heel de dag op stap. Ik kan me echter wel voorstellen dat sommige mensen het heel erg krap vinden. De bedden zijn perfect en ze serveren een heerlijk ontbijt met allemaal verse producten. Verschillende soorten brood, heel veel sapjes en je eitje bakken ze op bestelling. Heel erg lekker en gezond!  Bovendien is er iedere dag happy hour om 17 uur, met een gratis glaasje wijn.

Het hotel heeft twee restaurants. Een hamburger restaurant, casual maar heel goed.  Vakst is wat netter en je kan er ook prima eten.

Ondertussen bezocht ik Kopenhagen zelf.  Lees hier alles over mijn Citytrip naar Kopenhagen.

Shoppen

Snel uitpakken en een kopje thee drinken op de kamer en we zijn klaar om op ontdekking te gaan in de nabijgelegen winkelstraatjes. We liepen langzaam terug richting de Torvehallen (de foodmarket van Kopenhagen), een walhalla voor foodies zoals wij!! Gigantische hallen vol met kraampjes eten, tapa`s, Italiaans, open belegde smorrebroodjes, koffiebars, gebakjes,….. Noem maar op en ze hebben het. Geweldig!!  Hier moet je geweest zijn tijdens je weekend in Kopenhagen.

Kopenhagen Torvehallen
Kopenhagen Torvehallen 2

Daarna zijn we naar het Illum warenhuis geweest. Hier moet je zijn voor prachtige collecties design en meubels maar ze hebben ook een originele kleding collectie!

Aan de overkant vind je Hay Ook hier verkopen ze typisch Deense design.  

Shoptip: NORR een winkel met een ontzettend leuke collectie kleren en hebbedingen!

Om 17 uur genoten van het happy hour in het hotel.  Daarna hebben we lekker gegeten in Vakst, 1 van de restaurants van het hotel. Normaal eten we liever in de stad, maar we gingen nog naar een concert  van The XX, één van de favoriete bands van mijn man.  Super kadootje onder de kerstboom voor mijn ventje en het perfecte excuus voor een trip naar Kopenhagen.

Het concert was op wandelafstand en na afloop doken we in 1 van de vele cocktailbars rondom het hotel. Drankjes zijn  hier helaas wel wat duurder dan bij ons.

Kopenhagen Cocktail (2)

Kopenhagen tips voor Foodies!

Dag twee hebben we lekker uitgeslapen. Met twee kinderen in huis lukt dat niet altijd, maar hier was dat geen probleem! Na een zalig ontbijtje doken we wederom te stad in om te shoppen.  De Kopenhangen bezienswaardigheden staan voor morgen op de planning.

We namen een late lunch in Mirabelle in de wijk Norrebro naast restaurant Beast. Echt een aanrader want we hebben lekker gegeten en een zalige koffie met gebak als dessertje genomen!

Na de lunch hadden we weer wat wandelingen voor de boeg. Gelukkig is bijna alles te voet te doen in het centrum van Kopenhagen! Tussendoor nog een zalige cocktail gedronken bij Lidkoeb, in de wijk Vesterbro. Moeilijk te vinden, maar absoluut de moeite!

Voor het diner had ik restaurant Gorilla geboekt in het meatpacking district. Dit is een redelijk nieuwe wijk vol met eetgelegenheden en bars! Neem hier het proefmenu en laat je verrassen. Je kan kiezen tussen 10 of 15 gangen, natuurlijk namen wij de laatste!

Bar Warpigs ernaast is een geweldige bierbar! Toffe sfeer, leuke mensen, bier en wijn… meer moet dat niet zijn! In de zomer zit het terras hier vol.

Kopenhagen Masha (5)

Kopenhagen bezienswaardigheden

Zondag hebben we weer lekker uitgeslapen en van een late breakfast genoten.

Daarna gingen we op zoek gegaan naar de witte citybikes van Kopenhagen. Die fietsen zijn fantastisch: elektrisch en uitgerust met iPad! Alle routes staan erin of je kan zelf een route aanmaken. Bovendien hoef je niet eens hard te trappen! Echt iets voor ons!

Je moet je wel even registreren en dan krijg je per mail een bevestiging waarna je je credit kaart gegevens moet doorsturen voor betaling. Niet duur voor een hele dag maar je moet dus even je telefoon en creditcard bij de hand hebben.

Kopenhagen (4)

Wij zijn de culturele tour opgegaan en bezochten de belangrijkste bezienswaardigheden in Kopenhagen zoals de mooie gekleurde haven Nyhaven en natuurlijk ook de kleine zeemeermin.

Na wat omwegen zijn we voor de lunch over de brug naar de overkant gefietst, richting Copenhagen Streetfood.  Ook hier vind je allerlei kraampjes met streetfood: broodje pulled pork, fancy hotdogs en burger to die for! 
Ook een geweldige mojito mocht niet ontbreken!

Kopenhagen (2)
Kopenhagen Masha (3)
Kopenhagen (1)
Kopenhagen Masha (4)

Na de fietsen weer in één van de vele standplaatsen te hebben teruggezet, hebben we een afsluiter genomen in Living room om de hoek van ons hotel. Daarna pikten we onze bagage op want het was weeral tijd om naar het vliegveld te gaan.

Onze terug vlucht was om 21;30 uur dus echt ideale tijden voor een weekend in Kopenhagen.

Tot slot: Kopenhagen is een geweldige stad met vriendelijke mensen, super lekker eten, mooie mode en design.  Een aanrader!

Heb je de smaak te pakken?  OVerweeg dan eens een rondreis door het zuiden van Denemarken.

Wil jij een offerte voor een weekend naar Kopenhagen?  Hier vind je alles over een 3-daagse citytrip naar Kopenhagen.

Kopenhagen Pinterest