Dubai denkt altijd 'groot'.  Het heeft de langste, grootste, meest opvallende, duurste,...  Als je naar Dubai gaat verwacht je dan ook over-the-top luxe.  Luxe jacht, luxe hotels, luxe resorts, luxe safari's, kortom luxe alom.  Dus uiteraard zijn er ook talloze luxe belevenissen.  Dubai, th city of gold, heeft heel wat luxe activiteiten die zorgen dat je steeds met heimwee aan je reis naar Dubai denkt.  Wat dacht je van een super-de-luxe cruise met een jacht?  Of een sjiek diner in het hoogste restaurant van de wereld?  Of een ijsje met goudsnippers?  Dubai heeft het allemaal.

1. Luxe Golfspel in de Duinen

 Dubai heeft een aantal van de meest ongerepte golfbanen ter wereld.  Hier til je je golfervaring naar een ander niveau.  De ene golfcourse ligt in de duinen, de andere kijkt uit over groene velden en sommigen liggen in prachtige oases.  Deze golfbanen tarten alle verbeelding en bieden ongekende luxe ervaringen.  Emirates Gold Club en de Majlis, die al 30 jaar de Omega Dubai Desert Classic organiseert, of Jumeirah Golf Estates en Arabian Ranches Golf bezorgen je een sportieve, luxe belevenis.
Emirates Golf Club

2. Dineer in At.Mosphere

 
Dineren in het hoogste restaurant ter wereld is de ultieme luxe.  Geniet van een intiem diner in At.Mosphere restaurant, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over de Dubai skyline. Restaurant At.Mosphere ligt op de 122ste verdieping van Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld.  Verken de gastronomische wonderen van de Arabische golf. Proef exotische fusionkeuken. Op 442 meter hoogte geniet je van de beste kreeften, kaviaar en oesters die je ooit geproefd hebt.
At Mosphere Burj Khalifa

3. Huur een Privé Jacht

 
Wil jij in Dubai het water op aan boord van een luxe jacht? Er zijn talloze bedrijven die prive rondvaarten aanbieden. Tijdens je cruise word je in de watten gelegd door de butler en geniet je van heerlijke hapjes en drankjes. Geniet van het waanzinnige uitzicht op Burj Al Arab, Atlantis The Palm, The Palm Jumeirah, the Burj Khalifa en andere bijzondere bezienswaardigheden terwijl je languit op het deck ligt.  Duikers worden naar de meest exclusieve duiklocaties gebracht en je kan zelfs de PADI brevet halen.  Als dat geen luxe is. 
Private Yacht Cruise

4. Bezoek de Dubai World Cup 

 
We hebben het hier niet over voetbal maar over paardenrennen.  De Dubai World cup is sinds 1996 het hoogtepunt in de wereld van het paardenrennen in Dubai.  De wedstrijd wordt gehouden op de Meydan Racecourse, één van de meest luxueuze race-locaties.  Er kunnen 60.000 toeschouwers binnen en iedereen is piekfijn uitgedost.  Armani, Dolce & Gabbana en diamanten alom. Iedereen verschijnt hier op zijn paasbest.  Als je er helemaal voor wil gaan, logeer je in het Meydan hotel.  Dit is het eerste uber-luxueuze hotel aan de rand van een renbaan.
Horse Racing

5. Zoek je weg door Tonnen Goud

 
Baan je een weg door 25 ton goud in de Deira's Gold Souq, bijgenaamd de Stad van Goud.  Hier heb je je zonnebril nodig om je ogen te beschermen tegen de felle schittering van het goud in de 300 etalages. Prachtige ringen, armbanden, enkelbandjes en kettingen schreeuwen om aandacht.  Luxe ten top!
Gold Souk

6. Geniet van een Zeven Sterren Diner in Burj Al Arab

 
The Burj Al Arab hotel is een synoniem voor luxe.  Als je portemonnee het aan kan, kan je hier terecht voor een zeven sterren diner in Al Mahara of één van de andere fabelachtige restaurants van Burj al Arab. Arriver per helicopter op het dak van het hotel en je persoonlijke butler begeleidt je naar je tafeltje.  Als dat niet in je budget past kan je op de 27ste etage in the Skyview Bar aanschuiven voor de high tea.  Vanuit de glazen lift geniet je van een waanzinnig uitzicht over Palm Jumeirah en de Arabische Golf.
Dinner At Burj Al Arab

