Liefhebbers van wildlife, betoverende landschappen, traditionele samenlevingen en luxe rondreizen moeten zeker deze rondreis door Tanzania overwegen.  Tijdens deze luxe safari in Tanzania trek je van het ene nationale park naar het andere.  Onderweg zie je de big five en maak je kennis met de plaatselijke cultuur.  's Avonds kan je heerlijk ontspannen in luxe lodges.   Wil jij een individuele rondreis door Tanzania maken, dan kan ik je volgende route absoluut aanbevelen.

Algemene informatie over Tanzania

Hoe groot is Tanzania?

Tanzania is een vrij uitgestrekt land.  Het is dan ook 24 x groter dan Nederland en maar liefst 31 x groter dan België.  Als je het land echt wil ontdekken, moet je dus een rondreis maken.   Door de uitgestrektheid bestaat het land ook uit zeer diverse landschappen waardoor een reis in Tanzania nooit saai is.

Wat is de hoofdstad van Tanzania?

De hoofdstad is Dodoma dat vrij centraal in het land ligt.  I

Ligging van Tanzania?

n het noordoosten grenst Tanzania aan Kenia.  Een rondreis door Tanzania kan dus eenvoudig gecombineerd worden met een rondreis door Kenia.

 

In het zuiden grenst Tanzania aan Mozambique.  Een strandvakantie in Mozambique om te bekomen van je luxe safari in Tanzania is dus perfect mogelijk.   De tropische strand van Mozambique zijn namelijk ongerept en nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Ten zuidwesten van Tanzania ligt Malawi.  Misschien kan je je reis naar Tanzania wel combineren met een bezoek aan het magische Lake Malawi.

In het westen grenst Tanzania aan Kongo, Burundi en Rwanda.   En ten noordwesten aan Uganda.  Als je ooit ook in oog wil staan met een gorilla moet je trouwens in Rwanda of Uganda zijn.

Welke taal spreken ze in Tanzania?

In Tazania spreken ze swahili en een groot aantal inheemse talen.  Gelukkig kan je je tijdens de luxe safari in Tanzania bijna overal terecht in het Engels.

Beste reistijd voor je luxe safari in Tanzania?

In het noorden van Tanzania loopt het regenseizoen van midden maart tot mei.  Zandwegen veranderen in een modderspoor en veel plaatsen zijn enkel bereikbaar met een 4x4.   Ook van midden oktober tot november regent het veel.   Een reis naar Tanzania in het regenseizoen is zeker mogelijk en bovendien is het landschap dan op zijn mooist.  Wildlife spotten is dan weer iets moeilijker omdat de dieren overal drinken vinden en zich dus minder verzamelen rond de drinkplaatsen.

In het zuiden en westen regent het vooral in april en mei en november en december.

In de omgeving rond Arusha wil de temperatuur wil eens tot 15 graden zakken.  In de rest van het land is het echter zelden minder dan 25 graden.  

De beste reistijd voor je vakantie in Tanzania loopt van september tot maart.  

Kilimanjaro
Afbeelding van Greg Montani via Pixabay

De ultieme rondreis voor je luxe safari in Tanzania

Dag 1: aankomst

Na je aankomst op Kilimanjaro Airport word je naar Arusha gebracht voor je eerste overnachting in één van de prachtige lodges in Tanzania.

Arusha Coffe Lodge

Dag 2: Lake Manyara National Park

Vandaag start je rondreis door Tanzania met een rit naar Lake Manyara National Park.   De rit duurt ongeveer twee uur en onderweg stop je op een plaatselijk markstadje te bezoeken.  Proef en ruik de smeltkroes van Afrikaanse geuren en smaken.  

Lake Manyara National Park is een natuurreservaat van 325 km².  Het ligt tussen Lake Manyara en Great Rift Valley.   Het meer is een waar paradijs voor vogelliefhebbers want je treft hier meer dan 350 vogelsoorten. Je zal tijdens je rit naar het meer ongetwijfeld zebra's, olifanten, gnoe's, giraffen, nijlpaarden en allerlei soorten herten ontdekken.  Hou je verrekijker en fototoestel in de aanslag!

Vanavond bekom je van je eerste indrukken van je safari in Tanzania in een luxe lodge van de Elewana Collection.

