Ben jij op zoek naar een luxe lodge om je safari in Zuid-Afrika nog onvergetelijker te maken?  Wil je graag helemaal één worden met de Afrikaanse natuur?  Dan is Notten’s Bush Camp helemaal wat je zoekt. 

Locatie

Notten’s Bush Camp hoort bij de mooiste safari lodges in Zuid-Afrika en ligt in Sabi Sand, het oudste privé wildpark in Zuid-Afrika.  Het ontstond in 1950 en beslaat uit een gebied van ruim 65.000 hectare. Inmiddels maakt het deel uit van het Greater Kruger National Park, net zoals de wildparken Mala Male en Sabi Sabi.  Daardoor zijn er geen hekken tussen de parken en kan het wild vrij bewegen tussen de verschillende wildparken. Er is sprake van dat het nationale park in de toekomst zal samengevoegd worden met beschermde gebieden in Mozambique en Zimbabwe.

Sabi Sand werd destijds gesticht door een aantal families waarvan ondertussen de 3de en 4de generatie nog steeds eigenaar is van het grondgebied.  

Nottens Bush Camp South-Africa

Kamers

Deze luxe safari lodge in Zuid-Afrika bestaat uit 9 luxe kamers, verspreid over het terrein.  Alle game lodges zijn in Zuid-Afrikaanse stijl ingericht, hebben grote ramen en een privé terras.  De badkamers zijn van alle comfort voorzien. Extra bijzonder: er is geen elektriciteit. De kamers worden sfeervol verlicht met kaarsen en olielampen. Hier krijg je helemaal het Out of Africa gevoel. Alles is aanwezig voor een luxe safari.

Nottens Bush Camp

Lounge & Dining

Ontbijt, lunch en diner worden in deze luxe safari lodge geserveerd op het overdekt terras met waanzinnig uitzicht over een grasvlakte met drinkplaats.  Tijdens het eten zie je regelmatig olifanten, giraffen en ander wild passeren.  Brutale apen springen zo op je tafel om een stuk fruit te stelen.

Notten's Bush Camp Sabi Sands

Voor de ochtendsafari (rond 6u) is er koffie, thee of fruitsap beschikbaar en kan je alvast iets kleins eten.  Na de luxe safari zorgt de kok  van deze game lodge in Zuid-Afrika voor een overheerlijk, uitgebreid ontbijt.

De lunch wordt om 15u geserveerd (vanwege het late ontbijt) en bestaat uit een buffet met verse quiche, brood, salades, kaas, charcuterie en heerlijk gebak.   Voor het diner zitten alle gasten samen aan de lange tafel.  Gesprekstof genoeg want alle close encounters tijdens deze luxe safari komen uitgebreid aan bod.

Notten's Bush Camp Sabi Sands

Ook de kinderen worden in in deeze luxe game lodge in Zuid-Afrika extra in de watten gelegd.  Na het eten installeren ze zich rond de open haard met een zak marshmallows.  Na enige instructies van de kok, amuseren ze zich de rest van de avond terwijl jij rustig kan genieten van je luxe safari lodge.

Na het eten luistert iedereen in stilte, bij het haardvuur, naar de geluiden van the bush onder het genot van een koffie, thee of alcoholisch afzakkertje.  Amarula, de typisch Zuid-Afrikaanse likeur, is hier het favoriete drankje.

Tussen de maaltijden door kan je heerlijk ontspannen in de lounge op hetzelfde terras want zelfs een luxe safari is aardig vermoeiend.

Zwembad en Spa

Een luxe safari in Zuid-Afrika is helemaal compleet als je tussen de safari's door kan relaxen naast het zwembad. Notten’s Bush Camp beschikt over een groot zwembad waar het heerlijk vertoeven is.  Een heerlijk cocktail en een boek bij de hand, meer moet dat niet zijn.

Als dat toch nog niet genoeg is, kan je in de kleine Spa terecht voor massages en behandelingen.  

Nottens Pool

Activiteiten tijdens je luxe safari in Zuid-Afrika

Uiteraard kom je naar Notten’s Bush Camp om wildlife te spotten.  Er worden dan ook 2 game drives per dag georganiseerd.   Je trekt er op uit in een open-top Landrover onder begeleiding van de beste trackers.  Joseph Mathebula is hoofd van de rangers en staat bekend als een van de beste trackers in Zuid-Afrika.  In combinatie met de grote hoeveelheid wildlife in het park (145 soorten zoogdieren, waaronder de big 5, 500 vogelsoorten, 110 soorten reptielen en 30 amfibiesoorten) is dit de garantie voor een onvergetelijke, luxe safari.

