Enkele maanden geleden ontmoette ik René Bongers, de eigenaar van guesthouse The Eight Bells Mountain Inn, op de vakantiebeurs in Utrecht.  Toevallig logeerden mijn man ik 20 jaar geleden, tijdens onze honeymoon, in dit charmante hotel in Zuid-Afrika. Aangezien we onlangs opnieuw in Mosselbaai passeerden, namen we zijn uitnodiging om het hotel te bezoeken, graag aan. 

Tijdens onze rit van Stellenbosch naar Oudtshoorn, maakten we een stop in Mosselbaai voor een lunch en een trip down memory lane.

Het hotel ligt langs de R328 tussen Mosselbaai en Oudtshoorn.  De perfecte locatie om deze regio te ontdekken.

Wining & Dining

René stond ons al op te wachten en aangezien hij wist dat we niet alleen houden van mooie hotels, maar ook van heerlijk eten, nodigde hij ons uit voor de lunch. Op zonnige dagen serveren ze de lunch op het zalige terras met adembenemend zicht op de omgeving.  Aangezien wij op een druilerige dag passeerden, aten we in het rustiek aandoende restaurant.  Witte tafelkleden, zilveren bestek en fantastisch lekker eten. De Plowman's Platter kan ik je van harte aanbevelen.

 Patio At Night
Ploughmans Platter.2

Accomodatie

The Eight Bells Mountain Inn  bestaat uit 4 afzonderlijke delen:

  • The Pool Terrace met haar charmante witte huisjes. De kamers op de hoek zijn verbonden met een 'rondavel' waarin een afzonderlijke slaapkamer voor de kinderen is voorzien. Perfect voor gezinnen.  Als de kinderen in bed liggen, kan je op je terrasje genieten van een heerlijk glaasje wijn. Deze kamer hebben zicht op het zwembad.
  • WIj verbleven destijds in de Swiss Village. Houten chalets met een terras waar je kan genieten van een overweldigend uitzicht op de omliggende bossen en bergen.  Ook hier is er 1 chalet voor families.
  • Rose Court ligt in de tuin, naast het hoofdgebouw.
  • Palm Court ligt in de voormalige stallen.  Prachtige kamers met uitzicht op de bergen en de tuin. Palm Court dankt haar naam aan de magnifieke, 20 meter hoge, palm die voor de kamers staat.
Pool Terrace Rm18
Rose Court Img 2157001
Swiss Village Rm2 (2)
Swiss Village Layout
Swiss Village Rm4

Als je dit ziet als je 's ochtends wakker wordt, ben je toch instant gelukkig?

Eight Bells Mountain Inn

Families

Kinderen zijn hier meer an welkom.  Voor de kleintjes is er een gezellige speelkamer waar ze zich uren kunnen amuseren. Buiten is er een speeltuin met een echte tractor, speeltuigen, een trampoline en uiteraard is er een zwembad. Bovendien heeft het hotel veel familiekamers met een apart slaapgedeelte voor de kinderen.  Terwijl de kinderen slapen, kan je op je terras genieten van een heerlijk glaasje Zuid-Afrikaanse wijn.

Eight Bells Mountain Inn

Activiteiten

Vanuit The Eight Bells Mountain Inn  kan je allerlei uitstappen maken. Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad, ligt 50 km verder. Tijdens de rit ernaartoe geniet je van spectaculaire uitzichten over de Kleine Karoo. 35 km de andere kant op ligt Mosselbaai. Hier zijn tal van restaurants en winkels. Tijdens het seizoen (oktober - november) vertrekken er van hieruit heel wat cruises om walvissen te zien.  Voor de waaghalzen onder ons: je kan hier ook kooiduiken met grote witte haaien.  Ook de golfers komen hier zeker aan hun trekken.

Geen zin om uitstapjes te maken?  Geen probleem.  Het hotel biedt ook tal van activiteiten aan. Het heeft een tennis- en squashterrein  en er is een bowling green.  Over het domein van ruim 160 hectares loopt een houten wandelpad.

Paardenliefhebbers izullen het hier ongetwijfeld fantastisch vinden.  Twee keer per dag kan je met een gids de omgeving ontdekken op de rug van een paard. Hij neemt je mee de bergen in voor een onvergetelijke rit. Hier geen makke, magere toeristenpaardje, maar goed verzorgde dieren.  Als ze niet op pad zijn, staan de paarden heerlijk te grazen in de omliggende weides.

Eight Bells Mountain Inn
Eight Bells Mountain Inn

Vanuit het hotel kan je ook een mooie dagtrip maken langs de Swartberg Pass. Deze panoramische route is ongeveer 300 km lang en brengt je langs verschillende landschappen tot op een hoogte van 1500 meter. Lunch in Prince Albert, stop voor een wine tasting in Mountain Water Wine Cellars, bezoek de Cango Caves, ....

Ecologie

René hecht veel belang aan het milieu en het hotel is dan ook volledig zelfvoorzienend. Het water komt van een locale brond, elektriciteit wordt opgewekt door een eigen generator en het warm water wordt geproduceerd door twee conventionele boilers. Paardenmest, bladeren en afval worden gecomposteerd om de tuin te bemesten. Bovendien steunt Rrené ook nog een locale school. Hij heeft hen zelfs een rugbyveld geschonken.

Als je tijdens je reis naar Zuid-Afrika deze regio aandoet, kan ik je The Eight Bells Mountain Inn van harte aanbevelen. Check zeker hun website en laat me iets weten als je er geweest bent.

Eight Bells