Lake Manyara National Park
Afbeelding van Africa Vacation Safaris via Pixabay

Dag 3: Karatu - Serengeti National Park

De dag start al vroeg met een rit naar de Serengeti.  Onderweg passeer je de meest waanzinnige landschappen.  Hier krijg je echt een 'Out of Africa' gevoel.

Ngorongoro

Eerst passeer je de Ngorongoro-krater.   Dit is de grootste intacte vulkaankegel ter wereld en is een restant van een vulkaan die aarschijnlijk 5 km hoog was.   De krater beslaat een opperblakte van 260 km².   Op deze kleine oppervlakte leven ongeveer 25.000 grote zoogdieren (ooit waren er dat zelfs 500.000) waardoor het het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld is.  Vroeger hoorde deze krater bij het Serengeti Nationaal Park maar sinds 1959 is het zelfstandig.   Sinds 1979 is Ngorongoro onderdeel van Unesco Werelderfgoed.  Tijdens je safari in Tanzania mag een bezoek aan Ngorongoro dus absoluut niet ontbreken.  

Ngorongoro 2
Afbeelding van Wayne Hartmann via Pixabay

Serengeti safari

's Middags picknick je in de Serengeti, één van de bekende wildparken in Tanzania.  Daarna in het tijd voor je Serengeti safari.  Het iconische savanne landschap is adembenemend.  Het is zonder twijfel één van de mooiste onderdelen van je rondreis in Tanzania.  Je komt ogen tekort om al het wild dat je hier tegenkomt te zien.   Je overnacht hier 2 nachten.

Dag 4: Serengeti safari

Vandaag staat volledig in het teken van je Serengeti safari.  Je driver laat je verschillende delen van het landschap zien.  Een ballonvaart over een Afrikaans nationaal park staat op menig bucketlist.  Als je in Tanzania bent, moet je absoluut een Serengeti safari vanuit de lucht doen.  Het is magisch om vanuit je ballon al het wild en de weidse landschappen te aanschouwen.

Laat je driver zeker weten naar welke dieren je op zoek bent.  Hij weet namelijk in welke regio's van de Serengeti bepaalde dieren zich het vaakst laten zien.

Serengeti
Afbeelding van 18986 via Pixabay

Dag 5: Serengeti National Park - Ngorongoro Conservation Area

Vandaag rijd je weer richting Ngorongoro.  Je start met een laatste Serengeti safari.  Hopelijk spot je de big five.  Je maakt hier echter ook kans om wilde honden en hyena's te treffen.   In de Serengeti leven ook meer dan 500 vogelsoorten.

In Ngorongoro kom je gigantische kuddes wildebeesten (gnoe's), zebra's, antilopen en olifanten tegen.

Vanavond eindigt je rondreis in Tanzania in een super-de-luxe tented camp.  

Lemala Ngorongoro Camp

Dag 6: Ngorongoro Crater Excursion

De laatste dag van je individuele rondreis in Tanzania moet je vroeg uit de veren.  De beloning is echter groot want de zonsopgang boven de rand van de krater is waanzinnig mooi.  De rest van de dag spendeer je aan je laatste safari in Tanzania.   Door de enorme hoeveelheid wild in de krater zal dit ongetwijfeld een prachtig einde zijn van je vakantie in Tanzania.  

Aan het einde van de dag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis of voor een verlenging van je luxe safari in Tanzania.

Luxe Safari In Tanzania
Afbeelding van Alex Strachan via Pixabay

Verlenging van je safari in Tanzania

1. Verleng je rondreis in Tanzania met een strandvakantie

Niets zo heerlijk als een paar dagen ontspannen aan het strand.  Want vergis je niet, een safari in Tanzania is vermoeiend.  Meestal moet je vroeg uit de veren en lig je laat in bed.  Omdat je van de ene plaats naar de andere rijdt, is er ook weinig tijd voor een middagdutje.   Gelukkig is je rondreis in Tanzania makkelijk te combineren met een strandvakantie.

Zanzibar

De meest voor de hand liggende optie voor een strandvakantie is een verblijf op Zanzibar.  Dit exotische eiland ligt voor de kust van Zanzibar en staat garant voor parelwitte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen.  Bovendien kan je er ook nog een paar leuke uitstapjes maken.  Denk aan een bezoek aan de hoofdstad Stone Town, de geboorteplaats van Freddy Mercury.  Maak een spice tour langs de vele plantages die Zanzibar rijk is, maak een boottocht of ga snorkelen.  

