Als je veel reist, heb je af en toe een nieuwe koffer nodig.  Mijn grote container was dringend aan vervanging toe.  In plaats van de klassieke, harde koffer ging ik nu op zoek naar een lichtgewicht, soft cover reistas op wieltjes.

Na wat speurwerk kwam ik bij Ozone, de nieuwe lijn van Osprey.  Zij zijn vooral bekend om hun rugzakken en reistassen voor wandelaars, backpackers, lopers, fietsers, skiërs,…   Kortom, de sportievelingen onder ons.

Osprey Ozone reistassen op wieltjes

De Ozone-lijn is echter ontworpen voor de ‘gewone’ reiziger of zakenreiziger.

De Ozone bestaat er dan ook in 3 maten.   

  • Ozone 36 voldoet aan de EU afmetingen voor handbagage in het vliegtuig en is dus de perfecte reistas voor een korte citytrip
  • .Ozone 42 is net iets groter dan de standaard afmetingen voor de handbagage in het vliegtuig.  Sommige vliegtuigmaatschappijen aanvaarden deze wel als handbagage, andere niet.  Om zeker te zijn, check je vooraf even bij je luchtvaartmaatschappijen.
  • Ozone 75 is de grote versie en de perfecte reistas voor een langere trip.   Mijn oude, harde koffer woog leeg al bijna 5 kilo.  Deze Ozone weegt slechts 2.33 kilo.  Dat wil zeggen dat je bijna 2.5 kilo extra bagage mee kan nemen.  Dat zijn heel wat T-shirts of een veel grotere toiletzak.   Bovendien pakt zo’n soft cover tas veel handiger in want hij geeft een beetje mee.  
Ozone 75 F18 Side Black Web

Er zitten ook heel wat handige vakjes in.   Aan de binnenkant is een afzonderlijk vak voor bijvoorbeeld je GSM-laders, oortjes of andere dingen die je vaak nodig hebt.  Doordat het vak uit gaas gemaakt is, heb je een perfect overzicht en moet je je hele koffer niet overhoop halen.

Ozone Two Large Internal Zip Pockets

Ook bovenop de koffer zit een rits.  Hier kan je je boek of e-reader, je paspoort of andere belangrijke zaken kwijt.  De rits aan de achterkant is dan weer perfect voor het opbergen van eventuele reisdocumenten of een tijdschrift.

Ozone Large Front Panel Pocket (36 42 Only) Web (1)

De lichtgewicht handgreep plooit makkelijk in en uit en ligt goed in de hand.  De reistas is gemaakt van nylon en is waterafstotend.  De perfecte reisgezel in alle omstandigheden. Ik ben in elk geval helemaal om.

Osprey Reistas Op Wieltjes

Osprey en het milieu

Nog een belangrijk detail: bij Osprey hechten ze veel belang aan het milieu. 

  • Ze streven er dan ook naar om producten te ontwerpen die een leven lang mee gaan. 
  • Ze gebruiken dure materialen en herleiden afval tot een minimum.   
  • Ook het verpakkingmateriaal is recycleerbaar.   
  • Bovendien bieden ze levenslange garantie op hun reistassen.

 

WINACTIE

 

Wil jij ook zo’n reistas?   Dat kan!

Wat moet je daarvoor doen?   Niet veel!

  1. Volg WorldWideWendy op Instagram via deze link.
  2. Laat hieronder weten naar welke bestemming jij je nieuwe reistas mee wil nemen. 

 

Ozone F18 Secondary Lifestyle 02 Web 2

Op 10 september maken we de gelukkige winnaar bekend.

Like it? Pin it!

Osprey Ozone