We kennen vast allemaal het gevoel dat je er tegen op ziet om een verre reis te maken of dat je de hele auto moet vol pakken voor een vakantie richting het zuiden. Maar waarom zo ver weg als je het ook lekker dichtbij huis kan houden. Hoe? Lees hier meer over leuke staycation of
thuisblijfvakantietips. Dit gaat er zeker voor zorgen dat het vakantiegeluk ook thuis aanwezig is.

Haal het buitenland in huis

Hoe leuk is het om samen met je familie, vrienden of huisgenoten lekker buitenlands te koken? Zoek typische gerechten uit van een land waar jij bent geweest of waar je graag heen zou willen. Kan je niet kiezen? Je kunt de taken ook onderling verdelen en kies ervoor om verschillende gerechtjes te maken, van elk land één. Voor dat je begint met koken is het van belang om een goede zitplaats uit te kiezen. Dit kan binnen, maar bij goed weer ook zeker buiten. Genieten op je tuinmeubelen van al het lekkers wat je hebt bereid. Een leuke toevoeging kan zijn dat je de tafel aankleed in de sferen van het land wat je hebt gekozen.

Large Kst23158

Zoek ontspanning in de natuur

Ga er op uit en maak een heerlijk ontspannen wandeling in het park, bos of strand. Neem je je kinderen mee? Maak er dan een educatief uitje van, niks is leuker om samen kennis te maken met de natuur. Maak bijvoorbeeld een natuurbingo en ga op zoek naar verschillende bloemen, vogels, insecten en planten. Alles gevonden? Trakteer je kinderen dan op een heerlijke picknick. Neem wat lekkers mee om te eten, te drinken en klets wat na over de fijne wandeling.

Kamperen in je eigen achtertuin 

Tijd om de tent op te zetten in Costa del Tuinesia. Maak het kampeergevoel compleet door lekker buiten te barbecueën of om te koken in een buitenkeuken. Haal een aantal lekkere dingen uit de supermarkt die voor een heerlijk vakantiegevoel zorgen. Om het feest compleet te maken kan je je toetje roosteren boven een kampvuurtje. Maak deze in een vuurschaal of in een korf. Gebruik verschillende meubelen om bij het kampvuur te zitten. Denk aan tuinstoelen, grote zitkussens die je op het gras legt of een mooie nieuwe tuinbank van Kees Smit.

Tuinmeubelen

Neem de tijd om te ontspannen

Misschien wel het belangrijkste van alles: neem de tijd om lekker te ontspannen en om tot rust te komen. Geniet van de kleine dingen en laad je batterij op voor de komende tijd. Je kunt ook een wellnessdag organiseren bij jouw thuis. Haal typische spullen voor een wellness in huis zoals een maskertje voor je gezicht, een lekkere scrub en een leuk nagellakje voor op je nagels. Ik hoop dat deze tips je zullen helpen om een onvergetelijke staycation vakantie te beleven. Geniet van je vrije tijd en maak er het beste van!

Large Kst13420

Wil je er tijdens je Staycation toch een dagje eropuit trekken bezoek dan één van de vele indrukwekkende sites van Unesco Werelderfgoed in België of maak een andere leuke daguitstap in België.

Net over de grens valt ook heel wat leuks te beleven.  Denk maar aan de mooie plekken op de Unesco Werelderfgoedlijst in Nederland.

Ben jij te vinden voor een staycation?

Staycation