Probeer zeker een tafeltje te versieren in 'The Rock'.  Dit piepkleine restaurantje ligt op een kleine rots, net voor de kust van Tanzania.

Zanzibar

Pemba

Pemba is het tweede grootste eiland van de archipel.  Het eiland is veel minder toeristisch en dus ideaal als je op zoek bent naar rust en ongerepte stranden voor je strandvakantie in Tanzania.

Maak een boottocht door de lagunes en mangroves.   Ga snorkelen of duiken langs de koraalriffen en doe verder even helemaal niks.  Duikers vinden in het zuiden van Pemba trouwens de beste duiklocatie van Afrika.  Ideaal om je vakantie in Tanzania af te sluiten.

Pemba Tanzania
Afbeelding van parusciom via Pixabay

Mafia Island

Mafia Island is ook één van de tropische eilandjes voor de kust van Tanzania.  Je verblijf is hier iets minder luxueus dan de lodges tijdens je safari in Tanzania, maar voor watersporters is dit het summum.  Duikers beleven hier na hun safari in Tanzania een ware safari onder water en komen oog in oog met dolfijnen, schildpadden, roggen en haaien.   Tussen maart en februari migreren grote groepen walvishaaien langs Mafia Island.  Staat zwemmen of duiken met walvishaaien op je bucketlist, dan moet je hier zijn.

Walvishaai
Afbeelding van chopin92 via Pixabay

Fanjove Private Island

Wil je je tijdens je strandvakantie in Tanzania echt een keer Robinson Crusoe wanen, boek dan één van de 6 eco lodges op Fanjove Private Island.  Dit eilandje is onbewoond en behalve de gasten van de andere lodges, kom je er helemaal niemand tegen.  De ideale afsluiter van je rondreis door Tanzania.

Fanjove Private Island
Afbeelding van norman Bukoh via Pixabay

2. Verleng in je rondreis in Tanzania met een verblijf bij de Masai

De Masai is een stam die in Masai Mara National Park leeft.  Masai Mara is een natuurreservaat in Kenia dat grenst aan de Serengeti.  In Tanzania is het mogelijk om te logeren in een kleinschalige lodge die volledig wordt beheerd door de Masai.  Er is geen betere manier om deze prachtige cultuur van dichtbij te leren kennen.

Masai
Afbeelding van Tony Knight via Pixabay

3. Verleng je safari in Tanzania met een safari in Kenia

Krijg je geen genoeg van safari?  Combineer je safari in Tanzania dan met een verlenging in Kenia.  Alles is mogelijk.  De hoogtepunten in Kenia zijn:

  • Masai Marai National Park
  • Laike Naivasha (en logeer dan in het hotel waar scenes van Out of Africa werden opgenomen)
  • Lake Nakuru met de miljoenen roze flamingo's
  • Amboseli National Park met die iconische Kilimanjaro op de achtergrond
Amboseli
Afbeelding van Herbert Aust via Pixabay

4. Verleng je safari in Tanzania met een gorillatrekking in Oeganda

Oeganda heeft heel wat natuurreservaten waar je terecht kan voor een klassieke safari.  Wil je echter oog in oog staan met een berggorilla dan moet je naar Bwindi Impenetrable Forest.   Wereldwijd zijn er nog maar 1000 berggorilla's in leven.  Een kleine 500 daarvan vind je in Oeganda.  Zo'n gorillatrekking is niet goedkoop.  Er worden dagelijks maar een honderdtal permits afgeleverd en de inkomsten worden gebruikt om de bedreigde gorilla's te beschermen.  Het is dus elke cent waard.

Oeganda Gorillatrekking
Afbeelding van Margo Tanenbaum via Pixabay

Een luxe safari in Tanzania zou op elke bucketlist moeten staan.  In combinatie met een strandvakantie in Tanzania of een safari in één van de buurlanden, heb je de ultieme vakantie gevierd. 

Wil jij bovenstaande reis maken?  Kijk dan even naar onze offerte voor een 6-daagse luxe safari in Tanzania.

Like it? Pin it!

Ultieme Rondreis Voor Je Luxe Safari In Tanzania (1)

Wil jij meer weten over deze reis of wil je een vrijblijvende offerte?  Reageer dan via onderstaand formulier.  Ik help je graag op weg.