De 2de dag van onze citytrip in Venetië, was het eindelijk tijd om te doen waarvoor we gekomen waren!  Fietsen in Venetie met onze Local Jack van Wanderjack!

Tegen de middag namen we de boot naar het eiland Lido Venetië.  Wat een verademing toen we afstapten aan S. Maria Elisabetta Docks.   Brede wegen, veel minder toeristen en rust.  Na de drukte van het oude centrum, was het geweldig om even tot rust te komen tijdens onze reis naar Venetië.

We maakten een kleine wandeling en zochten een terrasje om te lunchen en nog even te relaxen voor de flinke fietstocht die ons te wachten stond.  De pizza’s bij Ristorante Gran Viale da Claudio e Luciano zijn heerlijk. 

Voor ik je meeneem langs de mooiste plekjes van dit eiland, bezorg ik je eerst nog wat algemene info en tips over Venetië.

Lido di Venezia, kortweg Lido Venetië, bestaat uit 3 delen:

  • Lido, in het Noorden is de mondaine badstad en thuishaven van het jaarlijkse FilmfestivaL  Hier vind je o.a. het prachtige Grand Hotel Excelsior.  Met een privé transfer, brengen ze je hier letterlijk tot aan de voordeur.  Ook het casino ligt in dit deel van het eiland.
Hotel Excelsior Lido
  •  Malamocco, in het midden van het eiland, was het eerste deel dat bebouwd werd en was ooit de  woonplaats van de Doge van Venetië.
  • Alberoni , in het zuiden heeft de enige golfbaan van Venetië. Leuk, maar voor echte golfers zijn er leukere bestemmingen.
Venetie Golf

Fietsen in Venetië

Stipt op tijd stond Maura van Wanderjack ons op te wachten aan het dock.  Ze stelde ons voor aan onze Local Jack, Fabio. Even onze fietsen afhalen en dan en route!

Al na enkele minuten konden we de weg verlaten en voerde de tocht ons over een betonnen pad,de Via Murazzi, vlak langs het strand.  Ongerept wit zand en een prachtige blauwe zee.  De weergoden waren ons goedgezind dus we genoten volop.  Her en der zagen we houten constructies waar locals genoten van een gezellige middag met vrienden. Blijkbaar bouwen ze hier elk jaar, met aangespoeld materiaal, overdekte terrasjes.  Iedereen mag er gebruik van maken, maar zodra de ‘bouwer’ aankomt, maken ze plaats voor hem.

Venetie Lido Fietsen Wanderjack (27)
Venetie Lido Fietsen Wanderjack (18)

Daarna staken we door naar de overkant naar Malamocco, het centrum van Lido Venetië en het eerste bewoonde gedeelte van het eiland. 

Venetie Lido Fietsen Wanderjack (39)
Venetie Lido Fietsen Wanderjack (45)

De volgende stop bracht ons naar Punta Alberoni.  Dit is het laatste gedeelte van Lido Venetië, met alweer een prachtig strand.  Je fietst bijna altijd langs het water en hebt vaak zicht op de omringende eilanden.  Onze Local Jack vertelde de hele tijd door over het leven op deze eilanden, de prachtige dingen die er te zien zijn, het heerlijke eten dat ze hier serveren,…   Hij had echt massa's tips voor je reis naar Venetië.

Venetie Lido Fietsen Wanderjack (64)
Venetie Lido Fietsen Wanderjack (69)

Op het uiterste noordoostelijke puntje van het Lido Venetië staat de vuurtoren Alberoni Rochetta vanwaar je prachtig zicht hebt op de lagune en Pellestrina Island.

Enkele kilometers verder parkeren we onze fietsen aan de rand van het WWF Nature Reserve ‘Dune degli Alberoni’. Van daaruit vertrekken we voor een wandeling.  Eerst door het bos, daarna en stukje door de duinen om uiteindelijk op het mooiste stukje strand aan te komen.   Er is hier een super gezellige beach bar, Macondo, waar we genieten van een heerlijke Italiaanse Prosecco.  Niet teveel, want we moeten nog een eindje terugfietsen.

Venetie Lido Fietsen Wanderjack (15)

Dolle pret met onze Local Jack, Fabio van Wanderjack.

Lido Venice beach
Strand Lido Venetie
Img 1472

Na een uitstap van bijna 5 uur doorheen Lido Venetië arriveren we terug aan het startpunt.

Wij vonden het een fantastische dag.  Ik weet in elk geval dat ik bij een volgend bezoek niet meer in Venetië zelf logeer, maar op het eiland Lido.  Het is hier prachtig, heerlijk rustig en gezellig.   

De uitstap met Wanderjack was echt het hoogtepunt van ons tripje.  Je voelt dat de mensen achter deze jonge reisorganisatie een passie voor hun job hebben.  Ze zitten vol goede ideeën om het maximum te halen uit je reis naar Venetië.  Ze delen met veel plezier al hun tips voor Venetië: de beste restaurants, bars en verborgen hoekjes.  Ze bieden naast een fietstocht in Venetië, nog tal van andere activiteiten aan.  Wat dacht je van een bezoek aan een gondelbouwer of een vlucht over Venetië?  Ondertussen hebben ze hun activiteiten al flink uitgebreid en bieden ze ook ‘experiences’ aan in o.a. Verona, Padua en Treviso.  Ik weet zeker dat ik in de toekomst nog eens op stap ga met Wanderjack.  Als de Local Jacks overal even tof zijn als onze Fabio, dan ben je gegarandeerd een geweldige ervaring rijker.

Op deze 2 kaarten zie je de route van onze fietstocht.

Deel 1 van S. Maria Elisabetta docks naar Punta Alberoni

Deel 2 van Punta Alberoni naar Bar Macondo

Heb je maar 1 dag in Venetië, dan ontdek je hier de highlights.

Like it? Pin it!

 

 

 

Fietsen in Venetie
Fietsen In Venetie 1