Lekker op vakantie gaan om te genieten van de fijnste dingen in het leven is het leukste wat er is. Het is wel belangrijk om wel op te letten dat je wel ook zorgt dat je lekker fit blijft. Wanneer je op reis bent, heb je immers even geen tijd om naar Fitness Kortrijk te gaan. Dat moet je dan dus anders oplossen. Bijvoorbeeld door een aantal simpele oefeningen aan te leren die je altijd en overal kunt doen. Je kunt er dan zeker van zijn dat je goed fit blijft.

Hoe blijf je fit tijdens je vakantie?

Oefeningen die je in je hotelkamer kan doen

De basis leggen met een squat

Het is vooral belangrijk om de benen te trainen. Dit is immers de basis waarop je gebouwd bent als mens. Hoe kan je de benen nu beter trainen dan door te kiezen voor de squat. Er zijn talloze variaties die je kunt doen. Je hebt daar ook helemaal geen gewicht bij nodig. Je kunt gewoon eindeloos doorgaan, tot je voelt dat je been- en bilspieren volledig verzadigd zijn. Het is even doorbijten, maar je zal er wel veel profijt van hebben. Zo leg je een goede basis voor alle andere oefeningen die je doet.

Extra aandacht voor de benen

Wanneer je dan toch bezig bent, is het goed om nog wat extra aandacht voor de benen te hebben. Dit doe je met de lunge. Een oefening waarbij je stappen zet en diep door de knieën zakt. Een favoriet is de walking lunge, maar daar heb je misschien niet genoeg ruimte voor. Kies daarom als alternatief voor een bakwards lunge op de plaats. Je kunt de benen om en om aanpakken en zo wat extra aandacht geven aan de grote spieren aan de voor- en achterzijde van het bovenbeen. Dit voelt nog eens lekker aan.

Basic Fit
Afbeelding van StockSnap via Pixabay

De klassieke push-up

Wil je het bovenlichaam dezelfde behandeling geven? Begin dan met de klassieke push-up om de borstspieren, maar ook de schouders en de armen flink aan te spreken. Je kunt de nadruk op de verschillende spiergroepen leggen door de lichaamshouding te veranderen. Denk aan het verder uit elkaar zetten van de hand of juist aan het dichterbij elkaar brengen ervan. Daardoor kan je meer bereiken. Ook met de armen verhoogd of juist met de benen verhoogd de oefening doen legt een andere nadruk op de spieren. Zo kan je geheel het bovenlichaam in één keer aanpakken met de push-up.

Een wall-sit leren

Een oefening waarmee je veel kunt bereiken is de wall-sit. Uit onderzoeken blijft dat het aanspannen van de spieren om een bepaalde houding vast te houden veel voordeel kan bieden. Wanneer je dit type oefening onder de knie hebt en perfect uitvoert, dan kan je er zelfs meer mee bereiken dan met herhalingen. Daarom is het goed om te leren om een houding aan te leren alsof je op een stoel zit, met de rug tegen de muur en de benen in een hoek van 90 graden, maar dan zonder de zitting. Goed voor benen en buik.

Oefeningen Op Je Hotelkamer
Afbeelding van 5132824 via Pixabay

Ook voor de hartslag

Natuurlijk kan je met lichaamsgewicht ook de hartslag omhoog krijgen. Je hebt niet de ruimte om aan hardlopen te doen. Wel kan je sets van jumping jacks doen. Dat is leuk, want je kunt met het springen de hartslag flink omhoog jagen en jezelf lekker uitdagen. Deze oefening is goed voor de verbranding. Bovendien is het een leuke finisher, wanneer je de andere oefeningen op deze lijst al hebt gedaan. Gewoon nog even lekker extra verbranden om het helemaal af te maken. Zo heb je dus een hele work-out gedaan, maar dan in je eigen hotelkamer.

Werk jij aan je conditie tijdens de vakantie?

Bewaar deze voor later!

 

Hoe Blijf Je Fit Tijdens Je Vakantie