Hou je van authentieke dorpjes, gezellige steden, uitgestrekte landschappen en prachtige natuur? En verken je deze het liefste per fiets? Denk dan eens aan Hasselt, van waaruit je perfect het Zuid-Limburgse landschap kunt ontdekken!

De parel van Belgisch-Limburg

Hasselt is een eeuwenoude stad aan het Albertkanaal en de Demer, en met recht en rede het hart van Belgisch-Limburg genoemd. Niet alleen bevindt het zich midden in deze prachtige provincie, ook is het de grootste stad in de provincie Limburg waar de economie floreert. Het bijna autovrije centrum biedt dan ook tal van winkels en horeca, ideaal om je trip te beginnen. Zin in een fietstochtje? Start je route aan een fietsenwinkel in Hasselt om een geschikte fiets te zoeken die je door Limburg vervoert.

Fietsen langs het water

Water speelt een belangrijke rol in het Limburgs landschap. Van stroompjes tot rivieren, tijdens een fietstocht rondom Hasselt kom je een grote variatie aan waterlandschappen tegen. Aan de rivier de Demer zijn prachtige sites te vinden, waaronder de populaire Abdijsite van Herkenrode. Deze is prima te bereiken vanuit Hasselt door simpelweg de Demer te volgen. Iets meer ten noorden van Hasselt bevindt zich het waterrijke natuurgebied Platwijers, ook de moeite waard. Tenslotte is er nog het Albertkanaal dat dwars door Hasselt loopt en in beide richtingen zeer aangename tochten biedt. Volg het kanaal bijvoorbeeld richting het oosten, en je fietst dwars door het prachtige Munsterbos. Kortom, hier is het echt genieten tijdens een fietstocht.

 

Herkenrodeabdij

In no-time bij Bokrijk

Ook het openluchtmuseum Bokrijk, over het dagelijks leven in 1914, is per fiets bereikbaar vanuit Hasselt. Als je denkt dat je fiets hier een obstakel is, dan heb je ‘t mis. In dit prachtige gebied is zelfs een attractie speciaal voor de fiets: Fietsen door het Water. Een fietspad dwars door het water, waardoor het lijkt alsof je in het water fietst. Een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk kan je de fiets hier ook even laten staan en genieten van alles wat Bokrijk te voet nog te bieden heeft. Denk aan de acteurs in kostuum, de gebouwen en interieurs van vroeger, maar ook de restaurants en cafés. Op een steenworp afstand van Hasselt is een bezoekje zeker de moeite.

 

Bokrijk

Wil je nog meer kunnen genieten van de omgeving en grotere afstanden fietsen zonder meteen uitgeput te zijn? Denk dan eens aan een e-bike. Nu heb je echt geen excuus meer om niet op verkenning te gaan in het prachtige Limburg. Waar wacht je nog op? 

Like it? Pin it!

 

Fietsen In Zuid Limburg