In de vorige blogpost nam ik jullie mee op een fietstocht door Valencia. We bezochten de belangrijkste bezienswaardigheden en kregen zo een goede eerste indruk van deze zonnige Spaanse stad. Om actief te zijn, heb je natuurlijk wel een goede maaltijd nodig.  Gelukkig zijn er in Valencia massa's restaurants te vinden.  Wij hebben er uiteraard een aantal uitgetest.

LaLola

Terraza de LaLola zit in een klein steegje naast de kathedraal.  Ze serveren lokale specialiteiten.  Hun paella was niet echt de lekkerste die we proefden, maar hun voorgerechtjes (gazpacho, heerlijke ham en inktvis) waren heerlijk. Het terrasje is ook super gezellig. Je zitten midden in het centrum en toch zit je heel erg rustig.

Valencia (16)
Valencia (15) Kopie
Valencia (19)

Mediterranea de Hamburguesas

hier moet je zijn voor de lekkerste hamburgers van Valencia. Medirerranea de hamburguesas maakt er een erezaak van om aan de top te blijven. Het ligt om de hoek van de Mercado central.

Valencia (154)

La Pepica

In deze strandtent, naast ons hotel (Neptuno), serveren ze al sinds 1898 paella.  Hemingway, het Spaanse koningspaar en tal van celebrities aten in La Pepica.  De gegrilde inktvis is goddelijk en de paella’s mogen er best wezen. 

Valencia (79)
Valencia (81) 2

El Coso

De strandbar El Coso ligt een paar deuren verder dan la Pepica.  Ik krijg spontaan zin in de Tellinas (venusschelpjes) a la plancha die ik hier at.  

Valencia (119)

Arroceria Duna

Arroceria Duna ligt een kwartiertje buiten de stad aan het strand, maar is absoluut het ritje waard.  Het is prachtig ingericht en je hebt een magnifiek uitzicht.  De vrachtschepen die hier voor de kust liggen, zien er in het donker zelfs sprookjesachtig uit.  De paella is hier heerlijk.

Valencia (126)
Valencia (129)
Valencia (134)
Valencia (128)

Panorama

Restaurant Panorama heeft zijn naam niet gestolen. Vanuit dit restaurant heb je uitzicht over het strand, de dijk en de haven.  Rondom zijn er terrassen, maar ook als je binnen zit, kan je dankzij de glazen wanden van het uitzicht genieten. Het restaurant ligt in de haven, op 5 minuutjes wandelen van Hotel Neptuno.

Hier waren de meningen verdeeld.  De meesten van het gezelschap vonden dit de topper van de trip, voor anderen viel het wat tegen.  In de raviola van kreeft, was geen kreeft te vinden (of te proeven), maar de gerookte sardines, tartaar van tonijn & avocado en de Arroz de Marisco zijn zalig.  Ik heb er in elk geval heerlijk gegeten.

Valencia (172)
Valencia (171)
Valencia (170)
Valencia (167)

Niet te missen in Valencia

Verder ben je niet in Valencia geweest als je de volgende specialiteiten niet hebt geproefd:

  • Een ambachtelijk ijsje: vlakbij de kathedraal zit Gelateries Artesanes Llinares. Zij serveren de beste ijsjes van Valencia.
  • Broodje met heerlijke Spaanse ham: vlak voor de kathedraal passeer je een etalage die je doet watertanden.
  • Horchata (of Horxata in het Valenciaans): dit melkachtig drankje verkopen ze in kleine stalletjes die je overal in de stad ziet.  Het is een drankje gemaakt van aardamandelen, water, suiker, kaneel en limoenschil.  Ik vond het niet lekker, maar de rest van ons gezelschap vond het heerlijk.

 

Valencia (13)
Valencia (14)
Restaurants In Valencia

Een paar kilo's extra en het was hoog tijd om naar huis te vertrekken. Maar, als jij nog lekkere adresjes met ons wil delen, dan mag je die hieronder in de reacties achterlaten.  Ik test ze met plezier uit tijdens een volgende trip naar Valencia.