Het is weer zomer en dat betekent tijd voor vakantie! Hoewel veel mensen ervoor kiezen om naar verre oorden te reizen, is vakantie in eigen land ook zeker de moeite waard. België heeft namelijk prachtige plekjes te bieden, van charmante steden tot idyllische landschappen. Maar voordat je de weg op gaat en begint aan je vakantieavontuur, is het belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd voorop moet staan. In dit blogartikel geven we je wat handige tips om je vakantie in eigen land veilig én plezierig te laten verlopen.

Verkeersregels

Of je nu met de auto, motor of caravan op pad gaat, de verkeersregels blijven van kracht. Snelheidsovertredingen zijn een van de meest voorkomende redenen voor de intrekking van een rijbewijs, en we begrijpen allemaal dat het verleidelijk kan zijn om het gaspedaal wat harder in te duwen, vooral op lange, rechte wegen. Maar laat je niet verleiden! De boetes voor snelheidsovertredingen kunnen behoorlijk hoog zijn, en in sommige gevallen kan zelfs je rijbewijs worden ingetrokken. Een vakantie in eigen land wordt een stuk minder plezierig als je zonder rijbewijs komt te zitten.

 

Autovakantie
Afbeelding van Pexels via Pixabay

Geniet van de natuur onderweg

Gelukkig hoef je niet snel te rijden om van de prachtige Belgische natuur te genieten. Er zijn tal van mooie routes die je langs groene velden, uitgestrekte bossen en schilderachtige rivieren leiden. Neem de tijd en geniet van het uitzicht.
Om je vakantie nog aangenamer te maken, zijn er ook verschillende accessoires die je aan je voertuig kunt toevoegen. Als je een fietsliefhebber bent, is het handig om een fietsendrager op je auto te installeren. Zo kun je gemakkelijk je fiets meenemen en prachtige fietstochten maken in de Belgische natuur.

Veiligheid voorop

Wanneer je op vakantie gaat, kan het weer onvoorspelbaar zijn. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent op alle omstandigheden. Zorg voor een degelijke set regenjassen, paraplu's en warme dekens, voor het geval je verrast wordt door een regenbui of koudere temperaturen. Daarnaast is een EHBO-kit altijd een slimme toevoeging aan je bagage. Je hoopt natuurlijk dat je hem niet nodig zult hebben, maar het is beter om voorbereid te zijn op mogelijke ongelukjes.

 

Veilig Verkeer
Afbeelding van Egor Shitikov via Pixabay

Bezoek pittoreske steden

Tijdens je vakantie in eigen land, moet je zeker de kans grijpen om een aantal pittoreske steden te bezoeken. Denk aan Brugge, Gent, Antwerpen of Leuven. Deze steden hebben allemaal hun eigen unieke charme en gezellige plekjes om te ontdekken. Let wel, in stadscentra gelden vaak lagere snelheidslimieten en zijn er veel voetgangers en fietsers. Een snelheidsovertreding kan hier niet alleen leiden tot een intrekking van je rijbewijs, maar ook tot gevaarlijke situaties.