Tijdens de voorbereiding van onze huwelijksreis kwamen wij voor een moeilijke keuze te staan.  3 dagen Krugerpark of 3 dagen met de luxe trein Rovos Rail.  Mijn man won en het werd het Krugerpark. De enige teleurstelling tijdens onze reis. Sinds die tijd staat een luxe treinreis op mijn verlanglijstje. Om een of andere reden dacht ik bij zo'n reis altijd aan Afrika of aan de Oriënt Express.  Onlangs kwam ik echter in contact met Sarah van Spain is More.  Zij wist me te vertellen dat je zo'n prachtige, luxueuze treinreis ook in Spanje kan maken.  Hieronder vertelt Sarah je er alles over.

Spaanse Oriënt Express

Wie droomt er niet van een reis met de Oriënt Express? Het is niet nodig om de 10-12 uur naar Azië te vliegen om deze droom te vervullen. In zowel Noord- als Zuid-Spanje vindt u maar liefst zeven verschillende routes, die u luxe ervaringen zullen bieden. Trenes Turísticos de LUJO España, onder het treinbedrijf FEVE, is speciaal gemaakt voor toeristen die iets heel bijzonders van hun reiservaring willen maken.

Luxueus, heerlijk en met klasse
 

De tours in verschillende prachtige gebieden van Spanje duren ongeveer een week, en u kunt er zeker van zijn dat het luxueus zal zijn. De gastronomie is op het hoogste niveau - zowel aan boord van de trein als in de lokale restaurants die zorgvuldig zijn uitgekozen voor de reis. Elke dag tijdens de lunch en opnieuw voor het diner, worden verassende menu's geserveerd. U gaat kennismaken met lokale specialiteiten (heerlijke Ibérico ham, Morcilla in Castilla y Leon, Bacalao al pil pil in het Baskenland, heerlijke kazen en sterke worsten in Asturië en geweldige zeevruchten in Galicië), allen geserveerd op de traditionele manier.

 

Clasico 2

De geur van de bossen, het ritme van de wielen op de rails en het gevoel van wachtende avonturen na elke bocht. Ja, er is zoveel opwinding en romantiek aan boord van oude treinen. Bovendien stoppen de treinen 's nachts, zodat u kunt genieten van een goede nachtrust in het zachte bed van uw suite, waar u wordt omringd door een prachtig interieur. Dit biedt u tevens de mogelijkheid om het nachtleven in de stad te verkennen - tenzij u ervoor kiest om te luisteren naar livemuziek in de “pub-wagon”.

Al Andalus Band

Alles loopt op rails!

Niet alleen de treinen zijn een bijzondere ervaring. Onderweg stopt de trein bij kleine idyllische stations, van waaruit passagiers met bussen naar historische locaties worden vervoerd. U wordt begeleid door een gids in de steden waar onderweg een tussenstop voorzien is. Het is niet alleen de cruise zelf die belangrijk is. Bij elke stop krijgt u de kans om een ander belangrijk deel van de reis te ervaren: u komt dicht bij cultuur en geschiedenis, natuur en stad, en vooral, u eet lokaal en smakelijk - allemaal onder deskundige begeleiding en hulp van het treinpersoneel.

Er is een piekfijne service aan boord van de trein. Gedurende de reis staat heel wat personeel tot uw beschikking: obers, gastvrouwen en receptionisten tot schoonmaakpersoneel, chefs, chauffeurs en veiligheidsagenten. Daarnaast zijn er meertalige gidsen, zowel aan boord als lokale gidsen in elke stad. Alle gidsen spreken Spaans, Engels, Duits en Frans. Bovendien zijn alle bezoeken buiten de treinen gegarandeerd op hetzelfde hoge niveau als de service aan boord. 

Hieronder kan u wegdromen bij de verschillende opties die u heeft als u een luxe treinreis wilt maken. De meesten rijden in het mooie Noorden van Spanje. Al-Andalus is de uitzondering en laat het beste van Andalusië zien. De soorten treinreizen verschillen echter in stijl en prijs.

Al Andalus Sofas

El Transcantábrico Clásico

De weelderige magie van Noord-Spanje wacht op u - van de vlaktes van Castilla y León tot de zee bij Cantabrië. El Transcantábrico Clásico heeft de traditie van treincruises nieuw leven ingeblazen. De trein begon zijn reizen in 1983, 100 jaar na de eerste reis van de legendarische "Orient Expres". El Transcantábrico Clásico is de reis die FEVES-treinreizen wereldberoemd maakte en is echt een eersteklas ervaring. De trein wordt internationaal erkend als een van 's werelds beste treinreizen.

Deze indrukwekkende trein is voor diegenen die de hele Noord-Spaanse regio willen verkennen, van León via Bilboa naar Santiago de Compostela 7 nachten. Het is ook mogelijk om maar een deel van deze route te doen bijvoorbeeld van León naar Santander of vice versa in 3 dagen. Een andere optie is om in 4 dagen van Santander naar Santiago de Compostela te gaan of vice versa. 

 

Clasico 1
Clasico 2 2
Clasico 5

U bezoekt plaatsen zoals Santiago de Compostela, Oviedo, Santander, Bilbao en León - en nog veel meer. Wat deze steden gemeenschappelijk hebben is dat het allemaal steden zijn vol met geschiedenis, magie en ervaringen. Er zijn tal van excursiebestemmingen, zoals het Guggenheim-museum in Bilbao, de kathedraal en de oude wijken van León en het nationale park Picos de Europa. U krijgt elke dag een programma voor de evenementen en excursies van de dag. Meer info via Spain is more.

