Net voor de kerstvakantie kreeg ik een uitnodiging om 2 dagen mee naar Parijs te gaan om een aantal luxe hotels te verkennen.  Je kan je voorstellen dat ik daar niet over moest nadenken.  Koffertje pakken en wegwezen.


We namen in het prachtige Antwerpen Centraal de Thalys om 2 uur later in Paris Nord uit te stappen. Toch wel handig hoor.

Tip: boek je tickets op tijd.  Mijn reisgezelschap boekte de tickets een tijdje geleden en betaalde ongeveer 80 euro voor een ticket in 1ste klasse.  Ik boekte de dag voor vertrek en betaalde 250 euro voor een ticket in 2de klasse.

Antwerpen Centraal

Parijs is met stip één van de meest romantische steden ter wereld, maar tijdens de kerstperiode heeft het nog net dat tikkeltje extra.  Overal zie je prachtige verlichting en het leek wel of de hotels een wedstrijdje ‘creëer de mooiste kerstboom’ hielden.

Parijs (5)

Kerst in The Ritz

We hadden echter een druk programma en trokken meteen naar het eerste hotel.

4 luxe hotels in Parijs

Park Hyatt Paris Vendôme

Park Hyatt Paris  ligt op enkele meters van de Place Vendôme en is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw aan Rue de la Paix.

In deze straat vind je trouwens alle gerenommeerde juwelenhuizen.  Als je partner nu nog niet in de verleiding komt om je die prachtige ring cadeau te doen, dan weet ik het ook niet meer.  De City of Lights is hier de City of bling bling.

Het hotel heeft 153 prachtige kamers en suites en niet minder dan 5 restaurants.  Wij aten een lichte lunch in Les Orchidées La Cheminée serveert de afternoon tea en snacks.  Tijdens de zomermaanden kan je terecht in La terrasse in de gezellige binnentuin.  De fijnproevers kunnen terecht in Pur, het sterrenrestaurant van chef Jean-François Rouquette.

 

Parijs (17)

The Ritz

In het wereldbefaamde The Ritz genoten we van de afternoon tea in de Bar Vendôme. Wat een prachtig decor!  Het is echt een plaats om te zien en te worden gezien. Ook voor degenen die niet willen gezien worden, hebben ze hier een oplossing: onder de Place Vendôme loopt namelijk een tunnel die in het hotel uitkomt.  Celebrities kunnen op die manier ongezien arriveren.

De hotelsuites zijn genoemd naar beroemde bezoekers als Marcel Proust en F. Scott Fitzgerald.  De beroemdste bewoonster van het hotel was echter Coco Chanel.  Zij woonde hier lange tijd en kon vanuit het hotel via een gangetje naar haar atelier.

 

Parijs (3)
Parijs (10)
Parijs (8)
Parijs (4)

In de kelder van het hotel vind je ook de enige Chanel Spa ter wereld. Als je jezelf eens echt wil verwennen, kan je hier terecht voor een Chanel-behandeling.  De bijbehorende shop is ook de enige plaats waar ze alle parfums van Chanel verkopen.

Parijs (6)

Ook de binnentuin is een pareltje!

Parijs (12)

La Réserve

La Réserve vond ik bij uitstek het gezelligste hotel.  Het is met 14 kamers en 26 suites wat kleinschaliger en de (heel sjieke) huiselijkheid komt je meteen tegemoet.  Niets gezelliger dan je installeren bij de haard of in de bibliotheek.  Hier zou ik uren kunnen zitten met een goed boek en een lekker drankje.  

 

Parijs (37)
Parijs (32)

Extraatje: alle kamers hebben een butler!  Hij denkt aan elk detail en vervult al je wensen, zelfs voor jij ze bedacht hebt

Ook de kamers zijn een lust voor het oog!  Een bed waar je zo in zou willen duiken, een zalige badkuip en last but not least, een Japans toilet.  Onze vrienden in Barcelona hebben er ook zo een en onze kids gaan daar 100 keer op een avond naar het toilet.  Voor wie het niet kent: als je het toilet nadert, gaat het toiletdeksel vanzelf omhoog.  De bril is verwarmd, zalig voor de billetjes.  En als je vertrekt, sluit hij vanzelf.  Wie wil dat nou niet?

Parijs (23)
Parijs (24)

’s Avonds kan je je smaakpapillen verwennen in restaurant le Gabriel, bekroond met 2 Michelinsterren, maar ook in La Pagode de Cos koken ze de sterren van de hemel.

Parijs (33)
Parijs (34)

Ook hier is de binnentuin een pareltje!

Parijs (29) 2

Le Royal Monceau, Raffles Paris

Het laatste hotel in de rij is het hotel waar we de nacht doorbrachten.    Dit geraffineerde hotel van de Raffles groep, heeft een uitstekende ligging, vlakbij de Champs Elysées en de Arc de Triomphe. Het is dan ook één van de beste hotels in het centrum van Parijs.    Le Royal Monceau opende zijn deuren in 1930 en heeft een rijke geschiedenis.   Winston Churchill, Hemingway en Michael Jackson waren hier graag geziene gasten.

Ook hier zijn de kamers weer prachtig ingericht en van de modernste snufjes voorzien.  Het duurde dan ook even voor ik gevonden had hoe alle lichten uit moesten.

Parijs (41)
Parijs (40)
Parijs (42)
Parijs (44)

De badkamer is gigantisch en door de talrijke spiegels in de kamer en badkamer, krijg je een heel erg ruimtelijk gevoel.   
’s Avonds mochten wij het restaurant Il Carpaccio, bekroond met een Michelinster, uittesten.  De risotto die ze hier serveren, zal ik me nog lang herinneren.  Tongstrelend!

De binnentuin was bij uitstek de gezelligste van alle hotels.  Er staan enkele kleine gondeltjes opgesteld waarin je een tafeltje voor maximum 4 personen kan reserveren.  Perfect voor een intiem dinertje.

Parijs Gondel

Fotocredits Justine Van Bauwel.  Volg haar op Instagram.

Ook het ontbijt zou waanzinnig zijn, maar daar heb ik jammer genoeg niet van kunnen genieten omdat ik ’s nachts een flinke griepaanval kreeg.  Ik heb nu in elk geval een goede reden om nog eens terug te keren.

Luxury Hotels Paris