De ervaren reiziger kent het dilemma ongetwijfeld omtrent het hebben van een Nederlands mobiel abonnement, terwijl je veel op reis bent. Wanneer je veel in het buitenland bent zul je zien dat je iedere maand betaalt voor een abonnement waar je weinig aan hebt. De kosten lopen door en je gebruikt er niets van, geen lekker gevoel. Daarnaast ben je juist op de plek van bestemming weer minder of soms helemaal niet bereikbaar. Wat is nu wijsheid om te doen waar het gaat om een mobiel abonnement wanneer je veel reist? Lees snel verder.

Veel reizen in combinatie met een mobiel abonnement

TIPS

1. Beperk het 

Allereerst is het altijd slim om het nummer wat je hebt wel proberen te behouden de komende jaren. Niet alleen voor vrienden en familie, maar ook voor officiële instanties is het wel handig om een Nederlands mobiel nummer te hebben. Je kan dit echter wel gewoon afsluiten met een heel beperkt abonnement. Ga bijvoorbeeld voor een sim only alleen bellen abonnement. Hier betaal je voor belminuten, en voor de rest niet (meer). Je kunt dan voor internet natuurlijk gewoon gebruikmaken van WiFi-netwerken of incidenteel via de app gewoon data bijkopen. Maar wanneer je dan in het buitenland bent, ben je wel gewoon voor noodgevallen bereikbaar, maar betaal je zeker niet te veel aan een abonnement waar je niets mee doet. Dus sluit je huidige abonnement over naar een zo goedkoop mogelijk abonnement, en behoud daarmee je nummer voor noodgevallen en voor de rest kun je het opschalen waar nodig. En die WiFi-netwerken zijn tegenwoordig toch overal!

Reizen Met Mobiel Abonnement
Afbeelding van Lars Nissen via Pixabay

2. De bestemming 

Voor het kiezen van het juiste abonnement is het ook goed om te kijken waar je heen reist, dit maakt namelijk best wel verschil vandaag de dag. Zo kun je tegenwoordig binnen de EU namelijk gewoon gebruikmaken van je bundel. Hier is nieuwe -Europese wetgeving- voor ontwikkeld, en daarmee kom je dus niet opeens op onnodige hoge kosten uit na een maand in een ander EU-land. Mocht je buiten de EU op reis zijn, dan is het goed om over te stappen op een lokale simkaart. Wanneer je dat doet, dan kun je gewoon van de lokale tarieven gebruikmaken die een stuk voordeliger zijn dan wanneer je van je Nederlandse abonnement gebruikmaakt. Wat helemaal handig is voor de ervaren reiziger, is een telefoon waar een dual sim modus op zit. Hiermee kun je gewoon naast je huidige, Nederlandse nummer ook een buitenlands nummer gebruiken. Dan loop je dus niet met twee toestellen rond, maar heb je twee nummers in één telefoon geïntegreerd. 

Kortom,  reizen en bellen blijft een ding. Binnen de EU zijn we gelukkig op het punt gekomen dat het allemaal iets soepeler gaat, maar we zijn er nog niet helemaal. Wel kun je slimme abonnementen afsluiten zodat je gewoon je Nederlandse nummer behoudt en daar bereikbaar op bent, zowel binnen als buiten de EU. Houd er wel rekening mee dat wanneer je buiten de EU gebeld wordt ook dit voor extra kosten kan zorgen. Houd deze gesprekken dus kort en zeg terug te bellen via internet zodra je goede WiFi hebt.  

Bewaar voor later!

 

Mobiel Abonnement