Venetië is één van de meest romantische steden ter wereld.  Bovendien staat het met recht en rede op de Unesco-Werelderfgoedlijst.
De perfect citytrip om samen met je partner te ondernemen. Of met je vriendinnen natuurlijk. 

Naast de gezellige kanaaltjes barst Venetië van de prachtige gebouwen. De Santa Maria della Salute,de Palazzo Ducale of Dogenpaleis om er maar enkele te noemen.  
Uiteraard moet je even de duiven voeren op het San Marco plein. En als je daar toch bent, kan je genieten van een heerlijk koffietje op het terras van het Gran Cafe. Tenminste, als je 15 euro over hebt voor een koffie!

Als je lekker en voor een aanvaardbare prijs wil eten, blijf je best weg uit de toeristische buurten. Wandel enkele straatjes verder en ontdek de adresjes van de locals. ’s Middags eten veel Venetianen trouwens rechtstaand aan een Osteria omdat je voor de zitplaatsen moet betalen.

Zuchten en Gondels

Een van de meest gefotografeerde plekjes is de Brug der Zeven Zuchten. Dit mooie bruggetje verbond het Pallazo Ducale met de gevangenis en zou zijn naam danken aan de zuchten van de gevangenen die voor het gerecht werden gebracht.

Het Canal Grande zou dan weer ‘de mooiste straat ter wereld’ zijn. Vanaf de Rialto brug heb je een prachtig zicht.
Wil je echt de toerist uithangen? Boek dan een tochtje met een gondel. Wil je gewoon van punt A naar B, neem dan de vaporetto of watertaxi.

5 26 2010 009
5 26 2010 005

Rondom Venetië

Als je Venetië uitgebreid wil bezoeken, raad ik je aan daar twee dagen voor uit te trekken. Als je wat meer tijd hebt, kan je namelijk ook naar Marostica. Deze Middeleeuwse versterking is nog bijna intact en is vooral bekend om de traditie van het levende schaakspel.

Ook Bassano del Grappa, gelegen aan de voet van de Monte Grappa, is een gezellig plaatsje. Het is bekend om zijn Majolica, beschilderd aardewerk, en uiteraard om zijn Grappa.

De prachtige brug Ponte delgi Alpini staat er al sinds 1569. Ze is volledig uit hout gemaakt omdat hout meegeeft wanneer in de lente het smeltwater van de rivier in een kolkende stroom verandert.

Souvenirs

Venetië is uiteraard wereldberoemd om zijn carnaval. Een masker is dan ook een mooi souvenir. Laat je echter niet verleiden door de toeristische souvenirshops, maar koop een echt masker bij Ca’ Macana. Zij maken de echte Venetiaanse maskers, die vaak niet duurder zijn dan de troep die ze in de souvenirshops verkopen. De maskers die Tom Cruise en Nicole Kidman droegen in Eyes Wide Shut, komen hier vandaan.

Praktisch

Wij logeerden in Villa Franceschi, maar ook het zusterhotel Villa Margherita is echt de moeite. Beide horen bij de groep Relais et Châteaux en liggen ongeveer 10 km buiten de stad.

Overtuigd? Verras je geliefde dan met een tripje naar het romantische Venetië.

Venice Pinterest