Met kinderen op vakantie gaan naar het buitenland onmogelijk? Dat is dan verkeerd gedacht! Zijn jullie als koppel altijd fervente reizigers geweest? Zijn er recent kinderen gekomen en denken jullie dat op reis gaan er nu niet meer inzit? Je kan perfect met het hele gezin op vakantie gaan naar het buitenland. Denk maar aan Spanje, Frankrijk of Italië! Niet heel ver weg en toch geweldige kindvriendelijke vakanties te boeken! Italië is echt een aanrader om met het hele gezin naartoe te trekken.

Italië met kinderen?

Wat is een agriturismo?

Als je op vakantie gaat met het gezin, dan heb je een plaats nodig om te verblijven. Een agriturismo is daarvoor ideaal. Maar wat is dat nu juist? Dit is een oude boerderij of een landhuis dat verbouwd is tot een villa, gerenoveerd landhuis, B&B of appartement. Het is een vakantieverblijf waar je vakantie kan nemen in alle rust.

Agriturismo
Afbeelding van evondue via Pixabay

Kindvriendelijke agriturismo’s voor het gezin

Agriturismo’s geen geschikte verblijfplaats om met kinderen te logeren? Dat hebben jullie dan helemaal verkeerd gedacht! Voor je reis naar Italië met kinderen kan je uit een hele reeks kiezen en er zijn er heel wat bij die perfect geschikt zijn om met kinderen te logeren. Niet alleen zijn deze voorzien van een mooi zwembad voor de mama’s en papa’s, sommigen hebben ook een peuterbad. Bij de meesten is er heel veel ruimte om te spelen en er zijn agriturismo’s die ook een speeltuin hebben. 

Maar er is nog veel meer. Houden jullie kindjes van dieren? Dan zijn de verblijven met een boerderij echt iets voor jullie vakantie in Italië met kinderen. Voor de sportieve gezinnen zijn er de accommodaties met een pingpong tafel of een voetbalveld. Er is natuurlijk ook aan de lekkerbekken gedacht! Bij sommige agriturismo’s kan je zelf je eigen heerlijke pizza bakken. Een kindvriendelijke agriturismo vinden in Italië is absoluut geen probleem! 

Italie Met Kinderen
Afbeelding van Jörg Peter via Pixabay

Voor ieder wat wils!

Een perfecte agriturismo in Italië vinden, het is niet zo moeilijk. Er is immers voor iedereen wat wils. Wil je graag dicht bij de zee verblijven? Of toch liever slapen tussen de olijfbomen en de zonnebloemvelden op het platteland? Alles is mogelijk. Bij sommige verblijven is er ook een restaurant te vinden, zodat je niet elke avond zelf voor het eten moet zorgen. Want af en toe eens heerlijk gaan eten, dat hoort natuurlijk ook bij een geslaagde vakantie, nietwaar? Lokale gerechten leren maken? Dan kan je kiezen voor een agriturismo waar je een kookcursus kan volgen. Zo kom jij als een echte chef-kok weer naar huis!  Dus of je nu met of zonder kinderen naar Italië reist, in een agriturismo beleef je altijd een geslaagde vakantie.

Bewaar voor later!
Italie Met Kinderen