Ben je geboren met de reismicrobe en droom je van een leven over de landsgrenzen heen? Popel je om het grijze België vaarwel te kussen en te ontdekken wat de rest van de wereld voor jou in petto heeft? Ben je liever niet gebonden aan één plaats en wil je de avonturier in jezelf te ontdekken en van het ene land naar het andere te reizen, met je laptop onder de arm? Dan zit er maar één ding op: digital nomad worden. Klinkt allemaal aardig en cool, maar er moet natuurlijk ook geld in het laatje komen. Hoe je geld kan verdienen als digital nomad, dat lees je hier! 

Hoe kan je geld verdienen als digital nomad?

Bloggen 

Er schuilt in jou misschien wel een verborgen schrijftalent waar je nooit van wist? Heb jij een gouden pen en weet je interessante verhalen neer te schrijven die lekker lezen? Kan jij het goed uitleggen op papier? Ga dan aan de slag als blogger. Het enige dat je nodig hebt is een open blik, toegang tot een snelle internetverbinding en een laptop. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Als je weet waar je mee bezig bent gaat de bal vaak zo aan het rollen. Je kan zelf een blog opzetten en leven van de advertenties en linkbuilding bijvoorbeeld. Of je kan als blogger aan de slag voor een specifieke webshop of website. 

Digital Nomad
Afbeelding van Matthias Zeitler via Pixabay

Affiliate marketing 

Een leuke manier om wat bij te verdienen terwijl je met je voeten omhoog in een hangmat ligt aan je tan werkt? Affiliate marketing. Via speciale betaallinks verdien jij een aardige duit wanneer jouw lezers een aankoop doen op de webshop van een partner. Eens je blog geschreven is, kan je het geld zien binnenrollen, je kan daarvoor bijvoorbeeld een betaallink van bancontact aanbieden in je facturen. Je blog promoten kan je op verschillende manieren. Wat je zeker in je achterhoofd moet houden is dat je eruit moet springen. Begin je de zoveelste mamablog met kleurloze verhalen over hoe graag je kleuter graag in de zandbak speelt en de blokjes om die je doet met je hond? Dan zal geen kat ze lezen. Origineel zijn is dus de boodschap! Probeer een unieke angle te vinden, zo kan je bijvoorbeeld bloggen over het leven door de ogen van je hond sinds je baby er is en hoe jullie met z’n drieën de wereld rondreizen, ik zeg maar wat. 

Geld Verdienen Als Digital Nomad
Toch liever de creatieve toer opgaan? Bied cursussen aan of verkoop mooie handgemaakte kunstwerken. Creëer hiervoor een website, voeg betaalmethodes toe zoals de Belfius betaalbutton, en je ziet het geld zo binnenrollen vanop het strand. Heerlijk toch?
 

Bewaar voor later!

Hoe Geld Verdienen Als Digital Nomad