Futloos, de batterijen helemaal leeg, nergens zin in.  Ken je dat gevoel?   Dan is het hoog tijd voor een paar dagen me-time, samen met je partner, een vriendin of gewoon in je eentje. En waar kan dat beter dan in een wellness hotel.  Wellness hotels zijn er namelijk in gespecialiseerd om jou volledig in de watten te leggen.  Er zijn massa’s luxe wellness hotels in Duitsland.  Ik bezocht er een aantal en deel graag mijn ervaringen.

De beste luxe wellness hotels in Duitsland

Brenners park Hotel & Spa in Baden-Baden  *****

Ligging

Als je’t doet moet je’t goed doen is mijn leuze.  Brenners Park Hotel & Spa  is een 5-sterren hotel en hoort bij de Leading Hotels of the World, dus hier verblijf je in stijl.  Het historische gebouw ligt naast de charmante Lichtentaler Allee en straalt een en al grandeur uit.   

Baden Baden (20) 2

Kamers

De kamers van dit luxe wellness hotel in Duitsland zijn stijlvol ingericht en van alle comfort voorzien.  Heerlijke matrassen zorgen dat je na een bezoekje aan de wellness zal slapen als een roosje.

Wellness

Via een ondergrondse gang kom je terecht in Villa Stéphanie waar het wellness gedeelte van het hotel is ondergebracht.   Zwembad, fitness, sauna en spa, het is er allemaal.

Villa Stephanie werkt samen met een gezondheidscentrum waar je terecht kan voor allerlei wellness arrangementen.  Denk aan botox, mini face lifts, huidverjonging,  tandverzorging, implantaten, enz.

Een van de populaire wellness arrangementen is een 10-daags afslank- en detoxkuur.  

Baden Baden (25) 2

Restaurant

Het hotel beschikt over 3 restaurants waarvan er 2 een prachtig uitzicht hebben over de Lichtentaler Allee. In het ene kan je terecht voor een klein hapje of drankje, terwijl je in de andere van culinaire hoogstandjes kan genieten.

Extra pluspuntje: Villa Stephanie ligt in het über-gezellige stadje Baden-Baden.   Zelden was ik zo gecharmeerd door een plaats.  Meer over Baden-Baden lees je hier.

Baden Baden (14) 2

 

 

 

Parkhotel Jordanbad **** 

Ligging

Parkhotel Jordanbad ligt in de buurt van Ulm in Duitsland in het midden van een groot park en mag zich met een spa van 9000 m2 met recht een luxe wellness hotel noemen.

Parkhotel Jordanbad (3)

Kamers

De kamers van dit wellness hotel zijn onlangs vernieuwd en ingericht in wit en blank hout.   De kamer is wel vrij klein en een beetje sfeerloos.  De matrassen zijn echter perfect en het is er heel erg netjes.

Wellness 

Het wellness gedeelte is gigantisch.  Het is niet enkele toegankelijk voor hotelgasten dus er komen vrij veel dagjesmensen.  

Het eerste wellness gedeelte is met badkleding.  Hier vind je verscheidene zwembaden, zowel binnen als buiten, jacuzzi en relaxruimte.  Ook aan de kinderen is gedacht want 1 zwembad beschikt over een leuke glijbaan. Dus als je enkel een hotel in Duitsland zoekt met zwembad, dan is dit hotel een optie.

Daarna kom je in het 3000 m2 sauna gedeelte.  Hier is badkleding verboden.   Ook hier vind je binnen- en buitenzwembaden en 6  sauna’s (3 binnen en 3 buiten).    

Je kan kiezen uit een groot aantal wellness arrangementen.  Denk aan massages, scrubs, packings en gezichtsbehandelingen.  Ook kinderen vanaf 7 jaar kunnen genieten van een heerlijke massage.

Voor de echte wellness fans is dit absoluut een aanrader.

Therme Jordanbad
Therme Jordanbad Sauna

Restaurants

Parkhotel Jordanbad beschikt over 2 restaurants.   Het Parkrestaurant ligt aan de ingang van het hotel en heeft een ruim terras.  Ze serveren hier eerlijke, Duitse gerechten en de bediening is correct.

Naast het hotel ligt, op 5 minuutjes wandelafstand, steakrestaurant Feuerstein.   De bediening liet hier, tijdens ons bezoek, serieus te wensen over.  Ook de inrichting is niet echt gezellig.  Het eten is lekker, jammer dat we er meer dan een uur op moesten wachten. Een beetje verlichting langs het paadje richting het hotel zou ook niet verkeerd zijn.  

Maar, zoals eerder gezegd, de echte wellness liefhebbers mogen dit hotel zeker aan hun lijstje toevoegen.

Parkhotel Jordanbad (2)

Hotel Engel Obertal in Baiersbronn  *****sup

Ligging

Hotel Engel Obertal ligt midden in het schilderachtige Zwarte Woud en is een hotel, zoals Duitse hotels moeten zijn.  Prachtig ingericht in licht grenen, rijkelijk gestoffeerd en über gezellig.   Bovendien valt er in de omgeving vanalles te ontdekken. Fans van historische kastelen komen in Duitsland zeker aan hun trekken.

Kamers

De kamers van dit 5-sterren hotel in Duitsland zijn heel ruim en beschikken over een balkon.   Aan alle kanten kijk je uit over de betoverende, groene omgeving.  Ook de badkamers zijn ruim opgezet.  Er zijn badjassen en pantoffeltjes voorzien.

Spa Suite 11

Wellness

De luxe wellness is een pareltje.  Er is een beperkt gedeelte met zwembad en relaxruimte waar badkleding verplicht is.  Buiten is er een zwembad dat gevuld is met water uit het nabijgelegen meer.

Het sauna gedeelte bestaat o.a. uit een kruidensauna,  een aromadampbad, een edelsteenbad, enz.   De floating pool is een heel zout bad, waar je heerlijk in kan dobberen zoals in de Dode Zee.  Het water is 36 graden en de ruimte is vrij donker.  Perfect om volledig tot rust te komen.  

Er zijn een paar relaxruimtes.  De ene plaats is ruim en licht en kijkt uit over de tuin.  Een andere is dan weer vrij donker en sfeervol, maar mijn favoriet was de ruimte met waterbedden.  Hoe zalig was dat!

Uiteraard kan je er een schare aan wellness arrangementen  boeken.  Massages, gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure, het kan allemaal.  Het wellness hotel gebruikt producten van La Prairie en Ligne St Barth.

Image004 2
Sole Floating Pool 12
Meerwasserbecken 11
Engel Obertal Naturbadesse 5
Engelobertal Mar18 37721
Erdsauna 11

Restaurant

Het restaurant gedeelte van dit wellness hotel heet toepasselijk Engelwirt’s Stube en is bijzonder gezellig ingericht.  Bovendien serveren ze heerlijke gerechten. Je kan à la carte eten of voor het 6-gangenmenu kiezen.  Eén keer per week serveren ze een buffet en ook dat was om van te watertanden. De pannenkoekjes van het dessertenbuffet zijn hemels.

Het personeel, in lokale klederdracht, is attent en vriendelijk.  Niets ontgaat hen.  Kortom, service van de bovenste plank zoals je verwacht van een 5-sterren hotel in Duitsland.

Img 5581

Als je toe bent aan een romantisch weekendje weg, zijn deze luxe wellness hotels in Duitsland een perfecte keuze. Blijf je liever in eigen land dan zijn deze luxe hotels voor een wellness weekend in België zeker iets voor jou.

Heb jij nog een goede wellness tip voor ons?  Deel hem hieronder. 

Like it? Pin it!

Luxe Wellness Hotels In Duitsland