7. Shop in The Dubai Mall

 
The Dubai Mall is het ultiele luxe winkelcentrum.  Het heeft meer dan 1200 winkels en een ongelooflijk aantal eetgelegenheden.  De bovenste verdieping heeft een bijzondere cinema en je vindt hier ook het grootste virtual reality-park van de VAE.  Er zijn prachtige, met goud afgewerkte winkels met exclusieve namen als Cartier, Chanel, Louis Vuitton, Christian Louboutin en vele andere.   Naast al die prachtige winkels vind je hier ook een prachtige waterval met standbeelden van duikers, een Unerwater Zoo, een gigantisch aquarium,...   Een bezoek aan de Dubai Mall is echt een luxe belevenis in Dubai.
Dubai Mall

8. 24-karaat Gouden Ijsje

Ga naar Scoopi Café aan Jumeirah Beach Road voor een staaltje ongekende luxe.  Laat je tond strelen door zuiver 24-karaats goud als je de topping van je vanille-ijsje likt.  Hier verkopen ze het duurste ijsje in de VAE (ruim 700 euro!!) maar dan geniet je wel van de exclusieve Black Diamond ijscoupe gemaakt met authentiek Madagascar-vanilleboonijs, Iraanse safraan, exclusieve truffels uit Italië en 24-karaats eetbaar goud.  Bovendien serveren ze dit ijsje in een exclusief Versace-kommetje met een Versace-lepel die je allebei mee naar huis mag nemen.
 
Als je fan bent van deze luxe activiteit, maak dan nog een uitstapje naar Abu Dhabi's Emirates Palace.  Daar serveren ze een Cappucciono met goudschilfers.
Gold Icecream

9. Luxury Desert Safari

 
Geniet jij graag van een luxueuze avond tijdens een woestijn safari of waan je je graag Bedouine voor één nacht?  Dat kan tijdens een van Dubai's meest luxueuze woestijn safari's.  Tijdens deze daguitstap trek je de woestijn in en geniet je van een aantal luxe activiteiten.  Bedwing de duinen met een 4x4, trek erop uit met een quad, ga sandboarden of klim op de rug van een kameel.  Terwijl de zon onder gaat zak je weg in zijden kussen en geniet je in je luxe tent van een heerlijke koffie of thee.  Ondertussen tonen buikdanseressen hun kunsten en laat je je handen versieren door henna-kunstenaars.  Je bent nog nooit zo in de watten gelegd als tijdens deze luxe woestijn safari in Dubai. 
 
In de ban van de woestijn? Voor meer luxe belevenissen kan je ook terecht in buuremiraat Abu Dhabi.
Luxury Desert Safari

10. Dhow Dinner Cruise

 
Er gaat niets boven zeilen in een prachtig gerenoveerde luxe Dhow langs de ongerepte wateren van Dubai Marina, Dubai Creek en het Dubai Kanaal. Vanuit alle plaatsen op de Dhow geniet je van prachtige uitzichten.  Geniet van het prachtige uitzicht op de iconische gebouwen aan de Dubai Marina.  Je passeert bijzondere bruggen, watervallen en exlusief design langs het Dubai Kanaal.  Terwijl je door de Dubai Creek vaart proef je de sfeer van het oude Dubai.
 
Reserveer een avondcruise en geniet van al dat moois onder het betoverende licht van de maan.  Aan boord serveert men een heerlijk diner.  Buikdanseressen zorgen voor het nodige entertainment en henna-artiesten tatoeëren je handen en voeten.  Lurk aan een shisha-pijp en waan je even een sjeik.
Dhow Cruise Dubai

Besluit

Zoals je leest, ga je in Dubai van de ene luxe belevenis naar de andere luxe activiteit. Kan jij je een betere plaats dan in een luchtballon voorstellen om te genieten van een spectaculaire zonsondergang?  Ook dat kan namelijk in Dubai.  Als je over een flink budget beschikt, geniet je hier van de ene luxe belevenis na de andere.

Wil jij ook naar de Verenigde Arabische Emiraten?   Bekijk dan alvast deze voorbeeldreis; Highlights of the Emirates.

Like it? Pin It!

10 Luxe Belevenissen In Dubai