El Transcantábrico Gran Lujo

El Transcantábrico Gran Lujo is zelfs nog luxueuzer dan de Clásico. El Transcantábrico Gran Lujo is een authentiek 5-sterrenhotel op wielen met voorzieningen voor zelfs de meest veeleisende reiziger. Gran Lujo belooft je de reis van je leven! De trein is gebouwd in 2011 en de reis is uitsluitend bedoeld voor reizigers voor wie alleen het beste goed genoeg is.

In acht dagen reist u in luxe van San Sebastián naar Santiago de Compostela - of omgekeerd. Dit is de enige route die begint in de prachtige stad San Sebastián. We adviseren om deze treinreis te combineren met 1 nacht in San Sebastian en 1 nacht in Santiago. Veel van de excursies zijn hetzelfde als de Clásico-editie, zoals het Guggenheim-museum. Maar er zijn natuurlijk variaties omdat ze niet exact dezelfde route hebben.

Zoals gezegd is deze treinreis gemaakt voor de meest veeleisende gasten. De treinsuites zijn ruim en beschikken over een woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer, allen gedecoreerd met exclusieve details. Verwacht een comfortabel tweepersoonsbed van twee meter lang (of twee eenpersoonsbedden). Daarnaast is uw suite voorzien van een kledingkast, een bureau, een kluisje en een minibar. Voor maximaal comfort zijn er led-tv's, muziek, regelbare airconditioning, een computer met gratis internettoegang en een draadloze telefoon. 

 

Transcantabrico Gran Lujo Suite
Transcantabrico Gran Lujo Restaurante

Al-Andalus

De trein, genaamd Al-Andalus, is niet minder dan een luxueus, volledig gerenoveerd paleis op wielen. Aan boord vindt u alles wat een luxe toeristentrein moet hebben en we beloven u een werkelijk ongeëvenaarde ervaring. De suites zijn onlangs gerenoveerd en vijf ervan zijn in 1929 in Frankrijk gebouwd. Ooit werden ze gebruikt door het Britse koningshuis toen ze op een zomervakantie van Calais naar Costa Azul waren. Er zijn twee verschillende soorten suites aan boord - standaard en super-de-luxe. Beiden hebben natuurlijk een eigen badkamer. 

Elke dag zijn er tal van excursies in de stad waar u komt. Onder andere ziet u de kathedraal van Sevilla, bewondert u het Alzácar-paleis in Córdoba, rijdt u voorbij het olijfoliemuseum in Baeza, geniet u van het Alhambra in Granada en geniet u van wijn in een wijnkelder in Jerez. En dat is maar een greep uit het aanbod! De reis met Al-Andalus duurt zes mooie dagen en vijf aangename nachten.

Al Andalus Suite
Al Andalus Train Restaurant

El Expreso de La Robla

El Expreso de La Robla is het immens populaire en zeer gewilde 'kleine broertje' van de treinreizen. Dit is een kortere trip, waarbij elke reis vier dagen en drie nachten duurt. El Expreso de La Robla biedt u de mogelijkheid om retro te reizen, maar dan met de nieuwste technologie. En dus voor een betaalbare prijs voor de meesten. 

U krijgt de kans om Noord-Spanje te verkennen terwijl u vier dagen doorbrengt aan boord van deze trein. Deze unieke ervaring biedt veel nostalgie, traditie en glamour, maar nog steeds met alle moderne faciliteiten die u verwacht. El Expreso de La Robla biedt twee verschillende routes: één loopt van Bilbao door het Baskenland en Cantabrië, naar León. En één loopt van Bilbao en langs de prachtige Spaanse noordkust naar Oviedo.
  
De trein is ontworpen voor de passagier die graag tuurt naar het prachtige landschap dat onderweg naar voren komt. Zachte, comfortabele fauteuils en grote panoramische ramen wachten op u. In “El Expreso” slaapt u in stapelbedden in uw eigen privévertrek.

Expreso De La Robla4
Expreso De La Robla5
En nog veel, veel meer ...
 
De vier bovengenoemde treinen hebben veel dingen gemeen. Onder andere omvatten alle reizen het volgende:
 
 • Accommodaties in de treinen
 • Avondmaaltijden en lunches, ook geserveerd in lokale restaurants met typische regionale gerechten - inclusief wijn, koffie en likeuren
 • Een ontbijtbuffet aan boord
 • Speciale menu's kunnen ook worden geregeld
 • Uw kledij kan gewassen worden tijdens de reis
 • Geprogrammeerde excursies, waaronder kaartjes voor musea, kathedralen, kloosters en nog veel meer
 • Meertalige gids overal op de reis inbegrepen
 • Dagbladen en tijdschriften
 • Beveiligingsdienst
 • U kunt te allen tijde recht van het ene einde van de trein naar het andere gaan omdat ze allemaal "onderling verbonden" zijn
 • Aan boord van de trein is er ook livemuziek, dus er is ook een muziek- en entertainmentteam aan boord
 • En zo verder, enzovoort
 
Heeft u zin in een luxe cruise op het land?
 
We hebben het voor u gemakkelijk gemaakt om deskundig advies te krijgen over de afzonderlijke treinen. Bij reisbureau Spain is More kan u deze fantastische treinreizen boeken. De treinreizen kunnen volledig gepersonaliseerd worden, zo kunnen extra nachten in bepaalde bestemmingen bijgeboekt worden indien gewenst. Bovendien wordt u geholpen in het Nederlands en bieden we een 24/7 uur service tijdens uw reis.
Luxe Treinreizen Door Spanje