WorldWideWendy is 2 jaar oud en mag inmiddels rekenen op een hele schare trouwe volgers, waarvoor dank.  Net als vorig jaar is 2018 voorbijgevlogen.  Ik maakte niet alleen veel leuke trips, naar 3 verschillende continenten maar ik broedde ook een aantal maanden op een idee om nog wat meer met mijn reiservaringen te doen.  Dat ei is ondertussen gelegd!  Begin 2019 horen jullie daar meer over.  Nu is het eerst tijd voor een terugblik. 

Januari

Nederland: Amsterdam

Het jaar werd goed gestart met een citytripje naar Amsterdam met BFF Isabelle.  We namen het er een keer van (we hadden ongetwijfeld wat te vieren, maar ik weet niet meer wat.  Alle excuses zijn goed) en boekten een kamer in het bekendste hotel en aten in het hipste restaurant, respectievelijk het Amstel Hotel en Mama Kelly.

0 Intercontinental Amstel Amsterdam Exterior 2
Citytrip Amsterdam (50) 2

Februari

Thailand: Bangkok

Het jaar startte goed met een geweldige reis naar Bangkok.  We logeerden er in het prachtige boutique hotel Chakrabongse Villa.  In één week tijd ontdekten we de hoofdstad van Thailand met haar prachtige tempels en mijn man kon eindelijk Bridge on the River Kwai van zijn bucketlist strepen. We gingen fietsen met Co van Kessel en ontdekten buiten het centrum een heel ander Bangkok.  Maar het meest van al waren we gecharmeerd door de Thaise keuken.  Heerlijk geuren, kleuren en smaken en dat voor een spotprijsje.  Alleen daarvoor al zouden we terugkeren.

 

Thailand Bangkok 15 Feb (9)
Bridge On A River Kwai 2

April

India: Rajasthan

In de Paasvakantie wilden de kinderen thuis blijven.  Een logeerpartijtje bij oma en opa zorgde ervoor dat wij met z’n 2 een turbotripje naar India konden maken.   Op een week tijd zagen we het sprookjesachtige Taj Mahal, zagen we 3 dagen op rij tijgers in Ranthambore en gingen we fietsen in Jaipur.  Dat laatste leek mij op voorhand een zelfmoordmissie, maar uiteindelijk was het één van de hoogtepunten van de reis.  We logeerden in prachtige Oberoi-hotels en werden een hele week in de watten gelegd.  We genoten van de heerlijkste gerechten en ontsnapten aan de Delhi-belly!  Hoewel India nooit hoog op het verlanglijstje stond, heeft het toch ons hart veroverd.

 

Day 1 Taj Mahal (13) 2
Day 3 Safari (140)

Duitsland: Keulen

Mijn moeder werd dit jaar 65 jaar en mijn zus en ik trakteerden haar op een weekendje Keulen.  We bezochten uiteraard de Dom, haalden herinneringen op dankzij Eau de Cologne 1477 en konden naar hartenlust shoppen.  Keulen ligt op minder dan 2 uur rijden van onze woonplaats dus dat is dichtbij genoeg om snel nog eens terug te keren.

 

Keulen (15) 2
Keulen (10) 2

Italië: Pisa

Onze jongste zoon Gilles deed afgelopen jaar zijn plechtige Communie.  Net als grote broer mocht hij een reis kiezen.  Lucca wilde destijds naar New York.  Gilles wilde de scheve toren van Pisa zien.  We maakten uiteraard de traditionele foto’s, aten een heerlijk Italiaans ijsje genoten van de moeder/zoon tijd.  We maakten ook van de gelegenheid gebruik om Lucca, het stadje waar onze oudste zoon naar werd vernoemd, te bezoeken.

 

Img 4558
Img 4599

Juni

België: Antwerpen

In juni was het tijd voor het jaarlijkse tripje met vriendinnen.  Na Parijs, Volendam en de Loosdrechtse Plassen trokken we dit jaar naar Antwerpen.  De leukste stad van België ligt amper 45 minuten van mijn deur.  We logeerden in een alleraardigst boutique hotelletje en ontdekten een heel andere kant van de stad dankzij een wandeling onder de ruien en we sloten de dag af met een super leuke rondvaart met een salonboot.

Antwerpen (18)
Antwerpen (49) 2

Juli

Spanje: San Sebastian

Ik heb veel vriendinnen die graag reizen dus in juli trok ik een paar dagen naar San Sebastian met Heidje.  We genoten van me-time, maakten een leuke fietstocht door de stad en proefden de heerlijkste pintxos.  San Sebastian is dan ook echt the place to be voor foodies.

