Niets zo heerlijk als een wellness weekend in België om stress, spanning en je jachtige leven achter te laten.   Gelukkig zijn er tal van wellness hotels in België waar ze precies weten wat jij nodig hebt om je volledig te ontspannen.  Zwemmen, sauna, massages of gewoon wat soezen bij de open haard.  Na een bezoekje aan deze wellness hotels zijn je batterijen weer helemaal opgeladen.

Wellness weekend in België

Wellness hotels in België: Ardennen

1. Thermes de Spa

Als je aan een wellness weekend in België denkt, denk je meteen aan Spa.  Dankzij de warmwaterbronnen van Spa werd hier in de 18de eeuw het eerste kuuroord gebouwd;  Dat was meteen een schot in de roos.  Door de populariteit van het kuuroord opende men in de stad even later het 2de casino van Europa.  Deze twee trekpleisters zorgen er tot de dag van vandaag voor dat Spa een populaire bestemming is.  

Spa was zo bekend dat het Engelse woord 'Spa' een soortnaam voor kuuroord werd.

Thermes de Spa heeft zelf geen hotel maar op booking.com vind je ongetwijfeld een leuk hotel.  Wij adviseren het Radisson Blu Palace hotel.  Het hotel ligt vlakbij Thermes de Spa en is heel mooi gelegen.  De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien.

Thermes de Spa, Colline d'Annette et Lubin, 4900 Spa. +32 8 775066

Thermes De Spa

2. Vita Natura

In Vita Natura combineer je een wellness hotel in België in combinatie met hoogstaande gastronomie.  Het totaal vernieuwde wellness center, de gezellige kamers en het gastronomisch restaurant zijn de ideale ingrediënten voor een ontspannen weekend.

Vita Natura, Domaine des Hautes Fagnes ligt in Ovifat in het hart van de Ardennen.  Het is dus de ideale uitvalsbasis voor wat uitstapjes in de omgeving.

Promojagers moeten zeker de website van Vita Natura in de gaten houden want er zijn regelmatig promoties.

Vita Natura, Domaines des Hautes Fagnes, Rue des Charmilles 67, 4950 Ovifat.  +32 80 446987

Vita Natura

3. Domaine La Butte aux Bois

La Butte aux Bois in Lanaken huist in een prachtig historisch landgoed.  De vernieuwde spa en de charmante kamers zijn het neusje van de zalm.  Bovendien serveert restaurant la Source, bekroond met 2 Michelin sterren tongstrelende gerechten.  Uiteraard kan je ook in de bistrot terecht voor een eenvoudigere, maar even lekkere lunch of diner.  Niet te verwonderen dat dit al heel lang één van de beste wellness hotels in België is.

La Butte Aux Bois , Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken.  Tel. +32 89 739770

Hotel Restaurant Spa Lbab Limburg 6369

4.. Hotel Sanglier

In Durbuy kan je niet alleen terecht voor avontuur, maar ook voor wellness en gastronomie van wereldniveau.  Voor een wellness weekend in België ben je hier dus aan het juiste adres.  Overdag kan je hier terecht voor allerlei massages, sauna's en meer.  's Avonds roert Wout Bru door de potten.  Ook dit is dus een wellness hotel voor gastronomen.

Sanglier, Rue Comte d'Ursel 14, 6940 Durbuy.  +32 86 213262

Sanglier Durbuy

5. Thermae Grimbergen

Als je een wellness hotel in België zoekt, is Thermae Grimbergen een goede keuze.  Naast massages bieden ze hier ook gelaatsverzorgingen  aan.  Bovendien kan je hier een privé sauna reserveren.  Zo'n privé sauna beschikt over een jacuzzi, stoombad en sauna en infraroodsauna. Ideaal voor een romantisch weekendje weg.  

Het wellness hotel van Thermae Grimbergen heeft is sfeervol ingericht.  Je kan er meerdaagse pakketten boeken inclusief meerdere behandelingen.

De Thermae groep heeft ook nog een wellness hotel in Melsbroek en een crossfit center en een Thermae Sports in Merchtem.

Boek zeker een hotelkamer met bubbelbad.

Thermae Grimbergen, Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen. +32 2 2708196

Wellness Weekend Belgie

Boek je liever een wellness weekend in het buitenland?  Er zijn heel veel prachtige wellness hotels in Duitsland. Kan jij ook zo genieten van luxe overnachtingen?

Wat is jouw favoriete wellness hotel in België?  En heb je nog een aanrader in het buitenland?

Like it? Pin it!

Wellness Weekend Belgie