Wil jij jezelf eens echt verwennen?  Overweeg dan eens een Middellandse zee cruise met een privé Riva jacht.  De ene dag ga je voor anker in een prachtige baai, de volgende dag lig je in een mondaine haven.  En uiteraard geniet je onderweg van 5-sterren service aan boord.

Riva

Iedereen kent de prachtige, elegante speedboten van Riva.  Tijdloze elegantie, snelheid en kwaliteit zorgen ervoor dat de Riva de meest iconische speedboot ter wereld is.

De scheepswerf Riva ontstond in 1842 toen Pietro Riva, een visser aan het Iseomeer in Italië, zijn vishengel aan de haak hing nadat een storm de hele vissersvloot verwoest had.  Hij ging zich toeleggen op het repareren van schepen.   De  scheepswerf RIva kreeg al snel een goede reputatie waarop Pietro Riva besliste om ook boten te bouwen.

De kleinzoon, Serafino Riva, besliste in de jaren '30 om het over een andere boeg te gooien.   Hij stopte met de bouw van functionele schepen en legde zich toe op de bouw van luxe speedboten en jachten.  In no time behoorden de Riva jachten tot de beste ter wereld.

Riva Aquarama

De Riva Aquarama is de bekendste speedboot die Riva produceerde.  Deze 8 meter lange speedboot werd geproduceerd tussen 1962 en 1996 en is dan ook immens populair op de tweedehands markt.  Prachtig gelakt mahoniehout, fijne lederen bekleding (liefst in appelblauwzeegroen als je't mij vraagt) en een topsnelheid van meer dan 70km per uur maken dit tot op de dag van vandaag een geliefd model bij the rich and famous.   Ook andere luxe merken gingen graag samenwerkingen aan met Riva.  Zo is er bijvoorbeeld ook een speciale editie Riva Aquarama Lamborghini.  De eigenaar van Lamborghini bestelde er zelf eentje en verving de motoren door twee V12 Lamborghini motoren.  Het gezegde 'the difference between men and boys is the price of their toys' gaat hier zeker op.

Riva jacht

Img 6020

In de jaren '70 bouwde Riva 4 magnifieke motor jachten.  Twee daarvan zijn inmiddels spoorloos verdwenen.   Eén van de twee overgebleven Riva jachten, werd in 2021 gekocht door een Belg die het schip minutieus liet restaureren.   Sinds deze zomer is A&A opnieuw in de vaart.  Wil je dus eens een luxe jacht huren kies dan voor stijl en maak een Middellandse Zee cruise met A&A.

A&A Riva jacht is geschikt voor 10 gasten.  Er zijn 2 grote kajuiten met kingsize bedden en ensuite badkamer (master suite en VIP suite).   Verder zijn er nog 2 kajuiten met single bedden en ensuite badkamer.   De kleinste kajuit deelt de badkamer met de VIP suite.

Het schip wordt bemand door 4 stijlvolle, Italiaanse bemanningsleden.  De kapitein, deckhand, kok en het kamermeisje zorgen tijdens de hele reis dat het je aan niets ontbreekt. 's Morgens serveren ze ontbijt op het achterdek en 's avonds is het heerlijk dineren op het bovendek.   Wil je liever dineren in de haven waar je ligt aangemeerd, dan adviseert de kapitein je graag en regelt hij de reservatie.

A&a Riva Jacht (121)
Img 5882
Img 5895

Het is onmogelijk om je te vervelen tijdens een Middellandse Zee cruise met een Riva jacht.  Als je dit Riva jacht huurt, hoort er naast een professionele crew ook heel wat entertainment bij.  Denk aan waterskiën, wakeboarden, paddelboards, seabobs,.....   Kortom, meer dan genoeg om je dag op het water tot een grandioos succes te maken.

A&a Riva Jacht (63)
A&a Riva Jacht (209)
A&a Riva Jacht (219)
A&a Riva Jacht (61)
A&a Riva Jacht (29)
A&a Riva Jacht (270)

Denk jij erover om een keer een luxe jacht te huren?  Overweeg dan zeker een Middellandse Zee cruise met dit stijlvolle Riva jacht.  Voor meer informatie: wendy.maes3@telenet.be

 

Bewaar voor later! 

Middellandse Zee Cruise Mt Een Riva Jacht