Overweeg je een reis met je hond? Het is de ideale manier om samen met je huisdier te genieten. Je voelt je geen moment eenzaam en hebt toch de vrijheid om zelf te bepalen hoe je je dagen indeelt. Uiteraard is het wel belangrijk om ook rekening te houden met de wensen en behoeften van je huisdier. In deze blog ontdek je verschillende reisvormen, handige tips en de beste bestemmingen voor een reis met je hond.

Met je hond op vakantie; verschillende reisvormen

Een vakantie met je hond kan op veel verschillende manieren. We zetten de drie populairste reisvormen voor je op een rij.

Wandelvakantie met hond

Een wandelvakantie werkt heel goed met hond. Op jullie eigen tempo ontdekken jullie de mooiste natuurgebieden. Als het goed is, zijn jullie ook al gewend om samen te wandelen. Hierdoor weet je precies wanneer jij of je hond toe is aan rust. Houd er wel rekening mee dat je in het buitenland sneller vermoeid kan raken dan je thuis gewend bent. Niet alleen omdat het klimaat anders is, maar ook door alle indrukken die je tijdens het wandelen opdoet. Reizen kost altijd veel energie. 

 

 

 

Op Reis Met Je Hond
kky Luijpers via Pixabay

Fietsvakantie met hond

Wat dacht je van een fietsvakantie met hond? Het is dé vakantievorm om samen met je hond veel kilometers af te leggen. Dit zijn vier tips om je fietsreis met hond te laten slagen:

  • Wees extra alert op het verkeer tijdens een fietsreis met hond.
  • Kies altijd voor rustige fietspaden. 
  • Laat je hond eventueel aan een riem meerennen, zodat je voorkomt dat die onverwachte bewegingen maakt of te ver achterloopt.
  • Ben je bang dat je hond na een paar kilometer moe wordt? Kies dan voor een bestemming met weinig hoogtemeters. Een fietsvakantie met hond in Nederland is daarvoor ideaal!

Fietsvakantie Met Hond
RGlaser via Pixabay

Zonvakantie met hond

Kies je liever voor een ontspannen reis met je huisdier? Ga dan op zonvakantie met hond. In landen als Spanje, Portugal of Italië geniet je volop van de warme zon. Ondertussen vermaakt je hond zich prima op de uitgestrekte kilometers strand. Als je je hond in de zee laat zwemmen, adviseren we om in de buurt te blijven. De meeste honden zijn golven, onderstroming en zout water niet gewend. Je begrijpt dat dit een risico met zich meebrengt. Wees dus alert en gun je huisdier die heerlijke verkoeling in de zee.

Handige tips voor een reis met je hond

Welke reisvorm je ook kiest, een vakantie met hond vraagt altijd een andere voorbereiding dan een reguliere reis. Een goede voorbereiding is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor het plezier van je vakantie. Daarom geven we je vijf handige tips voor een reis met je hond.

1. Halsband met contactgegevens

Ten eerste adviseren we altijd om je hond een halsband met contactgegevens om te doen. Zeker in het buitenland is het risico groter dat je je hond een keer kwijtraakt. Hoewel dit altijd onwenselijk is, zorgt een halsband met contactgegevens ervoor dat mensen jou als baasje altijd kunnen bereiken. Ons advies is om in ieder geval je naam, e-mailadres en telefoonnummer te noteren. 

2. Hondenvoer van thuis

Daarnaast is het altijd handig om hondenvoer van thuis mee te nemen. Je weet namelijk nooit zeker of je in het buitenland een geschikt alternatief weet te vinden. Bovendien zijn honden vaak gehecht aan het voer dat ze gewend zijn. Je neemt ook eten voor jezelf mee, toch? Vergeet je dus niet om je hond ook te voeden!

3. Met je hond in de auto

Je hond in de auto vervoeren kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoewel het per specifieke hond verschilt, zijn de meeste viervoeters liever actief. In de auto is dat helaas niet mogelijk. Sterker nog, voor ieders veiligheid is het cruciaal dat je hond rustig op de plek blijft zitten. Zelf blaffen kan gevaarlijk zijn, omdat dit jou als bestuurder kan laten schrikken. Om te voorkomen dat de autorit een lijdensweg voor je huisdier is, raden we aan om met regelmaat te pauzeren. Stop eenvoudig langs de snelweg of in een lokaal dorp en laat je hond even rennen. 

Met Je Hond In De Auto
Henry Bell via Pixabay

4. Langs bij de dierenarts

Ten vierde is het altijd verstandig om je hond voor de reis even te laten controleren bij de dierenarts. Zo kom je er achter of het dier alle benodigde vaccinaties heeft en in goede conditie is om mee op reis te gaan. Ook is het goed om van tevoren uit te zoeken of er op je bestemming een dierenarts is. Je weet namelijk nooit wanneer je het nodig hebt. Wil je het echt goed doen? Ga dan na je vakantie nog even terug naar je vaste dierenarts om te controleren of je hond nog steeds volledig gezond is.

5.Hondvriendelijke accommodatie

Verder is het van belang om een hondvriendelijke accommodatie te kiezen als je met je huisdier op reis gaat. Op die manier weet je zeker dat die op comfortabele wijze kan genieten. Een hondvriendelijke accommodatie beschikt in ieder geval over een buitenplaats waar de hond kan rennen. Kijk van tevoren ook goed na of honden wel welkom zijn bij je hotel, vakantiehuis of camping. Vooral in hotels zien we regelmatig dat honden verboden zijn.

De beste bestemmingen voor een reis met hond

Een reis met je hond is mogelijk op talloze plekken. Wat voor jou de beste bestemming is, hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeur. Uiteraard speelt je hond ook een grote rol in de uiteindelijke keuze. Zo is de ene viervoeter liever actief in de natuur, terwijl de ander graag van een rustige schaduwplek geniet. Daarom adviseren we altijd om zelf op zoek te gaan naar een geschikte bestemming. Heb je geen inspiratie? Dit zijn onze drie favoriete bestemmingen voor een reis met hond:

  • Nederland: een fijne variatie van rustige natuur en drukke steden. Het vlakke landschap is perfect voor lange wandelingen of fietstochten met hond.
  • Frankrijk: de talloze Franse campings bieden een uitstekende standplaats voor een vakantie met hond. 
  • Zwitserland: houden jij en je hond van actieve uitdagingen? Ga dan lekker wandelen of fietsen in de Zwitserse Alpen.

Een reis met je hond is volop genieten!

Met de juiste reisvorm, voorbereiding en bestemming is een reis met je hond volop genieten. Je voelt je geen moment eenzaam en deelt de mooiste herinneringen met je trouwe huisdier!

Bewaar voor later!

 

Reizen Met Hond