Wil jij in april naar Afrika?   Top idee.   De temperatuur is in de meeste Afrikaanse landen het hele jaar goed. Enkel in het Noorden van Afrika is het in de winter wat kouder.  Je moet wel rekening houden met het regenseizoen.   Hier zijn enkele suggesties:

Botswana

Botswana staat hoog op mijn verlanglijstje.  Het is dus een grote kanshebber voor de Paasvakantie van 2018.  In maart en april is de Okavangadelta namelijk op zijn mooist en de temperatuur is er nog aangenaam.  Aangezien er in deze regio altijd water is, zit er veel wild. In Chobe is de droge tijd nog net niet aangebroken, waardoor het landschap hier ook nog redelijk groen is.

Botswana

Gambia

Je wil wel naar Afrika, maar je moet niet perse op safari?  Dan is Gambia een leuke bestemming.  Bovendien moet je maar 6 uur vliegen om dit prachtige land te bereiken. Het schijnt een paradijs voor vogelliefhebbers te zijn.  Gambia is niet zo groot, dus je kan 1 verblijfplaats kiezen en van daaruit uitstappen maken om het land te ontdekken. Hier vind je prachtige stranden, goede hotels en veel oudere dames die op ‘jacht’ zijn.

Gambia

Kaapverdië

Wil je alleen maar platte rust, lekker weer en cocktails aan het zwembad? Dan zijn de Kaapverdische eilanden een optie. Ik ben er zelf geweest en vind het persoonlijk helemaal niets. Er is echt niets te zien en ook het ***** hotel was een tegenvaller.  Maar overtuig jezelf en laat mij even weten wat jij er van vond.

Kaapverdische Eilanden

Marokko

In Marokko klimt het kwik naar 20 graden. Om de bergen in te trekken is het nog wat fris, maar het is perfect voor een citytrip naar Marrakech. Er zijn massa’s luxueuze hotels en de Marrokaanse keuken heeft heel wat lekkers te bieden. Ik vond persoonlijk het Sofitel Lounge & Spa hotel een toppertje.  

Marrakech Marokko

Zuid-Afrika

April is een topmaand voor Zuid-Afrika.  De herfst doet zijn intrede en de temperaturen zijn zacht.  Perfect voor een rondreis aan de Kaap of voor een safari in het binnenland.  Aangezien de Zuid-Afrikanen zelf vakantie hebben, kan het er wel druk zijn en zijn de prijzen hoger. Maar zoal ik al eerder zei, de Rand heeft momenteel nog een gunstige koers waardoor de prijzen voor ons redelijk zijn. Voor mij blijft Zuid-Afrika de ultieme vakantiebestemming.  Het is ook een zeer kindvriendelijk land.

Zuid-Afrika

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden.  Afrika is mijn favoriete continent.  Ik hou van de sfeer, de glimlach van de mensen, de prachtige natuur, geweldige hotels en het heerlijke eten. Ga jij in april naar Afrika?  Laat me even weten waar je naartoe trekt.

Afrika In April