Droom je ook weg bij de prachtige films met als achtergrond een zonovergoten Italië? Of ben je al een playlist aan het aanleggen met super mooie muziek om tijdens je geplande reis naar Italië af te spelen? Welke reden het ook zij: je bent misschien even zot van Italië dan wij! Tijd dus om een reis in te plannen waar je volop geniet van het goede Italiaanse leven. 

Lokale weetjes

Ga bij het organiseren van je reis voor fijne en ongekende adresjes, die je kan verkrijgen via mensen die de streek goed kennen. Ook al lijkt dat op het eerste gezicht geen evidentie, vraag eens rond op je werk of zij iemand kennen met Italiaanse roots. Voor je het weet krijg je op-en-top ‘insight information’ over de mooiste plekjes waar amper toeristen komen. Het zijn de verborgen pareltjes die vaak ongekend maar zo speciaal en mooi zijn dat het zeker de moeite waard is om eens rond te horen bij locals die bekend zijn met de streek die je wil bezoeken. Ook bij (de eigenaars van) je logeeradres kun je ongetwijfeld op  voorhand al terecht voor enkele bijzondere tips om de streek te verkennen.

 

Italie Venetie
Afbeelding van G.C. via Pixabay

Italiaanse pracht

Cruise je door het Italiaanse landschap met je wagen, dan loont het vaak de moeite om te kiezen voor wat kleinere wegen. Begeef je je heel de tijd  op de snelweg om van punt A naar punt B te rijden, dan zal je heel wat van de Italiaanse sfeer missen. Een autosnelweg brengt je dan wel snel naar je bestemming maar laat je niet genieten van de prachtige Italiaanse dorpen, het golvende landschap en de pittoreske steden langs je tocht. Durf het avontuur aan en laat je verrassen door een schitterend terrasje langs je route om daar te genieten van een lekker glaasje Prosecco in de zon. Zo wordt je bestemming bereiken plots een Italiaans avontuur om volop van te genieten.

Smaakpapillen

Het zou zonde zijn om in Italië geen echte authentieke pizza te proeven of die lekkere restaurantjes die jou verleiden om heerlijke zelfgemaakte pasta met typische Italiaanse garnituur te verorberen. Laat je overweldigen door lokale specialiteiten en ga op ontdekkingstocht langs Italiaanse restaurants die niet meteen in het toeristisch centrum liggen. Zo leer je de échte specialiteiten van de streek kennen. Hetzelfde geldt wanneer je wijnen met cachet wilt proeven. Het loont zeker de moeite om bijvoorbeeld de Brunello di Montalcino te ontdekken. Deze prestigieuze wijn met een rijke geschiedenis wordt aanzien als de beste wijn van Italië. Zeker een aanrader om deze alvast toe te voegen aan jouw bestellijst met lekkere wijnen om vandaag al in de sfeer te komen van ‘La Dolce Vita’. 

 

Brunello Di Montalcino
Afbeelding van Elle Katie via Pixabay

Met al deze tips kun je alleen nog maar meer uitkijken naar die culinaire trip door Italië die binnenkort op de planning staat.

Bewaar voor later!

La Dolce Vita