Je kan samen met andere gasten op safari gaan (max. 10 gasten per jeep) of tegen bijbetaling kan je een privé safari maken.

Tijdens onze eerste privé safari zagen wij binnen een uur 4 van de big Five.  Alleen het luipaard ontbrak.  Die eerste avond zagen we een kudde olifanten met enkele kleintjes, genoten we van een zonsondergang te midden van een gigantische kudde buffels, stonden we op enkele meters van 2 zwarte neushoorns en zagen we drie leeuwen die samen op jacht waren.  Onze ranger volgde hen meer dan een uur dwars door de bush.  Ons gezelschap bestond uit 3 generaties en de kinderen waren voor het eerst op safari (leeftijd 11, 10 en 8).  Na afloop zeiden ze ademloos ‘opa, dit is nog veel geweldiger dan we hadden verwacht!’

Notten's Bush Camp Sabi Sands
The big five
Safari in South-Africa
Notten's Bush Camp Sabi Sands
Safari in Sabi Sands
Notten's Bush Camp Sabi Sands

In de namiddag organiseert deze safari lodge een bush walk door de Zuid-Afrikaanse wildernis. Hiervoor moet je wel minstens 12 jaar oud zijn.  Onder begeleiding van een gewapende ranger, trek je te voet de bush in.  Onderweg leer je alles over de locale planten en krijg je de grondbeginselen van het spoorzoeken mee.  Als je dan ook nog op 50 meter van een gigantische giraf staat, voel je je wel heel erg nietig.

Notten's Bush Camp Sabi Sands

Waarom moet je naar Notten's Bush Camp?

Ik durf mezelf een verwende reiziger te noemen en Notten’s in Zuid-Afrika staat in mijn top 10 van meest bijzondere bestemmingen.  Geen enkele moeite is in deze game lodge teveel om de gasten in de watten te leggen.  Bovendien voel je je in deze luxe safari lodge, door de kleinschaligheid, meteen thuis.

Het kamp is niet omheind, waardoor je één bent met de omgeving.  Er is geen elektriciteit en dat zorgt voor een romantische, authentieke sfeer.  ’s Avonds mag je niet vrij over het domein lopen en je gaat onder begeleiding naar je game lodge.  Wij dachten in eerste instantie dat dat vooral bedoeld was om de gasten een extra ‘avontuurlijk’ gevoel te geven.  Maar toen we de 2de avond op weg naar onze safari lodge bijna over een hyena struikelden, was ik toch maar wat blij dat we vergezeld werden door een ranger.

Na de eerste safari kwamen we in onze safari lodge aan.  De kamer was sfeervol verlicht, het bad gevuld en de champagne gekoeld.  Hier weten ze hoe ze hun gasten moeten verwennen. 

Notten's Bush Camp Sabi Sands

In 2008 werd Notten’s Bush Camp 2de tijdens de verkiezing van Best Safari Lodge in Africa door the Good Safari Guide.  In 2017 behaalden ze de titel Best Value Establishment in Sabi Sands Game Reserve. Ook op Tripadvisor lees je niets dan lovende kritieken.

Als jij dus op zoek bent naar de perfecte, luxe safari lodge in Zuid-Afrika, dan moet je bij Notten’s Bush Camp zijn.

Een safari is trouwens best vermoeiend.  Je moet voor dag en dauw uit de veren omdat je dan de meeste kans hebt om wild te spotten.  Het is dus fijn om na je safari een paar dagen uit te rusten op een tropisch strand.  Dat kan perfect in Mozambique.  Lees hier meer over Mozambique!

Wil jij graag naar een luxe safari beleven in Zuid-Afrika?  Bekijk dan alvast deze voorbeeldreis naar Zuid-Afrika.  In samenspraak met jou, stel ik graag de perfecte rondreis door dit prachtige land voor je samen.

Wat is jouw favoriete game lodge in Zuid-Afrika?

Like it? Pin it!

Luxe Safari Lodge In Zuid Afrika