Ik ontdekte onlangs een touroperator die perfect bij mijn niche past; Luxe rondreizen met kinderen in mijn favoriete bestemming, Zuid-Afrika. Zij stelden een prachtige 11-daagse rondreis samen boordevol leuke activiteiten voor iedere generatie.  Tijdens zo'n onvergetelijke roadtrip creëer je herinneringen waar je kinderen het jaren later nog over hebben.

Kaapstad, Wijnstreek en Familiesafari 

Deze 11-daagse rondreis door Zuid-Afrika met kinderen, start in het iconische Kaapstad en voert je via de glooiende wijngaarden van Franschhoek naar Sabi Sabi Game Reserve, één van de top safari bestemmingen.

Je start in Kaapstad waar je 4 dagen tijd hebt om de stad en het rijke, culturele erfgoed te ontdekken met je kinderen.  Geniet van panoramische vergezichten vanop de top van de Tafelberg, één van de 7 wonderen van de natuur. ,Trek er wat verder op uit en bezoek de pinguins op Boulders Beach.   Ongetwijfeld een hoogtepunt tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika met kinderen.

Daarna verblijf je 2 dagen in Leeu Estate om de wijngaarden van de Kaap te ontdekken.  Tot slot reis je naar het noorden om je vakantie af te sluiten in Sabi Sabi Bush Lodge.  Je laatste dagen zijn gevuld met spannende gamedrives, op zoek naar the Big Five.  Zoek voor je safari in Zuid-Afrika met kinderen een lodge die voldoende voorzieningen heeft voor kinderen.  Er zijn lodges met kinderopvang, speciale little ranger programma's, enz.

11-daags rondreis door Zuid-Afrika met kinderen

Dag 1 - 4 Kaapstad met kinderen

Op de luchthaven van Kaapstad word je verwelkomd door de reisagent die je in 20 minuten naar je eerste hotel, The One & Only, brengt.  Het hotel ligt aan de V&A Waterfront en is het toppunt van luxe.  Spa behandelingen en haute cuisine voor de volwassenen en prachtige zwembaden om je kinderen te vermaken.  De perfecte start van je rondreis door Zuid-Afrika met kinderen. 
 
Het hotel kijkt uit over V&A Waterfront en is de ideale locatie voor families.  Het hotel biedt toegang tot het Two Oceans Aquarium en heeft veel restaurants en shops.  Van hieruit heb je ook prachtig zicht op de iconische Tafelberg.  De volgende dagen heb je tijd om het cultureel erfgoed van deze wereldstad, de prachtige stranden en het Kaaps schiereiland te ontdekken.  Bijzondere plaatsen als Boulders Beach, Chapmans Peak en Cape Point wacht je op.  Zowel voor jezelf als je kinderen is Kaapstad de perfecte start van je rondreis door Zuid-afrika.

Lees hier meer over Kaapstad.

The One&only Cape Town
One&only Waffle Breakfast Station
One&only Pool

Dag 5-6 Franschhoek met kinderen

Geniet nog van je laatste ontbijt in The One & Only want dadelijk word je opgehaald voor je transfer naar de Kaapse wijnstreek.  Onderweg passeer je oneindige wijngaarden en bergpassen waarna je arriveert in Leeu Estate, je thuis voor de komende 2 nachten. 

Het luxueuze Leeu Estate ligt in het hart van de Kaapse wijnregio en is omringd door weelderige tuinen.  Een exclusieve spa, een wijn studio, ruime suites en gezellige cottages maken het de perfecte halte tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

Geniet van wandelingen door de wijngaarden, spring op de Franschhoek wine tram en ontdek samen met je kinderen de schoonheid van deze prachtige Zuid-Afrikaanse regio.  Veel wine estates hebben speciale programma's voor kinderen.   Druivensap proeven, chocolade proeven,.....

Lees hier meer over onze ontdekkingsreis door de Kaapse Wijnlanden.

Leeu Estate Cottage
Leeu Estate Family
Leeu Estate Swimming Pool

Dag 7-10 Sabi Sabi Game Reserve: op safari met kinderen

Na het ontbijt brengt je chauffeur je naar de luchthaven van Kaapstad.  Na een korte vlucht land je in Johannesburg en stap je over op een klein vliegtuig dat je naar Sabi Sabi Bush Lodge brengt.  

Deze exclusieve lodge is de perfecte uitvalsbasis voor je safari met kinderen in Zuid-Afrika.  De lodge heeft zicht op een drinkplaats en een open veld.  Je geniet vanop je terras van de dieren die hier passeren.  Maar uiteraard ga je ook 2 keer per dag op pad met een chauffeur en ranger.  De allerkleinsten kunnen in de lodge worden opgevangen in Elefun Kids Center waar ze door professionele oppassen wordt geleerd hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen en te respecteren.

Lees hier meer over mijn eerste safari in Zuid-Afrika.

Sabi Sabi Bush Lodge Lions
Sabi Sabi Bush Lodge Elefun Centre
Sabi Sabi Bush Lodge Safari Deck

Dag 11 Vertrek

Op dag 11 is het einde van deze onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika met kinderen  Je geniet van je laatste ontbijt waarna je op de airstrip wordt opgewacht voor je vlucht naar Johannesburg.

Ik ben ervan overtuigd dat je kinderen tientallen jaren later nog over die fantastische reis spreken.

Wil jij ook naar Zuid-Afrika met je kinderen?  Als ervaren Zuid-Afrika reiziger help ik je graag met het plannen van die reis.  In het bericht Zuid-Afrika met kinderen vind je alvast een prijsindicatie.

Like it? Pin it!

Zuid Afrika Met Kinderen