Lapland reizen staan op bijna alke bucketlist.  Maar kan je ook naar Lapland reizen met kinderen?   En wat kan je tijdens zo'n Lapland vakantie allemaal met hen doen? Wij zochten het voor je uit.

Vanaf welke leeftijd kan je naar Lapland reizen met kinderen?

Meteen de belangrijkste vraag.  Vanaf ongeveer 5 jaar kan je  met je kinderen tijdens de winter op vakantie in Lapland.   De gulden regel is dat ze zich op zijn minst enkele uren zelf warm kunnen houden.   Vanaf deze leeftijd kunnen ze ook actief deelnemen.  Uiteraard moet je met jonge kinderen je programma een beetje aanpassen.  Boek dus geen te lange activiteiten en kies voor een hotel waar je ook nog wat kan zwemmen of spelen zodat je niet altijd perse naar buiten moet.  

Wat kan je doen tijdens een Lapland vakantie met kinderen?

1. Rendiersafari in Lapland

Een reis naar Lapland is niet compleet als je geen rendier hebt gezien.   Je komt ze uiteraard wel eens tegen in het wild, maar dan zijn ze vrij schuw.   Tijdens een bezoek aan een rendierfarm leren je kinderen niet alleen veel over rendieren maar ze kunnen ze zelfs aaien.   Bovendien kan je een sledetocht maken door het wonderbaarlijke sneeuwlandschap.  

Finland Ruka Kuusamo Kidventure F94i4543

2.. Lunchen in een ijsrestaurant

In Torassieppi Winter village kan je lunchen in een ijsrestaurant.   Voor de kleinsten is een lunch lang genoeg maar als je kinderen al wat ouder zijn, kan je zelfs een overnachting in één van hun hotelkamers overwegen.  Een nacht in een ijshotel is een heel bijzonder moment tijdens je vakantie in Lapland.

Finland Ruka Kuusamo Kidventure 4e5a6030

 

3. Huskysafari

Tijdens de rendiersafari glijd je rustig door het sneeuwlandschap.  Een huskysafari is een heel ander verhaal.  Bij aankomst staan de honden al te springen en blaffen van enthousiasme om samen met jou en je kinderen de sneeuw te doen stuiven.   Mama of papa staan aan het stuur en de kinderen nemen plaats op de slee voor een spectaculaire rit tijdens je Lapland reis.   Na de spannende rit is er uitgebreid de tijd om de honden te knuffelen.

Finland Ruka Kuusamo Kidventure F94i4397

4. Sneeuwscooter safari

Als je iets over Lapland hoort, dan denk je toch meteen aan sneeuwscooters.   Je Lapland vakantie is dan ook niet compleet zonder een ritje op zo'n sneeuwscooter.   Mama en papa zitten zelf op een sneeuwscooter en de kinderen zitten in een slee achter de sneeuwscooter van de gids.   Zo weet je dat je kinderen veilig zijn terwijl jij zelf kan genieten van deze excursie.   Rijd rustig door besneeuwde bossen en scheur over bevroren meren.   Winter in Lapland ten top!

Persreis Levi Rudo02

5. Op zoek naar het noorderlicht

Uiteraard hoopt iedereen om tijdens zijn reis naar Lapland het noorderlicht te zien.   Er worden zelfs speciale noorderlicht reizen georganiseerd.  Meestal vertrek je 's avonds met een sneeuwscooter voor een tocht door het donker.  Voor kinderen is dat minder fijn want zij zitten stil en het is na zonsondergang natuurlijk nog kouder.  Daarom kies je veel beter voor een rit met de Aurora Snowtrein als je naar Lapland reist met kinderen.   Je verwarmde wagon wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter.    Bij de meeste hotels kan je ook vragen of ze je 's nachts wekken als het noorderlicht te zien zou zijn.

Northern Lights In Ruka (1)

6. Sneeuwschoenwandelen

Na een korte instructie vertrek je voor een wandeling door een waanzinnig mooie omgeving.  Sneeuwschoenwandelen is makkelijker dan je denkt.  Misschien niet helemaal geschikt voor de allerkleinsten, maar als je kinderen al wat ouder zijn, kunnen ze deze excursie zeker aan.

7. Bezoek de kerstman

Afhankelijk van de plaats waar je logeert, kan je een bezoek aan de kerstman brengen.  Zeker voor kleine kinderen is dat het hoogtepunt van je reis naar Lapland.  Je kan met de kerstman op de foto en je kan zelfs je adres achterlaten (tegen betaling uiteraard) zodat je volgend jaar een kaartje van de kerstman ontvangt.  

Rovaniemi Reizen Lapland
Afbeelding van Xavier Turpain via Pixabay

Staat een reis naar Lapland op jouw bucketlist?

Bewaar voor later!
Lapland Reizen Met Kinderen