Ben je op zoek naar verfrissende meren, heerlijke lavendelvelden, prachtige wandelroutes en warme zomerdagen met de zon op je snoet? Frankrijk is the place to be. In deze post belichten we alvast twee streken om een camping te bezoeken deze zomer.

De mooiste plekjes om te kamperen in Frankrijk


Haute-Savoie: voor de waterratten en avonturiers

Kamperen in Frankrijk: Annecy en Grenoble

De regio Haute-Savoie ligt vlakbij Zwitserland en heeft al menige harten veroverd door zijn eindeloze meren, imposante bergen zoals de Mont Blanc en zijn pittoreske steden zoals Annecy en Grenoble.

Onze favoriete plek in de Haute-Savoie? Dat is het meer van Annecy. Het is ook de perfecte plek voor kampeerders, aangezien je een grote keuze aan campings bij de lac d’Annecy hebt. Wanneer je toekomt bij het meer, weet je niet waar eerst kijken: het azuurblauwe water, de kleurrijke bootjes of de imposante bergen waaraan het meer vertoeft. Bekend als het puurste en schoonste water in Frankrijk, betovert het meer elke watersporter. Met een warme temperatuur is het meer dus perfect om te zeilen, surfen, waterskiën en te zwemmen.

Een perfecte dag aan het meer van Annecy ziet er zo uit: ‘s ochtends laat je adrenaline door je lichaam razen tijdens een surfsessie. ‘s Middags kan je wat uitrusten tijdens een bootvaart en ‘s avonds fiets je terug naar de camping langs het turquoise water.

Kamperen In Frankrijk Annecy
Afbeelding van JackieLou DL via Pixabay

Wat valt er nog in de Haute-Savoie te beleven? Heel veel! Zo zijn Annecy en Grenoble een bezoekje waard, al was het maar om “la raviole du Dauphiné” uit te proberen in een lokaal restaurant. En een worldwidewendy post kan natuurlijk ook niet zonder een eervolle vermelding van een kasteel: plan een bezoekje aan het 13e eeuwse kasteel, Menthon Saint-Bernard. Het ligt op een 12-tal kilometer van Annecy en torent hoog boven de bergen uit. Met maar liefst 105 kamers en een zicht op de lac d’Annecy is het een echte aanrader!

 

Annecy
Afbeelding van antoine carrion via Pixabay

La Provence: voor zachte zomerdagen en heerlijk eten

De Provence is één van de prachtigste streken in Frankrijk: denk aan de Provençaalse marktjes, de charmante steden zoals Aix-en-Provence en Montpellier, en de zonnige en schilderachtige streek le Lubéron. Natuurlijk is de Provence ook geliefd bij campingbezoekers, en vind je zeker een camping in de Provence waar je je thuis zal voelen. Vertoef bij het zwembad met een spannend boek, luister naar de krekeltjes, geniet van de zon en smul heerlijk Provençaals eten. De meloenen van Cavaillon, zoete krieken van de boomgaarden, lokale trostomaten of een Provençaals rosétje zijn nog maar een greep uit de lokale lekkernijen. En wat houd je tegen om een dagje op het strand te vertoeven in de Côte d’Azur?

 

Camping Provence
Afbeelding van RD Law via Pixabay

Wat zijn jouw favoriete campings in Frankrijk? Laat het ons weten in de comments!

Like it? Pin it!
Mooiste Plekjes Om Te Kamperen In Frankrijk