Pulpo In San Sebastian 2
San Sebastian (107) 3

Augustus

Middellandse Zee Cruise

Mijn zussen en ik vertrokken deze zomer met de kinderen op cruise.  Een dag voor vertrek arriveerden we in Venetië en toonden we de kinderen in een paar uur tijd de highlights van deze prachtige stad.  In Bari ontdekten we de Trulli huisjes en we leerden dat Mykonos zwaar overroepen is.   We brachten een kort bezoek aan Kreta en bezochten een aquapark in Corfu.  In Dubrovnik wandelden we in de vroege uurtjes over de oude stadsmuren en dwaalden we door de straten van het oude centrum om na een week weer in Venetië te arriveren.   Ryanair besliste toen om te staken, maar gelukkig bracht Condor ons weer veilig thuis.

 

Cruise Met Msc (153) 3
Venetie (34)

Duitsland: Zwarte Woud

In augustus maakten mijn man en ik nog een korte trip naar Duitsland.  In het Zwarte Woud logeerden we in een geweldig wellness hotel en bezochten we een aantal van de mooiste kastelen in Duitsland.  Ons buurland heeft echt zoveel moois te bieden.

 

Img 5504
Img 5572

September

Verenigd Koninkrijk: Londen

16 jaar geleden maakte ik voor het eerst een citytrip met mijn BFF Isabelle met Londen als bestemming.  Zoveel jaar later beslisten we dat het hoog tijd was om dat nog eens over te doen.  De highlights lieten we voor wat ze waren want we hebben vooral geshopt, in bijzondere restaurants gegeten en gebabbeld.  De perfecte ingrediënten om de batterijen weer op te laden.

London 2018 (63) 2
London 2018 (109)

Spanje: Costa Blanca

Onze vrienden Joost en Catherine zijn volop bezig met de bouw van een luxe boutique hotel aan de Costa Blanca. Villa Adelante opent begin 2019 haar deuren.  Wij gingen eens kijken hoe de werken vorderden en zagen dat het goed was!  Ik kijk er al naar uit om hier een keer te logeren.  Onze vrienden zijn net als wij bourgondiërs dus we gingen van het ene restaurant naar het andere en rolden na 4 dagen naar huis.

Costa Blanca (16)
Img 5999

Oktober/November

Abu Dhabi

Tijdens de herfstvakantie trokken we met de peter van onze zoon Gilles en zijn gezin naar Abu Dhabi.  We logeerden twee dagen in de woestijn in het sprookjesachtige Qasr al Sarab.  De rode zandduinen en de oneindigheid van het landschap betoverden ons allemaal.  We maakten geweldige uitstappen met een 4x4 en op de rug van een kameel.  De sportievelingen waagden zich aan sandboarden en de vroege vogels genoten van een yoga-sessie op de top van een zandduin.   Daarna trokken we naar de stad en bezochten het Louvre en de prachtige,witte  Sheikh Zayed Moskee en we vlogen over de Arabische Golf tijdens een tochtje met een RIB.  Tussendoor maakten we nog een uitstapje naar Dubai om daar alle highlights in 1 dag te bezoeken.

 

Abu Dhabi Qasr Al Sarab (12)
Abu Dhabi Qasr Al Sarab (30) 2
Dsc02852 2
Dsc02953
Dag 2 Qasr Al Sarab Abu Shabi (1)

December

Gambia

Eind december sluiten we het jaar af op ons favoriete continent, Afrika.  We gaan een weekje naar Gambia om te genieten van de zon en het lekkere eten en om de Afrikaanse sfeer weer op te snuiven.


 2018 in cijfers

Nu ik dat hier allemaal opschrijf, lijkt het wel alsof ik nooit thuis was.  Dus ik telde even uit hoeveel dagen wij de wereld ontdekten.

Aantal landen: 11
Aantal vluchten: 11
Aantal hotels: 17
Aantal reisdagen: 61 dagen (30 vrije dagen in combinatie met weekends en feestdagen)

 

In The Air (8)

Wat staat er op het programma voor 2019?

In tegenstelling tot andere jaren, staat er nog niet veel op het programma.  Begin januari keren we terug van Gambia.   In Februari trekken we naar het koude Budapest.  Onze zoon Gilles neemt daar deel aan een schaatswedstrijd dus daar plakken we meteen een citytrip aan vast.

Voor de Paasvakantie denken we aan een trip naar de USA.  De natuurparken aan de Westkust staan nog op mijn verlanglijstje.  Maar doen we dat dan met een camper of logeren we in hotels?  Suggesties zijn welkom!

Waar ga jij in 2019 naartoe?

 

2018 In Vogelvlucht